Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα για τον ... " Άρη Βελουχιώτη" της ΕΛΑΣ - Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι

Τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία έχει τη τιμητική της. Γιατί δύο γεγονότα, συνέπεσαν με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Προστάτη της. Την ίδια ώρα όμως, από
τη μία η ... αποτροπή εισόδου ανήλικου σε κινηματογράφο (ανεξαρτήτως με τα αληθινά γεγονότα αναφερόμαστε στη διαχείριση του θέματος από τα ΜΜΕ) κι από την άλλη η απαθανάτιση του ιερέα σκοπού στα Τρίκαλα (εικόνα σε στιλ Άρη Βελουχιώτη κατά τους επικεφαλής αξιωματικούς), καθιστούν την αστυνομία πρωταγωνίστρια στο σίκουελ της αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι. Δηλαδή σε καταστάσεις που υπό την αναφορική οπτική Κούντερα το ερώτημα είναι που σταματάει το σοβαρό για να παραχωρήσει τη θέση του στην επιπολαιότητα κι αντιστρόφως.

Ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι για την εικόνα του ιερέα σκοπού με τη μικτή αμφίεση και τον οπλισμό (εξ ου και η σημειολογική παραπομπή με τον Άρη Βελουχιώτη) έξω μάλιστα από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, διεξάγεται έρευνα με διττό χαρακτήρα. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες εμφάνισης- παρουσίας ενός αστυνομικού σκοπού, με συγκεκριμένη ενδυμασία. Σε αυτή την περίπτωση έχουν παραβιαστεί κατάφωρα, με προφανή κατά τους γνωρίζοντες ευθύνη και ανεξαρτήτως συνθηκών επιλογής, για όλους όσοι είχαν την ευθύνη επιθεώρησης του πριν από την ανάληψη υπηρεσίας.

Το δεύτερο, ο τρόπος και η διαδικασία που αυτή η εικόνα διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση της από τον ιερέα σκοπό στο facebook. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές του bloko.gr οι καταγεγραμμένες καταστάσεις κι αντικείμενα σφοδρής κριτικής, καλοπροαίρετης και μη, συνιστούν ένα περιβάλλον ελαφρότητας και χαλαρότητας που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την εικόνα που επιδιώκει να προσδώσει, επιχειρησιακά κι επικοινωνιακά, η πολιτική και η φυσική ηγεσία του σώματος.




του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια