Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Εντείνονται οι επιχειρήσεις «σκούπα» για παράνομη μετανάστευση, παραεμπόριο, ναρκωτικά


Με έλεγχο ταυτοπροσωπίας τα εισιτήρια για τον τελικό κυπέλου Ελλάδος – 40 κάμερες στο ΟΑΚΑ
Εξαιρετικής σημασίας το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α – Πλεονέκτημα της Κυβέρνησης η αξιοπιστία
Υλοποιούμε με πειθαρχία το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια
Συνεχίζεται το «σαφάρι» της Τροχαίας για παραβίαση Λ.Ε.Α. , αυτοσχέδιους αγώνες
Ολοκληρώνεται αύριο η εκπαίδευση των Ο.Π.Π.Ι. – Από αρχές Ιουνίου οι περιπολίες στα campus των Α.Π.Θ , Ε.Κ.Π.Α και ΕΜΠ

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «αταίριαστοι» παραχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο οργανωμένο και πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, με προσωποποιημένα εισιτήρια, ελέγχους ταυτοπροσωπίας και χρήση 40 καμερών ασφαλείας εντός και εκτός του γηπέδου. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. και τόνισε πως πλεονέκτημα της κυβέρνησης είναι η αξιοπιστία.

Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως αυτές θα ενταθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται και οι έλεγχοι της Τροχαίας για παραβίαση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης, αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας και άλλες οδικές παραβάσεις. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη βεβαίωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής 1000 παραβιάσεων Λ.Ε.Α. μόνο κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και στις δεκάδες συλλήψεις και κατασχέσεις οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν για «κόντρες» σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώνουν αύριο την εκπαίδευσή τους και από αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες, αρχικά από τα campus των Α.Π.Θ. και Ε.Κ.Π.Α. Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ειδικά για την ασφάλεια στον Δήμο Αθηναίων.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Αξιότιμοι κύριοι, σημασία έχει η αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της και η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, παρεμβαίνει, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες. Όταν παρέλαβα αυτή τη θέση περιπολούσαν κάθε βράδυ 60 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 περιπολικά τα βράδια και είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1000 αστυνομικούς το λεκανοπέδιο Αττικής στα Αστυνομικά Τμήματα, γιατί εδώ υπήρχε και υπάρχει, οφείλει κανείς να το παραδεχτεί αυτό, υποστελέχωση των τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας.

Μέσα Ιουλίου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επίσης, αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών μας και ιδιαίτερα των παιδιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που είναι η δύναμη κρούσης στην Άμεση Δράση. Περνούν όλοι από εκπαίδευση η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Ακόμη, ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Θέλω βέβαια να σας πω κάτι, γιατί πιστεύω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να μιλάμε με απόλυτη ειλικρίνεια, θαύματα μέσα σε οκτώ μήνες δε πιστεύω ότι περίμενε κανείς να γίνουν. Αποτελέσματα ζητάμε όλοι και αποτελέσματα έχουμε και αυτά εντοπίζονται στη μείωση κατά 30% περίπου της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Μέσα σε τρεις ημέρες η Τροχαία κατέγραψε 330 παραβάσεις για «κόντρες» και 1000 για παραβίαση Λ.Ε.Α.

Επίσης ως εισαγωγή, πιστεύω ότι οι συμπεριφορές μετά το τέλος της πανδημίας, μετά το τέλος της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, έχουν σε μεγάλο βαθμό εκτραχυνθεί. Υπάρχουν βιαιότητες, υπάρχουν ακρότητες, υπάρχουν πράγματα τα οποία δε γινόντουσαν πριν σε τόση έκταση. Θα σας πω ένα παράδειγμα για να συνεννοηθούμε περί τίνος ομιλώ. Μόνο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Ελληνική Αστυνομία κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στο Σχιστό, στη Λεωφόρο Σχιστού στο Κερατσίνι και στην παραλιακή. Έγινε μεγάλος αριθμός συλλήψεων, περί τις 73, αφαιρέθηκαν διπλώματα. Αυτά ίσχυαν και στο παρελθόν αλλά σε τόση έκταση δεν έχουν ξαναυπάρξει. Στις Λ.Ε.Α., τη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης, την εβδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν 1000 παραβάσεις, επαναλαμβάνω 1000 παραβάσεις. Έχω ζητήσει από την αστυνομία και από τη τροχαία να επιμείνει με μεγάλη αυστηρότητα στην εφαρμογή των διατάξεων, γιατί δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που εφαρμόζουν τον νόμο και κάποιοι να κάνουνε τέτοιου είδους χρήση της Λ.Ε.Α., με υπεροψία και αλαζονεία. Τέλος, ο νόμος είναι νόμος, θα τηρείται απ’ όλους, αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε να δώσουμε και αυτό είναι που κάνει η Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθούμε με αποφασιστικότητα, συνέπεια και αποτελέσματα την πολιτική ασφαλείας της ΝΔ

