Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με 40 ευρώ έσωσε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ μια ζωή - Πως η άσκηση πρώτων βοηθειών έφερε τη σωτήρια

Το bloko.gr παρουσιάζει ενδεικτικές αλλά αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την εκπαίδευση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην παροχή πρώτων βοηθειών, μια
εκπαίδευση που όπως διαπιστώθηκε υπήρξε καταλυτικά αποφασιστική για τη διάσωση της ζωής ενός μετανάστη, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που πολύ πρόσφατα παρουσίασε το cnn.gr.


Στις 4 Μαρτίου γράφαμε μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία της αστυνομίας έχει αναθέσει στην διεύθυνση διαχείρισης κρίσεων την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να ξεκινήσουν και μάλιστα στο συνομότερο δυνατό χρόνο, σεμινάρια για  την παροχή των πρώτων βοηθειών σε αστυνομικούς που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.

Σημειώναμε δε, πως "σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τα σεμινάρια αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα και στην πρώτη γραμμή της εκμάθησης των διασωστικών κανόνων θα μπουν αστυνομικοί της τροχαίας, της άμεσης δράσης και των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ, καθώς πρόκειται γι αυτούς που σπεύδουν πρώτοι σε περιστατικά με ατυχήματα και τραυματισμούς".


Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, ακολουθήθηκε κατά γράμμα η διδαχή. Όπως μαθαίνουμε το σετ με τα είδη πρώτων βοηθειών που είχε μαζί του ο αστυνομικός, του κόστισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 40 ευρώ.












και η αντιπαραβολή - απείκασμα της διάσωσης




δείτε το βίντεο του cnn.gr






Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις από το bloko.gr

1. Γιατί πρέπει να υπάρχει εκπαίδευσητων αστυνομικών στη φροντίδα τραυματία μάχης - κείμενο εκπαιδευτή ΔΙΑΣ

2. ΕΛΑΣ και Ερυθρός Σταυρός μαθαίνουν τεχνικές α' βοηθειών στους αστυνομικούς

3. Από σεμινάρια πρώτων βοηθειών θα περάσουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια