Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο πονοκέφαλος που λέγεται τελικός Conference για την ΕΛ.ΑΣ.


Σε μία άλλη χώρα σε μία άλλη διάσταση θα ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός για μία χώρα να διοργανώσει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο καλύτερο γήπεδο με την ενδεχόμενη συμμετοχή ελληνικής ομάδας ωστόσο για εμάς τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Με τον χουλιγκανισμό να αποτελεί μάστιγα εδώ και δεκαετίες, με δύο νεκρούς τους τελευταίους μήνες σε επεισόδια με εμπλοκή θερμόαιμων οπαδών και με δεκάδες αιματηρά περιστατικά ανάμεσα σε νεαρούς, μόνο η σκέψη στο ενδεχόμενο χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού και μίας ξένης ομάδας να πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια προκαλεί το λιγότερο τρόμο.

Πόσο εύκολο μπορεί να είναι άραγε να φτάσουν π.χ. 20.000 οπαδοί σε μία από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας όπου δεν υπάρχουν μεγάλες λεωφόροι και δεν υπάρχει σταθμός του μετρό; Εξαιρετικά δύσκολο θα πει κανείς και θα σκεφτεί ότι μιλάμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια, μία περιοχή που είναι το κάστρο των οπαδών της ΑΕΚ. Κάποιοι εξ αυτών δεν θα έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι κάτι τέτοιο.

Ο πονοκέφαλος που θα προκληθεί στην αστυνομία θα είναι άνευ προηγουμένου καθώς θα πρέπει να επιστρατευτούν χιλιάδες ένστολοι σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια, στις γύρω περιοχές αλλά και στο κέντρο της Αθήνας όπου θα βρεθούν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί.

Ο πονοκέφαλος δεν θα είναι λιγότερος και στην περίπτωση που δεν προκριθεί ο Ολυμπιακός επί της Άστον Βίλα καθώς οι Άγγλοι όταν πηγαίνουν μαζικά σε άλλες χώρες δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, Στον αντίστοιχο περσινό τελικό που έγινε στην Πράγα οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ δεν σταμάτησαν να παίζουν ξύλο με οπαδούς  της Φιορεντίνα η οποία δεν αποκλείεται να είναι η δεύτερη φιναλίστ αν αποκλείσει την βελγική Μπριζ.

Ήδη υπάρχουν φωνές που λένε ότι δεν πρέπει να γίνει ο τελικός στην Αθήνα ωστόσο πρόκειται για μία απόφαση που μπορεί να ληφθεί (αν μπορεί να γίνει) μόνο σε κορυφαίο επίπεδο.




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπαρχει απλουστατη λυση. Εξοπλιζεις καμια 100 αστυνομικους με οπλα με πλαστικες σφαίρες και οποιος κανει κιχ τον κανεις του αλατιου. Αν γινει μια φορα, στον επομενο αγωνα οι εκκλησίες θα φαντάζουν θορυβώδεις.