Είμαι εδώ για να ακολουθώ με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελέσματα, την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Υλοποιούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχεία και ακρίβεια το πρόγραμμα της παράταξής μας. Τι λέει αυτό το πρόγραμμα; Πρώτον, η Αστυνομία κοντά στον πολίτη, γι’ αυτό και εξήγησα πριν ότι απελευθερώνουμε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου οι Αστυνομικοί μας να είναι στις γειτονιές και

δίπλα στους πολίτες, είναι κρίσιμο και καθοριστικό και δεύτερον, συντονισμένες επιχειρήσεις των δυνάμεων της Αστυνομίας στο Κέντρο και της Αθήνας, και της Θεσσαλονίκης, και στις γειτονιές με στόχο της αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το τονίζω οι παράνομοι μετανάστες θα οδηγούνται στα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης, όπως ορίζει ο Νόμος και δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα πουθενά στη Χώρα, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, γιατί πρέπει να στηρίξουμε τους νόμιμους και υγιείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες και του Κέντρου της Αθήνας και ολόκληρης της Χώρας και την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών.

Επιχείρηση «σκούπα» με 90 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

Άρα, αυτές οι επιχειρήσεις που είχαν μείνει στο παρελθόν να ονομάζονται επιχειρήσεις «σκούπα» κατά το κοινώς λεγόμενο, συνεχίζονται και θα ενταθούν. Σήμερα για παράδειγμα το πρωί, είναι σε πλήρη τέτοια εξέλιξη μία στη Θεσσαλονίκη, από 90 άνδρες της Αστυνομίας, για αντιμετώπιση και ενός οικισμού Ρομά στη περιοχή της Χαλκηδόνας όπου υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. Η στρατηγική και η πολιτική αυτών των συντονισμένων επιχειρήσεων, εντείνεται και έχει αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω όμως, δεν περιμένει κανείς μέσα σε 8 μήνες, να λυθούν τα προβλήματα τα οποία αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές.

Συνεχής η συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων - Ειδική σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα

Έχω ήδη προγραμματίσει σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό μου κ. Οικονόμου, γιατί ήμασταν σε συνεχή συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα με το Δήμο Αθηναίων, την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει ειδική σύσκεψη με το Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων για να δούμε περαιτέρω τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Υλοποιούμε με συνέπεια το σχέδιο για την ασφάλεια των πανεπιστημίων

Υλοποιούμε πολύ οργανωμένα το σχέδιο για την αξιοποίηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Προτού σας το περιγράψω, θέλω να τονίσω κάτι, το οποίο έχει πραγματική αξία αλλά και συμβολική. Στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον Πρύτανη έβαλε τέλος σε μία ψευτοκατάληψη τριαντατεσσάρων ετών. Εκεί, ο Πρύτανης έχει αποφασίσει να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη και να αποδοθεί στους φοιτητές και στους καθηγητές. Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει το έργο της πρυτανικής αρχής και θα βρίσκεται μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, η κανονική Αστυνομία εννοώ, δε μιλώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή του έργου και να παραδοθεί στους πανεπιστημιακούς και στους φοιτητές τους με απόλυτη ασφάλεια.

Τα παιδιά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, των Ο.Π.Π.Ι, αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν μία ολιγοήμερη άδεια, όπως προβλέπεται. Αμέσως μετά, στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τις περιπολίες τους στα δύο μεγάλα campus, ξεκινώντας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης. Περιμένουμε από τις πρυτανικές αρχές να προχωρήσουν και στις δικές στους υποχρεώσεις, δηλαδή να βάλουν τουρνικέ, γιατί μία βασική επιχειρησιακή αποστολή των Ο.Π.Π.Ι θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος, συμβολή στην ελεγχόμενη είσοδο και τέλος μέσα σε αυτή την εβδομάδα που τώρα διανύουμε θα κατατεθεί το εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα του νόμου για τους Ο.Π.Π.Ι, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας. Αυτό θα συμβεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την αποστολή των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος

Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Πρώτον, τα εισιτήρια τα οποία έχουν διατεθεί στις δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στον τελικό, θα διακινηθούν με πλήρη γνώση ταυτότητας των ανθρώπων, οι οποίοι θα πάρουν τα εισιτήρια και θα μπουν στα γήπεδα, συνεπώς ένας έλεγχος στον οποίο θα υποβάλλονται οι θεατές θα είναι ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας, εισιτήριο και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας υποχρεωτικά.

