Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά σε μια εβδομάδα



Το πρόβλημα με το λίπος της κοιλιάς είναι ότι δεν περιορίζεται στο επιπλέον στρώμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα (υποδόριο λίπος). Περιλαμβάνει επίσης το σπλαχνικό λίπος, το οποίο βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιά σας και γύρω από τα εσωτερικά σας όργανα.

Αν και το υποδόριο λίπος προκαλεί αισθητικές ανησυχίες, το σπλαχνικό λίπος συνδέεται με πολύ πιο επικίνδυνα προβλήματα υγείας, όπως: Καρδιακές παθήσεις
Διαβήτης τύπου 2
Υψηλή πίεση του αίματος
υψηλή χοληστερόλη
Αναπνευστικά προβλήματα

Αρκετές επιστημονικές έρευνες συσχετίζουν το λίπος στην κοιλιά με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Οι μελέτες αυτές έχουν δείξει ότι οι γυναίκες ακόμα και όταν έχει φυσιολογικό βάρος με βάση τις τυπικές μετρήσεις του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), αν έχουν μεγάλη περιφέρεια και λίπος στην κοιλιά αυξάνετε ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

H διατήρηση μιας επίπεδης κοιλιάς δεν σας κάνει να φαίνεστε μόνο ωραίες αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Το λίπος στην κοιλιά αλλά και γενικότερα το υπερβολικό πάχος συνδέεται με υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, ακόμη και καρκίνου. Η απώλεια κιλών, ειδικά το λίπος στην κοιλιά, βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και την ποιότητα του ύπνου.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να στοχεύσετε το κοιλιακό λίπος όταν κάνετε δίαιτα και σίγουρα δεν μπορεί να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με μια γρήγορη δίαιτα ή όπως αλλιώς λέγεται "διαιτα εξπρες". Η συνολική απώλεια κιλών θα σας βοηθήσει να μειώσετε και το λίπος στην κοιλιά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως θα βοηθήσει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους, που δεν μπορείτε να δείτε αλλά που αυξάνει τους κινδύνους για την καρδιά και συνολικά την υγεία. Διαβάστε επίσης : οι λόγοι που μπορεί μια δίαιτα να σας παχύνει


Η αερόβια άσκηση, πχ το τρέξιμο για 25 λεπτά κάθε μέρα και μια σωστή διατροφή που να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για γρήγορη μείωση κιλών στην κοιλιά. Μια διατροφή που είναι χαμηλή σε θερμίδες, λίπη και σάκχαρα θα επιτρέψει στο σώμα να κάψει το λίπος και να διατηρήσει την μυϊκή μάζα πιο εύκολα.

Συνιστώνται επίσης ασκήσεις κοιλιακών, καθώς θα τονώσουν την κοιλιά και θα βελτιώσουν την εμφάνισή της.

Παρόλο που μία εβδομάδα είναι ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να απαλλαγείτε από το συσσωρευμένο σωματικό λίπος, αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα διαβάσετε παρακάτω είναι πολύ πιθανό να δείτε σημαντική απώλεια βάρους και να μειώσετε το λίπος από την κοιλιά .

Εύκολη δίαιτα για χάσιμο λίπους στην κοιλιά – Πρόγραμμα Διατροφής

Ο στόχος είναι η κατανάλωση της μέγιστης ποσότητας θρεπτικών συστατικών, αρκετές φυτικές ίνες με ελάχιστες θερμίδες, λίπη και σάκχαρα. Οι παρακάτω συμβουλές για ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή συνιστώνται όταν γενικά στοχεύετε να έχετε απώλεια λίπους και δεν είναι αποκλειστικά μια δίαιτα για μια εβδομάδα. Θα σας βοηθήσουν επίσης στο να πετύχετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Να θυμάστε επίσης η συμμόρφωση σε μια δίαιτα και όχι τόσο το είδος θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και λίπος
Τρώτε έξι γεύματα την ημέρα, ένα κάθε 3 ώρες.
Πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.
Τρώτε μια διαφορετική σαλάτα κάθε μέρα και ένα κομμάτι κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο που να χωράει στην παλάμη του χεριού σας.
Να τρώτε δύο φρούτα την ημέρα, κατά προτίμηση φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως μούρα, ακτινίδια ή πορτοκάλι.
Να τρώτε δύο γιαούρτια με προβιοτικά κάθε μέρα, καθώς αυτό θα ενθαρρύνει τις κινήσεις του εντέρου του σώματός σας και έτσι θα μειωθεί το φούσκωμα της κοιλιάς σας.
Να τρώτε λιγότερο αλάτι και να χρησιμοποιείτε περισσότερα βότανα για καρύκευμα (π.χ. ή χυμό λεμονιού για σαλάτες).
Πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μισή ώρα πριν από το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα. Το πράσινο τσάι είναι λιποδιαλυτικό μειώνει τα αέρια και το φούσκωμα.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε πολύ λίπος στην κοιλιά

Είναι πολύ απλό, μετρήστε τη μέση σας: Σταθείτε και τοποθετήστε μια μεζούρα γύρω από την κοιλιά σας, ακριβώς πάνω από τον ισχίο σας. Τραβήξτε τη μεζούρα μέχρι να εφαρμόζει άνετα γύρω από το σώμα σας, αλλά να μην πιέζεται στο δέρμα σας. Βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα είναι επίπεδη μέχρι τέρμα.

Χαλαρώστε, εκπνεύστε και μετρήστε τη μέση σας, χωρίς όμως να ρουφάτε το στομάχι σας. Για τις γυναίκες, μια μέτρηση της μέσης μεγαλύτερη από 89 εκατοστά υποδεικνύει μια ανθυγιεινή συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά και μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας.

Αιτίες λίπους στην κοιλιά και στο στομάχι

Οι κοινές αιτίες του υπερβολικού πάχους στην κοιλιά περιλαμβάνουν: Κακή διατροφή: Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει να μην τρέφεται κάποιος υγιεινά. Η μεγαλύτερη αιτία της συγκέντρωσης του γνωστού «σωσίβιου» στην κοιλιά είναι η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με τη διατροφή που συνήθως δεν είναι υγιεινή. Βγάλτε εντελώς από τη δίαιτα σας τρόφιμα που δεν περιέχουν θρεπτικά συστατικά, που περιέχουν Trans λιπαρά και ακολουθήστε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής με τροφές πλούσιες βιταμίνες, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.
Πάρα πολύ αλκοόλ : Είναι γνωστό πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει τον οργανισμό μας με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ηπατική νόσο και καρδιακά νοσήματα. Μια πρόσφατη έρευνα, έδειξε πως η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αυξήσει του σωματικού βάρους και λίπος γύρω από την κοιλιά.
Έλλειψη άσκησης : Είναι πολύ απλό, αν ένα κάποιος καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από όσες καίει, θα πάρει βάρος. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής (χωρίς άσκηση) καθιστά δύσκολο για ένα άτομο να απαλλαγεί από το περιττό λίπος, ιδιαίτερα γύρω από την κοιλιά.
Στρες : Οι άνθρωποι συχνά αναζητούν φαγητό όταν αισθάνονται άγχος. Όταν έχουμε στρες το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη . Αυτή η ορμόνη βοηθάει τις θερμίδες να παραμένουν γύρω από την κοιλιά και να γίνουν λίπος, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ο οργανισμός σας στο μέλλον.
Γονίδια : Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα γονίδια ενός ατόμου μπορούν να παίξουν ρόλο στο αν θα γίνει παχύσαρκο ή όχι.
Κακός ύπνος : Μια μελέτη του 2013 συνδέει την αύξηση βάρους με τη μικρή διάρκεια ύπνου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί επίσης, ενδεχομένως, να οδηγήσει σε ανθυγιεινές διατροφικές συμπεριφορές.
Νερό : Διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει, πως πολλοί άνθρωποι λόγω της δουλειάς, του στρες και άλλων λόγων δεν πίνουν επαρκή ποσότητα νερού καθημερινά. Το νερό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στον οργανισμό και το σώμα σας. Η έλλειψη του νερού σχετίζεται με πολλά προβλήματα, ένα από αυτά είναι η παχυσαρκία.

Ασκήσεις για να χάσετε εύκολα το λίπος από την κοιλιά

Η αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε απώλεια λίπους από τη κοιλιά, επειδή καίει μεγάλο αριθμό θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μόλις 25 λεπτά τρέξιμο μπορούν να κάψουν έως και 300 θερμίδες. Αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης, θυμηθείτε να την αρχίσετε σιγά-σιγά και να αυξάνετε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεών σας.

Για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς σε μία εβδομάδα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές ασκήσεις κοιλιακών για να ολοκληρώσετε την καθημερινή σας προπόνηση.

Οι ασκήσεις κοιλιακών θα ενισχύσουν τον πυρήνα σας και θα μειώσουν την ποσότητα του περιττών κιλών που συσσωρεύονται στην περιοχή, βοηθώντας σας να πετύχετε την απώλεια λίπους στην κοιλιά.

7 καλύτερες ασκήσεις για να χάσεις το λίπος

Οι καλύτερες ασκήσεις για να συνδυάσετε με μια δίαιτα για κοιλιά και στομάχι είναι οι αερόβιες ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

1. Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια αερόβια δραστηριότητα που είναι πολύ αποτελεσματική για την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους της κοιλιάς. Ενεργοποιεί πολλούς μυς ταυτόχρονα και απαιτεί μυϊκή αντίσταση, ενώ βελτιώνει τη φυσική σας αντοχή και την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή. Όλα αυτά βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, ο οποίος θα ενεργοποιήσει την καύση λίπους.

