Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Άλλος έφαγε τα σύκα και άλλος τα πληρώνει”


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του Bloko.gr

Ένας ζωτικός παράγοντας για την επιτυχία των ομάδων και ειδικότερα των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος είναι η παραμονή ενός βασικού κορμού ατόμων χωρίς συνεχείς προσθαφαιρέσεις αυτών, το οποίο μεταφράζεται σε συνοχή, αποτελεσματικότητα και εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας. Λαμβάνοντας υπόψη και τη συχνή εκπαίδευση που λαμβάνουν από κοινού τα μέλη της ομάδας καθώς και η καθημερινή τους τριβή αντιμετωπίζοντας μαζί ενίοτε δύσκολα περιστατικά το όφελος πρωτίστως για την κοινωνία αλλά και για την Υπηρεσία πολλαπλασιάζεται.

Προσθέτοντας και το δίκτυο πληροφοριών που αποκτά μία ομάδα κυρίως με το έργο της, κατανοούμε την αξία της ΟΠΚΕ σε έναν μικρό ορεινό νομό της Δυτικής Μακεδονίας. Ένας νομός, που είχε την τύχη η ΟΠΚΕ του να εξαρθρώσει την μεγαλύτερη χασισοφυτεία-μαμούθ της Ελλάδας. Η πραγματική όμως επιτυχία αυτής της ομάδας είναι τα θετικά σχόλια που  αποσπά από την τοπική κοινωνία και η καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας μέσα σε αυτήν.

Δυστυχώς, οι αποφάσεις της διοίκησης αποδεικνύουν ότι το έργο των αστυνομικών που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ δεν αναγνωρίζεται. Η διοίκηση δεν συμμερίζεται την επιχειρησιακή αξία της ΟΠΚΕ, αλλιώς πώς εξηγείται η συνεχής απαξίωση και υποβάθμιση του έργου των αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα με διάφορους τρόπους, όπως βγάζοντας διαταγές ανασυγκρότησης χωρίς προφανείς λόγους, αποσπώντας μέλη της σε άλλες υπηρεσίες και διαθέτοντας κάποιους για μεγάλο διάστημα ως σκοπούς αστυνομικού καταστήματος; 

Ενέργειες που έχουν επιπτώσεις στην λειτουργία της ομάδας και κατ ́επέκταση στην κοινωνία.

Τον τελευταίο καιρό και με τα πάμπολλα περιστατικά που γίνονται ανά την Ελλάδα είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος διαδραματίζουν πολυσύνθετο πλέον ρόλο τόσο για την προστασία της κοινωνίας όσο και για την ίδια την Αστυνομία. Απλά πράγματα που στον μικρό ορεινό νομό κάποιοι δεν τα αντιλαμβάνονται. Κίνητρο, παρακίνηση, εξύψωση ηθικού του προσωπικού δεν πετυχαίνεται σίγουρα με τα παραπάνω.

Τελικά είναι το κοινωνικό συμφέρον προτεραιότητα για όλους;

Τελικά ΑΞΊΖΕΙ ο αστυνομικός να προσφέρει το κάτι παραπάνω αφιερώνοντας κόπο, χρόνο και ψυχή ή θα καταλήξει το κορόιδο της υπόθεσης;;;

Οι ηγεσίες αφουγκράζονται το προσωπικό;

Υ.Γ. Δυστυχώς, πάντα κάποιος θα βρεθεί που θα χύσει την καρδάρα με το γάλα!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια