Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δυσφορία ΕΛΑΣ για αποφάσεις δικαστών: «Πιάνουμε κακοποιούς και τους αθωώνετε»

Μεταγωγή κακοποιών στα δικαστήρια με βαρύ οπλισμό που λίγο μετά αθωώνονταιΔύο πρόσφατες αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις που αφορούσαν εμπορία ναρκωτικών έχουν προκαλέσει τεράστιο αναβρασμό και απογοήτευση στις τάξεις των αξιωματικών και ανδρών της Ασφάλειας Πάτρας και δη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.


«Εμείς πιάνουμε τους κακοποιούς, που έχουν κιόλας σεσημασμένη σχέση με το έγκλημα, ωστόσο, όλως παραδόξως κατά τη δική μας αντίληψη αθωώνονται» είναι το κοινό σχόλιό τους.

Μοιάζει με ποτήρι που ξεχείλισε η δυσφορία των στελεχών και ανδρών της Ασφάλειας και γι΄αυτό ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες της «Π», απέστειλε λεπτομερή αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, διατυπώνοντας τις απορίες του για την αθωωτική έκβαση των δύο υποθέσεων.

Ιδιαιτέρως επισημαίνεται στην αναφορά το γεγονός ότι κατά την εκδίκαση των δύο υποθέσεων, δεν επετράπη από την έδρα, που ήταν η ίδια και στις δύο δίκες, να καταθέσουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στη σύλληψη των τεσσάρων κατηγορουμένων της μιας υπόθεσης και του ενός της άλλης!

Στην ίδια αναφορά, εκφράζεται η απορία του προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών για το σκεπτικό των δύο αθωωτικών αποφάσεων. Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να κατέχουν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, εντούτοις κατά την κρίση της έδρας αυτές ήταν για προσωπική χρήση, από άτομα που εφέροντο με ιατρικές γνωματεύσεις να είναι χρήστες.

«Πρόκειται για σύνηθες σκεπτικό για να αθωώνονται οι κατηγορούμενοι, την ίδια ώρα που εμείς με κίνδυνο της ζωής μας αγωνιζόμαστε να πατάξουμε το φαινόμενο της εκτεταμένης εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών» υπογραμμίζεται από στελέχη της Δίωξης που συμπληρώνουν:

«Αυτή η ιστορία έχει φθάσει στο απροχώρητο, καθώς προκαλείται απροκάλυπτα ο κοινός νους. Η μόνη σκέψη που μας απομένει είναι να παίρνουμε τον μισθό μας και να κοιμόμαστε κι ας πωλούνται τα ναρκωτικά στη λαϊκή αγορά»!


Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διίστανται οι προσεγγίσεις της τοπικής Αστυνομίας και Δικαιοσύνης γύρω από υποθέσεις ναρκωτικών και την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με ηλεγμένες πληροφορίες της «Π», έχουν σταλεί στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν κι άλλες παρόμοιες αναφορές, με την τελευταία να είναι η πιο «καυτή» και να μη στερείται υπαινιγμών…

Πάντως από κύκλους της Δικαιοσύνης αντιτείνεται (όχι κατ΄ανάγκη με αφορμή την αποστολή της τελευταίας αναφοράς) ότι παραλαμβάνονται δικογραφίες που δεν είναι «δεμένες» και αδυνατούν οι δικαστές να εκδώσουν καταδικαστικές αποφάσεις…

Ως προς τις δύο τελευταίες επίμαχες αθωωτικές αποφάσεις τα περιθώρια επανεκδίκασης των υποθέσεων είναι ανύπαρκτα, με βάση τον νόμο, δεδομένου ότι οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες…

Υφίσταται, βέβαια, το ενδεχόμενο της αναίρεσης, από τον Αρειο Πάγο, αλλά και πάλι το αντίκρισμα δεν είναι ουσιαστικό, διότι δεν εξετάζεται εκ μέρους του η ουσία των υποθέσεων, παρά μόνο περιπτώσεις κωλυμάτων, ακυροτήτων κ.ο.κ.
Κοντολογίς, οι αθωωθέντες, που είχαν καλούς δικηγόρους, δεν ζουν με το άγχος ότι θα καθίσουν πάλι στο εδώλιο. Αντιθέτως, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού περισσεύουν η δυσαρέσκεια και η δυσφορία…

Πηγή: pelop.gr


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιοι θέλουν να είμαστε Κολομβία. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν οι πολίτες και οι αστυνομικοί, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους και τον τόπο.