Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με εκπαίδευση εξπρές οι νέοι Ειδικοί Φρουροί – Επικίνδυνη βιασύνη λένε στελέχη της ΕΛΑΣ


«Να βρίσκονται στον δρόμο στις 22 Νοεμβρίου», ζήτησε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η διαταγή αφορά τους 1.488 Ειδικούς
Φρουρούς που προσελήφθησαν με κατεπείγοντα διαγωνισμό και έχουν τοποθετηθεί σε τρείς σχολές της ΕΛ.ΑΣ εδώ και μία εβδομάδα.
Η επιταγή αυτή του υπουργού έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα στελέχη του σώματος, τα οποία λένε ότι κάτι τέτοιο είναι αφ’ ενός αδύνατο εάν πρόκειται να εκπαιδευτούν σωστά, φτάνει όμως στο να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εάν περάσουν μια εκπαίδευση-εξπρές και βγουν στον δρόμο «χωρίς καν να έχουν αντιληφθεί ότι πλέον είναι ένοπλοι αστυνομικοί».
Στελέχη της Κατεχάκη που μίλησαν στο astinomiko.gr υποστηρίζουν με έντονο τρόπο ότι μια εκπαίδευση ενός μήνα σε πολίτες, που ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει την νέα τους ιδιότητα, δεν θα προσφέρει ουσιαστικά τίποτα σε αυτούς, αντίθετα θα τους στείλει απροετοίμαστους σε ένα περιβάλλον σκληρής εγκληματικότητας που δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν.
Τα ίδια στελέχη εξηγώντας την θέση τους έλεγαν ότι σε πρώτη φάση τα νέα αυτά παιδιά θα πρέπει να διδαχθούν βασικές αρχές αστυνομικής λειτουργίας σε θεωρητικό επίπεδο, όπως επίσης και τις βασικές αρχές του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας, ώστε να μπορούν ν σταθούν απέναντι στους πολίτες, είτε για να τους βοηθήσουν είτε για να τους αντιμετωπίσουν εάν είναι παραβατικοί.
Στην συνέχεια, λένε τα ίδια στελέχη, θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική και εξειδικευμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση, τόσο στην χρήση των όπλων και την αυτοπροστασία, όσο και στην επιχειρησιακή οδήγηση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Ειδικά αφού οι συγκεκριμένοι …νεοσύλλεκτοί Ειδικοί Φρουροί, προορίζονται για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, και την Άμεση Δράση, υπηρεσίες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με κακοποιούς, πολλές φορές ένοπλους και εξαιρετικά επικίνδυνους.

Θάνος Σωτήρης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια