Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΙΑΣ, όπως λέμε ΔΕΛΤΑ... Κείμενο αστυνομικού

Μιας και ο λόγος προηγούμενα για τη νηφάλια και όχι με αναθέματα και αφορισμούς προσέγγιση των γεγονότων που καθορίζονται από την εξέλιξη των δεδομένων, παραθέτουμε από
τα σχόλια την άποψη του αστυνομικού που υπογράφει ως nemesis και γράφει τα εξής: 


"Είχα γράψει ότι με την κατάργηση της ομάδας Δ.Ελ.Τ.Α. τον "άχαρο" ρόλο της επέμβασης σε πορείες θα αναλάμβανε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πέρα από τα επιχειρησιακά μειονεκτήματα που έχει η χρησιμοποίηση μηχανών (αδυναμία αναστροφής, δυσκολία αποβίβασης-επιβίβασης κτλ) καθώς και η ανυπαρξία προστατευτικού εξοπλισμού (οι στολές μοτοσυκλετιστή δεν προσφέρουν καμία σχεδόν προστασία απέναντι σε επίθεση από πέτρες, ξύλα, μάρμαρα, ενώ είναι εγκληματικά ευάλωτες σε επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς), υπάρχει και το θέμα καταστροφής της προσέγγισης αστυνομικού-πολίτη που είχε με κόπο δημιουργήσει, ίσως για πρώτη φορά πετυχημένα, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Είναι άραγε αυτός ένας στόχος που ενδιαφέρει την ηγεσία; Αν κρίνουμε από τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν με τις πεζές περιπολίες, τον αστυνομικό της γειτονίας, την ώρα του πολίτη, τους αστυνομικούς με ποδήλατα τότε η απάντηση είναι ναι. Τότε γιατί η ηγεσία "καίει" το καλύτερο της χαρτί; Τυχαία; Από ανικανότητα; Από έλλειψη οράματος για το μέλλον; Οι απαντήσεις δικές σας.
Αφήνω για το τέλος μια ανάλυση των γεγονότων, γιατί πιστεύω ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας. Σε ότι αφορά την προσαγωγή του δημοσιογράφου πιστεύω ότι ήταν λάθος. Ένας αστυνομικός που κάνει σωστά την δουλεία του δεν πρέπει να φοβάται την καταγραφή. Δυστυχώς υπάρχει μια σχέση δυσπιστίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αφήσουμε το παρελθόν και να δούμε το μέλλον.
Σε ότι αφορά την βια, λυπάμαι, αλλά όσο κι αν καταλαβαίνω την ανάγκη του δημοσιογράφου για μια καλή "είδηση", από το βίντεο τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχουν υπερβολές. Και για άλλη μια φορά, δεν είδαμε τι μπορεί να είχε προηγηθεί, αν υπήρχε επίθεση και τραυματισμός αστυνομικού, φθορά σε καταστήματα ή οχήματα, κτλ που μπορεί να οδήγησαν σε αυτή την επέμβαση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κάποια υπερβολή στο μέλλον. Όταν αποφασίζεις να στείλεις μια ομάδα που δεν έχει ούτε την εκπαίδευση, ούτε τον εξοπλισμό για μια τέτοια αποστολή, η ευθύνη για τα αποτελέσματα δεν μπορεί να βαραίνει τους χαμηλόβαθμους που αναλαμβάνουν να βγάλουν... τα κάστανα από την φωτιά. Εύχομαι κάτι να αλλάξει σύντομα, πριν κάποιοι για μικροπολιτικά συμφέροντα, καταστρέψουν ότι με κόπο και προσωπικές θυσίες έχουν χτίσει οι αστυνομικοί αυτής της υπηρεσίας."


Διαβάστε τα ρεπορτάζ του bloko.gr
1. Ποιοι και γιατί απαξιώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ; 
2. Αναβιώνει το κράτος των Εξαρχείων; Ορατός ο κίνδυνος μετάλλαξης της ομάδας ΔΙΑΣ

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια