Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απίστευτη καταγγελία: Καθηγήτρια αναγκάζει μαθήτρια με διαβήτη να βγει έξω από την αίθουσα. Η δικαιολογία της θα σας σοκάρει!


«Η χορήγηση ινσουλίνης αποσπά την προσοχή των παιδιών και τους ωθεί στα ναρκωτικά»! Με αυτή τη δικαιολογία καθηγήτρια από σχολείο της Θεσσαλονίκης εξαναγκάζει μία μαθήτρια να βγει έξω από την αίθουσα, όταν χρειαστεί να μετρήσει το σάκχαρό της ή να χορηγήσει την ινσουλίνη της. Την καταγγελία αυτή έφερε στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, μετά από καταγγελία των γονιών της μαθήτριας, συγκεκριμένη καθηγήτρια ενός Λυκείου του Νομού Θεσσαλονίκης αναγκάζει με εξαιρετικά δηκτικό τόνο τη μαθήτρια να αποχωρεί από τη σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη, περιστατικό, το οποίο επαναλαμβάνεται συνεχώς. Το γεγονός αυτό δημιουργεί φυσικά όχι μόνο αίσθημα ντροπής και στενοχώριας στην ίδια τη μαθήτρια, αλλά επιπλέον προάγει την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό της στη μαθητική κοινότητα.

Το επιχείρημα που επικαλέστηκε η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δημιουργεί ακόμη περισσότερη εντύπωση και πολλά πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γονείς, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά»!

Παράλληλα, η ίδια η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στο δελτίο τύπου που απέστειλε, εκφράζει τις ανησυχίες της για το αν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο ένα λιποθυμικό υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό σοκ ενός πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο bloko.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, «δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα». Και πρόσθεσε ότι τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει να υποστηρίζονται κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολικό περιβάλλον και όχι να στοχοποιούνται.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια