Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποσπάσεις Αστυνομικών EΛ.ΑΣ. με δαπάνες δημοσίου - Έγγραφο της ΠΟΑΞΙΑ προς τον κύριο Αρχηγό


Το ζήτημα που θέτει η Ομοσπονδία των Αξιωματικών στον κυριο Μάλλιο

Κύριε Αρχηγέ,

Σύμφωνα με το ανωτέρω α΄ σχετικό καλούνται Αστυνομικοί από τον βαθμό του Αστυφύλακα μέχρι και τον βαθμό του Υπαστυνόμου (Ν.3686/2008) να υποβάλλουν αιτήσεις για απόσπαση-προσωρινή μετακίνηση με δαπάνες δημοσίου, για μετακινήσεις μέχρι 31/10/2024 προς ενίσχυση Υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων χώρας, αστυνομικών υπηρεσιών έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος και υπηρεσιών παραμεθορίων περιοχών, σημείων εισόδου-εξόδου της χώρας.

Διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι στις εν θέματι μετακινήσεις προτιμώνται, όπως προέκυψε και σε άλλες διαταγές του Αρχηγείου, μόνο οι Αξιωματικοί του Ν.3686/2008 και μάλιστα μέχρι τον βαθμό του Υπαστυνόμου Α’, διαχωρίζοντας τους ομοιόβαθμούς τους αξιωματικούς ΣΑΕΑ-ΤΕΜΑ και αποκλείοντας τους από τις εν λόγω μετακινήσεις με δαπάνες δημοσίου.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως άμεσα εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα και προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την άρση των αποκλεισμών και διαχωρισμών των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε κατηγορίες, σύμφωνα και με την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι πρέπει όλο το αστυνομικό προσωπικό να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο χωρίς διαχωρισμούς και έχουμε την βεβαιότητα ότι θα προβείτε άμεσα στην άρση της αδικίας αυτής.




Πηγή: poaxia.gr


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν οι Αξιωματικοί από σχολή θέλετε ισότητα
Να τη ζητάτε σε όλες τις θέσεις ήτοι και για τη θέση του Αξ.Υπ όπως κάνουν οι Α/ Β του σχετικού Νόμου.
Όχι όπου μας συμφέρει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο αρχηγός θα πρέπει να σπάσει επιτέλους αυτό το απόστημα με τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις .
Θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι οι Αστυνομικοί ( αυτονόητο από όλους τους βαθμούς ) από κάθε νόμό με την σειρα . Είναι απαράδεκτο να έχουν πάει αστυνομικοί και 10 φορές ίσως τα τελευταία 5 χρόνια απόσπαση γιατί χτύπησαν πολιτική πόρτα και άλλοι οι οποίοι διατήρησαν απλά την αξιοπρέπεια τους και την ευθύτητα τους δεν πήγαν ποτε …
Κ. Υπουργέ φέρεται κ εσείς ευθύνη για αυτή την αλγηινη εικόνα όπου 20-30 αστυνομικοί λυμαίνονται μόνιμα τις μεταθέσεις σε κάθε νόμό. Είναι προκλητικό , είναι αισχρό και ξεσηκώνει το περί δικαίου αίσθημα .
Υποχρεωτικά όλοι με την σειρα και με προτεραιότητα σε πολύτεκνους , παντρεμένους με παιδιά κ οκ , δίνοντας το παράδειγμα ισονομίας , δικαιοσύνης και διαφάνειας που οφείλει πρωτίστως η ΕΛ . ΑΣ να δείχνει στην κοινωνία .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για το ότι υπάρχει αναξιοκρατία για την επιλογή δεν σας πειράζει;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρα υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την σπατάλη δημοσίου χρήματος με αποσπάσεις στοχευμένων ατόμων σε Νομούς για τους οποίους προκηρύχθηκαν ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ θέσεις!!!!
Καταπατούνται τα ισχύοντα Π.Δ. .............
Δεν χρειάζεται δα και ειδικές ανακριτικές μεθόδους να το διαπιστώσει κανείς.
Κάποια στιγμή θα κατατεθεί ο φάκελος........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αποσπάτε στη Θεσσαλονίκη προσωπικό για την ΟΠΚΕ, με φουλ νυχτερινά και εκτός + τα χιλιάρικα της απόσπασης και διαλύετε τις υπηρεσίες της πόλης της Θεσσαλονίκης, ανατρέποντας κάθε υπηρεσιακό, οικονομικο και οικογενειακό προγραμματισμό για να στελεχωσετε την τροχαία.Εχετε αληθινή διάθεση για να δώσετε λυσεις?Δημιουργήσετε νέα υπηρεσία για το fly over και ματαθεστε μόνιμα με μόρια, προσωπικό που δεινοπαθει οικονομικά στην πρωτεύουσα και παρακαλά να έλθει στην πόλη του μπας και κάνει κάνα παιδί και το μεγαλώσει η γιαγιά .Αν διορισετε στις υπηρεσίες ιδιώτες managers για το HR με τις διαταγές που έρχονται για την εκτέλεση υπηρεσίας,με τις αποσπάσεις και με τον ανύπαρκτο εργασίακο προγραμματισμό, το λιγότερο που θα έχει να κάνει θα είναι να παραιτηθεί το συντομότερο για να προστατεύσει την επαγγελματική του αξιοπρέπεια.
Και για να τελειώνει αυτή ο κοροϊδία με τους Αξιωματικούς του Νόμου δεν βλέπω το "σωματείο" τους (???) να κοπτεται για το ότι αριθμητικά στις αποσπάσεις ή στη διεξαγωγή μέτρων προσμετρώνται ως Αρχιφύλακες.
Λίγη ηθική και λίγη αξιοπρέπεια όταν θα τους κοιτάξετε στα μάτια στις επόμενες εκλογές δεν κάνει κακό.