Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναβιώνει το κράτος των Εξαρχείων; Ορατός ο κίνδυνος μετάλλαξης της ομάδας ΔΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι συνήγοροι του επιχειρήματος υπέρ της διατήρησης της ομάδας ΔΕΛΤΑ φαίνεται να εμφανίζονται οι άσπονδοι φίλοι της. Οι αναρχικοί. Και το κάνουν όχι φυσικά με δηλώσεις στήριξης αλλά με πράξεις ... αντιστήριξης του αστυνομικού εποικοδομήματος που τρίζει.

Ξημερώματα Κυριακής, ομάδα περίπου 200 σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αντιεξουσιαστών, βγήκαν από το Πολυτεχνείο και εξαπέλυσαν κύματα φωτιάς σε στόχους παραδοσιακού ενδιαφέροντος όπως μεταξύ άλλων τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζοντας ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ έχει αδρανοποιηθεί και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του bloko.gr πως οι εντολές που δέχονται είναι υπέρ της παθητικής ουδετερότητας, "εκδράμουν" εκ του ασφαλούς και επανακάμπτουν στο ορμητήριο. Γιατί ποιος να τους καταδιώξει; Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ - ΥΜΕΤ που αφενός δέχονται την επίθεση αφετέρου με το φορτίο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και το βάρος της στολής αδυνατούν να καταδιώξουν τα ελαφρά καταδρομικά τμήματα των αναρχικών.

Εδώ ακριβώς εγκυμονεί ο νέος διπλός κίνδυνος που απειλεί το προφίλ της Αστυνομίας. Μπροστά στον κίνδυνο της αναβίωσης του Κράτους των Εξαρχείων, να ενεργοποιηθεί η ομάδα ΔΙΑΣ προς την κατεύθυνση της καταστολής ως αντικατάστατο υποκατάστασης της εξουδετερωμένης ομάδας ΔΕΛΤΑ. Και από εκεί που η ΕΛ.ΑΣ διέθετε μια υπηρεσία ευρείας και κοινής αποδοχής να ριχθεί κι αυτό στο ανάθεμα της βίας ή της αυθαιρεσίας.

Έργο κι αυτό Τόσκα και των συν αυτώ αυλητών της δημιουργικής αναδιοργάνωσης.
.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια