Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος ήταν αρχηγός στην ΕΛΑΣ κ. Τσίπρα όταν επιδοθήκατε σε μεγαλορρημοσύνες στη Βουλή;

Πριν από λίγες ημέρες, και μετά την ενορχηστρωμένη επίθεση στον κ. Τσουβάλα από τον πρώην πρωθυπουργό και από τον κ. Ραγκούση, το bloko.gr έγραψε σε ρεπορτάζ με
τίτλο "Αιδώς κ. Τσίπρα! Ρωτήστε την κ. Δούρου "ποιος αξιωματικός φορούσε παντελόνια το βράδυ της υποκρισίας" , μεταξύ άλλων τα εξής: Θα σταθούμε όμως σε κάτι που είπε σε στενό κύκλο συνεργατών της η κ. Δούρου. Η τότε περιφερειάρχης, η οποία αποκάλυψε πως είχε την αίσθηση ότι συμμετείχε σε θέατρο σκιών (παρόντος του τότε πρωθυπουργού που ίσως είτε δεν κατάλαβε, είτε αυταπατήθηκε). Η κ. Δούρου, στο δικό της απολογισμό και με δεδομένο πως ο πατέρας της ήταν ένστολος, αποφάνθηκε πως ο μόνο αξιωματικός που εκείνο το βράσυ φορούσε αυθεντική στολή και τίμησε τα παντελόνια του, ήταν ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ. Δικά της λόγια μεταφέρουμε.

Αναγνώστης του bloko.gr μας θύμισε και μας παρέπεμψε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης (τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) προς τον κ. Τσίπρα (τότε πρωθυπουργός) και η οποία συζητήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2017. Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλες και κάθε φορά, ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός πάντα, εξήρε το έργο και τις επιτυχίες της αστυνομίας. Σήμερα που εκστομίζει αρές και αναθέματα, μήπως θυμάται ποιος ήταν αρχηγός της ΕΛΑΣ; Εάν δεν θυμάται, μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του κ. Τόσκα. Εάν δεν εμπιστεύεται τη μνήμη του κ. Τόσκα, ας αποταθεί στην κ. Γεροβασίλη. Κι επίσης, μπορεί να ρωτήσει την κ. υπουργό, πού ήταν η εγκληματικότητα και κυρίως σε ποιο βαθμό ήταν το κύρος της αστυνομίας μέχρι της ημέρας ανάληψης των ευθυνών και σε ποια σημεία διολίσθησε αμέσως μετά. Μήπως οι γραμμές της καμπύλης μετασχημαστίστηκαν σε εικόνα ανισοσκελούς τριγώνου; Και μήπως η ευθύνη για τη διολίσθηση βάρυνε σχεδόν εξολοκλήρου τον σύντροφο Άρη; Σημερινό επικεφαλής του τμήματος ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας κι ενδεχομένως μελλοντικό υπουργό σας; Αν για όλα αυτά σεμνύνεστε εσείς, εμάς μας περισσεύει.  


Το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι αντλημένο από την εφημερίδα των συντακτών, οπότε μάλλον δεν αμφισβητείτε.

«Ο φόβος είναι το βασικό σας επιχείρημα»

Με διάθεση ειρωνική ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε «Ξέρετε πόσο επίκαιρη είναι η ερώτηση που καταθέσατε σήμερα; είναι η καλύτερη ερώτηση στο καλύτερο timing. Για κακή σας τύχη μετά την επίκαιρη ερώτηση, την επόμενη ημέρα συνελήφθη ο ύποπτος για την υπόθεση του τρομοδέματος, λίγες μέρες μετά συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και μια σειρά από αποκαλύψεις που ενδεχομένως έχουν σχέση με την ανομία και να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ακροδεξιά ρητορική του φόβου σημειώνοντας ότι «γυρίζω την πλάτη και αναρωτιέμαι ποιος μιλάει; Ο Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης;».

«Βρίσκεστε σε πανικό διότι είχατε βάλει όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι, ότι θα καταστραφεί η χώρα, θα πέσει η κυβέρνηση. Υιοθετείτε ακραία ρητορική επειδή δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα» είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε και αυτός για την οικονομία τονίζοντας «Η χώρα βγαίνει από την κρίση στην οποία εσείς την είχατε οδηγήσει. Η χώρα επέστρεψε με πολύ ευνοϊκότερους όρους στις αγορές».

«Μιλάτε για γενικευμένη ανομία, αλλά δεν επιτίθεστε στην κυβέρνηση. Επιτίθεστε σε θεσμούς. Υποπίπτετε στο ίδιο ατόπημα. Μιλώντας αυθαίρετα και χωρίς καμία συναίσθηση της πραγματικότητας βάζετε στο στόχαστρο την ίδια την ελληνική αστυνομία και την ηγεσία της» είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ..

    Το 2012 165 ανθρωποκτονίες, το 2013 141, το 1014 105, το 2016 80 και το 2017 42
    Μείωση στις απάτες, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας
    Μείωση 7% σε κλοπές
    Μείωση 8,6% σε κλοπές σε σπίτια
    Μείωση 67% στις αρπαγές τσαντών
    Μείωση 22% στις ληστείες σε σπίτια
    Από το 2012 έως το 2014 δέκα επιθέσεις σε Α/Τ, 8 την επόμενη τριετία

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για τα Εξάρχεια λέγοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα λύσουμε στοχοποιώντας εν συνόλω μία περιοχή».

Παραθέτοντας στοιχεία ανέφερε ότι την τελευταία τριετία υπάρχει 13% λιγότερες επιθέσεις σε γραφεία και πρόσωπα, ενώ τόνισε ότι την τριετία 2012-2014 στα Εξάρχεια γίνονταν λιγότερες συλλήψεις, αλλά πενταπλάσιες προσαγωγές.
«Επί των ημερών σας δεν ήταν το ζητούμενο οι συλλήψεις, επιχειρήσεις σκούπας κάνατε» είπε ο Α. Τσίπρας.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «Αποδεικνύεται ότι το δόγμα μηδενικής ανοχής δεν είχε καμία αποδοτικότητα. Ήταν πολιτική και ιδεολογική επιλογή με στόχο να κρατηθείτε με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Σήμερα αυτό που βλέπουμε όλοι όσοι κυκλοφορούμε είναι χιλιάδες τουρίστες και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία όπως συνέβαινε επί των ημερών σας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια