Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο διευθυντής του σχολείου απαντά στις καταγγελίες για το περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε μαθήτρια με σακχαρώδη διαβήτη


Τη δική του εκδοχή δίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Παρασκευόπουλος, στο οποίο καταγγέλθηκε ρατσιστική συμπεριφορά σε μία μαθήτρια με σακχαρώδη διαβήτη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι: «Η καθηγήτρια -το ξέρω και από την ίδια αλλά και το επιβεβαίωσα από μαρτυρίες των μαθητών- σε καμία περίπτωση δεν απαίτησε από τη μαθήτρια να βγει έξω, της είπε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει έξω τη μέτρηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε σχετικό με ναρκωτικά, το διασταύρωσα από τους μαθητές, τους οποίους κάλεσα και ρώτησα έναν - έναν, χωριστά». 

Και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Δεν το απαγορεύσαμε σε καμία περίπτωση να κάνει την ένεση μέσα στην τάξη, ούτε εγώ, ούτε η καθηγήτριά της, η άποψή μας είναι ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνει έξω από την τάξη».

Και μάλιστα προχώρησε ακόμη ένα βήμα, επιρρίπτοντας ο ίδιος ευθύνη στην ανήλικη μαθήτρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έγινε τίποτε το σπουδαίο, παρά μόνο μία σύσταση στη μαθήτρια, επειδή έκανε τη μέτρηση με τρόπο επιδεικτικό».

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, η μαθήτρια, μετά την καταγγελία, συνεχίζει να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα και να κάνει τις μετρήσεις σακχάρου μέσα στην τάξη, «πιο διακριτικά, όμως, χωρίς να επιζητεί την προσοχή των συμμαθητών και καθηγητών της».

Να θυμίσουμε ότι το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη μετά από την καταγγελία των γονιών της ανήλικης μαθήτριας (εδώ).


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια