Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιοι και γιατί απαξιώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ;

Το έχουμε ξαναγράψει, παρότι δεν αρέσει σε πολλούς και κυρίως σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο είναι τα μεγάλα όπλα της αστυνομίας, στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί η έξωθεν καλή μαρτυρία και η πολυπόθητη σύγκλιση του σώματος με τον πολίτη. 

Το πρώτο, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, είναι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μια υπηρεσία που διαθέτει κύρος και ευρεία αναγνώριση στη συνείδηση του κόσμου και αποτελεί τον καλύτερο πρόξενο της Αστυνομίας στην κοινωνία.

Το δεύτερο, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, είναι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το φωνάζει ο ίδιος ο πολίτης. Είχαμε εκφράσει ως bloko.gr έγκαιρα την ανησυχία μας, ότι με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, η ΔΙΑΣ θα επωμιζόταν καθήκοντα καταστολής, με συνέπεια σιγά αλλά σταθερά, να απεμπολήσει το κεκτημένο της δημόσιας αναγνώρισης.

Και δυστυχώς, κατά πως φαίνεται, δικαιωνόμαστε πριν φωνήσαι τρεις. Και το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί στέλνουν ομάδες ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ σε περιστατικά όπως αυτό της Θεσσαλονίκης ή και άλλα που αρχίζουν να βλέπουν δειλά το φως της δημοσιότητας με αναφορές και καταγγελίες για αυθαιρεσίες αστυνομικών της μέχρι ακόμα και σήμερα δημοφιλούς υπηρεσίας; 

Δεν πιστεύουμε στα σενάρια, ούτε στις θεωρίες συνωμοσιολογίας. Πιστεύουμε όμως σε κάτι ακόμη χειρότερα. Στο έλλειμμα οργάνωσης, σχεδίου και στρατηγικής που οδηγούν σε αποτελέσματα με αρνητικό πρόσημο, ως απότοκο αποτέλεσμα ανικανότητας και βλακείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια