Γίνεται έρευνα στις φυλακές των Διαβατών για "άγνωστο" εισαγωγέα 1 κιλού ηρωίνης; Απομακρύνθηκε και γιατί σωφρονιστικός;

Στο bloko.gr γράψαμε χθες (ΕΔΩ) για την πολύ σοβαρή καταγγελία μελών επιτροπής κρατουμένων, για διακινηση πάνω του 1 κιλού ηρωίνης μέσα σε φυλακές και πως
βασικός ύποπτος θεωρήθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος, που η διεύθυνση τον "απομάκρυνε διακριτικά".

Και γιατί θα ήταν το ερώτημα, μπορεί να κριθεί ύποπτος σωφρονιστικός για διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε κάποια φυλακή;

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες το περιστατικό έγινε στις 19 Ιανουαρίου. Η μπάλα με την μεγάλη ποσότητα ποσότητα του φονικού ναρκωτικού βρέθηκε σε χώρο του επισκεπτηρίου. Όχι όμως όπου κι όπου. Βρέθηκε στα καμαράκι που μεταφέρονται για έλεγχο τα δέματα και οι τσάντες των επισκεπτών και μάλιστα μέσα σε ένα ψυγείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι σωφρονιστικοί καθώς κι ένας μόνο κρατούμενος. Αυτός που εκτελεί καθήκοντα καθαρισμού.

Ο τελευταίος, ένας Ρομά τοξικομανής όπως σημειώνουν οι καταγγέλλοντες, παραδέχτηκε πως γνώριζε για την ηρωίνη και κατανομασε συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο ως τον παραλήπτη του ναρκωτικού. Ο σωφρονιστικός απομακρύνθηκε διακριτικά και κατά τα φαινόμενα ή σύμφωνα με την αίσθηση των κρατούμενων, η υπόθεση δρομολογείται για κουκούλωμα.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες που θ' αναληφθούν από τη διεύθυνση των φυλακών, από το υπουργείο δικαιοσύνης, τη δίωξη ναρκωτικών και τις εσωτερικές υποθέσεις Θεσσαλονίκης, αλλά και από την ειδική ομάδα των αστυνομικών συνδέσμων στο υπουργείο δικαοσύνης που εντέλλονται στην έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς.
.