Δεύτερον, θα τηρηθεί πλήρως ο νόμος για τη χρήση των καμερών μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ένας αριθμός περί τις 40 κάμερες, τις οποίες θα διαχειριστούν αστυνομικοί σε συνεργασία με τους σεκιούριτι του σταδίου και το κέντρο επιχειρήσεων και φυσικά θα υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι περιμετρικά και κινητοποίηση ικανής δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό που θέλω να ζητήσω από τις δύο ομάδες και από τους χιλιάδες φιλάθλους είναι να είναι υποδειγματικοί και αυτή τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε με τη δολοφονία ενός 19χρονου παλικαριού του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη να δώσουν ένα θετικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Ότι οι φίλαθλοι είναι εδώ, σέβονται τους νόμους, απολαμβάνουν το παιχνίδι, θα απολαύσουν τον τελικό ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα βρεθούν μαζί οι φίλαθλοι διαφορετικών ομάδων. Είναι αντίπαλοι στο γήπεδο δεν είναι εχθροί στις εξέδρες. Είναι όλοι μαζί εκεί για να απολαύσουν ένα ωραίο αθλητικό θέαμα.

Αν ικανοποιείται με αυτά τα νούμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικό του θέμα

Αυτό που μάθαμε από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του κυρίου Τσίπρα γιατί δεν υπήρχε ούτε αντίπαλος, ούτε τίποτα, πήρε το 100% των ψήφων. Το δεύτερο από ότι είδα τους αριθμούς είναι ότι συμμετείχε ένας σημαντικός αριθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ 180.000 άνθρωποι, ο οποίος είναι όμως αισθητά μικρότερος από τους 270.000 που ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ και τους 400.000 που είχαν ψηφίσει στη ΝΔ. Το αν ικανοποιείται η αξιωματική αντιπολίτευση από αυτούς τους αριθμούς είναι δικό της θέμα.

Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α.

Πιστεύω ότι είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή στην ελληνική ιστορία, είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός που μαζί με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την Αντιπρόεδρο θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, πραγματικά μοναδική στιγμή. Δεν το λέω μόνο από την άποψη του κύρους του Πρωθυπουργού και της χώρας, αλλά είναι σπουδαίο ότι μπορεί ο Πρωθυπουργός μας να εκπροσωπήσει τα εθνικά συμφέροντα, τους στόχους και τα συμφέροντα της Ελλάδας σε ένα σώμα πολύ ισχυρών ανθρώπων που οι αποφάσεις τους κρίνουν πολλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξέρω αν διαφεύγει στον υπουργό, στο επιτελείο του και στους διοικούντες γενικά, αλλά τα 1000 άτομα που λέει ήταν οι 700 δόκιμοι και οι 250 νεοεξερχομενοι αστυφύλακες. Οι δόκιμοι από αρχές Μαίου έφυγαν όλοι σε νησιά. Τα τμήματα της Αθηνών στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με 12-15 άτομα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι φίλαθλοι ποιοί είναι ; Οι κάφροι χούλιγκαν που πάνε μεθυσμένοι στα γήπεδα γεμάτοι κροτίδες, βρίζουν από το 1ο ως το 90ο λεπτό ;
Έχετε κάνει κύριε υπουργέ ποτέ έλεγχο ταυτοπροσωπίας ; ποιός θα τον κάνει ; οι σεκιούριτι ; τα παιδιά φοβούνται τους οργανωμένους μαχαιροβγάλτες χούλιγκαν. Οι δυνάμεις της αστυνομίας ; Με τι μέσα θα ανακαλύψουν τις κροτίδες κλπ ; Δια της ψηλαφήσεως ;
Βάλτε αλκοολόμετρα στα τουρνικέ . Φυσάς, βγαίνει αρνητικό μπαίνεις, βγαίνει θετικό πήγαινε στην καφετέρια για να δεις το ματς. Ψάξιμο για κροτίδες, πυρσούς κλπ με ειδικές συσκευές ανίχνευσης. Υπάρχουν στην αγορά. Ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή για αδικήματα αθλητικής βίας.
Όλα τα άλλα είναι μόνο για δελτία τύπου και συνεντεύξεις. Η αστυνομία για την ασφάλεια του πολίτη και όχι υπηρέτριες αθλητικών ανωνύμων εταιριών.