Ένας τρόπος για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους στην κοιλιά είναι να κάνετε διαλειμματική προπόνηση, η οποία πρέπει να γίνεται σε υψηλή ένταση. Αυτή συνίσταται στην εναλλαγή μεταξύ περιόδων προσπάθειας και ανάπαυσης για την περαιτέρω αύξηση του μεταβολισμού.

Η ανάπαυση μπορεί να είναι ενεργητική ή παθητική. Είναι σημαντικό αυτό το είδος προπόνησης να επιβλέπεται από προσωπικό γυμναστή για την αποφυγή τραυματισμών και για να διασφαλιστεί ότι η δραστηριότητα εκτελείται με υψηλή ένταση.

2. Μάθημα αερόβιας γυμναστικής

Τα μαθήματα αερόβιας γυμναστικής, όπως το step class, η Zumba και γενικά ο χορός, για παράδειγμα, είναι επίσης καλές επιλογές για την απώλεια των περιττών στην κοιλιά, καθώς συνήθως γίνονται με υψηλή ένταση.

Επιπλέον, τα μαθήματα αερόβιας γυμναστικής γίνονται συνήθως σε ομάδες, κάτι που είναι καλό επειδή οι συμμετέχοντες ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να εκτελέσει σωστά τη δραστηριότητα

3. Άλμα με σχοινάκι

Το άλμα με σχοινάκι θεωρείται μια ολοκληρωμένη άσκηση, επειδή τονώνει τους μυς και βελτιώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα.

Αυτό θα ενισχύσει το μεταβολισμό για να προωθήσει την καύση θερμίδων και λίπος από την κοιλιά. Συνολικά, το άλμα με σχοινάκι έχει πολλά διαφορετικά οφέλη για την υγεία.

4. Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι άλλος ένας πολύ καλός σύμμαχος στην καταπολέμηση της απώλειας κιλών και της καύσης του λίπους της κοιλιάς, καθώς χτίζει μυς και βελτιώνει τη δύναμη και την αντοχή.

Απασχολεί μεγάλο αριθμό μυών που εργάζονται και όσο περισσότεροι μύες εργάζονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα του σώματος να καίει λίπος.

5. Περπάτημα με ταχύτητα

Όταν είναι συνεπές και γρήγορο, το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να προωθήσει την απώλεια βάρους και την καύση λίπους.

Για να είναι αυτό εφικτό, ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε γρήγορο περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά με σταθερά υψηλή ένταση. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τη σωστή δίαιτα παράλληλα με αυτή τη σωματική δραστηριότητα.

6. Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι επίσης μια εξαιρετική άσκηση που μπορεί να γίνει για να χάσετε το λίπος από την κοιλιά, καθώς βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση και δυναμώνει τους μυς, γεγονός που βοηθά στην ταχύτερη απώλεια του περιττού βάρους.

7. Pilates

Το pilates είναι ένα είδος γυμναστικής το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση του λίπους της κοιλιάς. Στοχεύστε και σφίξτε την κοιλιά σας με μικρές και απαλές κινήσεις που μπορούν να φέρουν τεράστια αποτελέσματα. Αυτή η χαμηλής έντασης μορφή άσκησης βοηθά στην ενίσχυση της δύναμης, της ισορροπίας και της κινητικότητάς σας.

Συνοψίζοντας

Ένα άτομο έχει υψηλότερο κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας εάν έχει υπερβολικό λίπος στην κοιλιά και στο σώμα. Οι αιτίες έχουν να κάνουν με τις επιλογές κακής διατροφής, έλλειψη άσκησης και χαμηλής ποιότητας ύπνο.

Ο υγιεινός τρόπος τροφής και ο ενεργός τρόπος ζωής μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να πετύχουν απώλεια λίπους στην κοιλιά και να μειώσουν τον κίνδυνο προβλημάτων που σχετίζονται με αυτό.

Τα προγράμματα απώλειας λίπους που έχουν διαρκή αποτελέσματα είναι εκείνα που περιλαμβάνουν τακτική σωματική δραστηριότητα και διατροφικές αλλαγές (δίαιτα). Είναι δυνατόν να δείτε ορατά αποτελέσματα σε μόλις μία εβδομάδα, αν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες για μια σωστή διατροφή.

Μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορες αισθητικές θεραπείες, όπως μασάζ με υπερήχους ραδιοσυχνοτήτων και μασάζ λεμφικής αποφόρτισης για την εξάλειψη των περιττών υγρών και του λίπους και την προαγωγή της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να συμπληρώσουν το πρόγραμμα για να χάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο σωματικό λίπος απο την κοιλιά σε μια εβδομάδα.

Πηγή : misswebbie








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια