Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ.: Κάτω τα χέρια από το Μ.Τ.Ν.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις – κινητοποιήσεις της ΕΑΑΣ, αναφορικά με προβλήματα του ΜΤΣ καθώς και δημοσιεύματα που αναπαράγουν τα ίδια έωλα επιχειρήματα των «υποβολέων» τους, εμπλέκοντας παραδόξως και «σκοπίμως» τα υγιή ταμεία των δύο άλλων κλάδων Ναυτικού (ΜΤΝ, μερισματούχοι του οποίου αποτελούμε) και Αεροπορίας(ΜΤΑ) και για την αποκατάσταση της αλήθειας παρεμβαίνουμε ως εξής:

(Α) Η ιστορική πορεία των Μετοχικών Ταμείων κατέδειξε ότι η χρηστή διοίκηση και οικονομική διαχείριση των ΜΤΝ και ΜΤΑ τα διατήρησε σε βιώσιμη οικονομική θέση, εν αντιθέσει με το ΜΤΣ.

(Β) Η εμμονή της ΕΑΑΣ για την ενίσχυση των κεφαλαίων του ΜΤΣ από πόρους που θα αφαιρεθούν από το ΜΤΝ και ΜΤΑ και όχι η αναζήτηση άλλων λύσεων κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Λύση δεν είναι η ισοπέδωση και η καταστροφή των υγιών ταμείων πολύ δε περισσότερο όταν το ΜΤΝ και το ΜΤΑ ουδεμία σχέση είχαν με την οικονομική διαχείριση και τα πεπραγμένα του ΜΤΣ.

Την λύση οφείλουν να δώσουν οι διοικούντες το ΜΤΣ και τα μέλη αυτού αλλά κυρίως οι πολιτικές ηγεσίες που διόρισαν , ανέχτηκαν κα οδήγησαν διαχρονικά σε δυσχερή θέση το ΜΤΣ.

Η λύση δεν είναι να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην διακλαδικότητα της κακοδιαχείρισης και σε λογικές διάσπασης και αποδυνάμωσης των θέσεων των αποστράτων.

(Γ) Αιτήματα, όπως αυτά που αφορούν την εδώ και δεκαετίες αλλαγή στον τρόπο κατανομής των κρατήσεων από τα εξοπλιστικά, είναι παράλογη και ως τέτοια καταδικαστέα. Στρέφονται ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κατά συμφερόντων των αποστράτων όχι μόνον του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς υπονομεύουν εκ βάθρων τη λειτουργία και το νομοθετικό πλαίσιο των Μετοχικών μας Ταμείων.

Η Ε.Α.Α.Λ.Σ. και τα χιλιάδες μέλη της στέκονται απέναντι από τέτοιου είδους πρακτικές και δεν θα ανεχτούν οποιοδήποτε εγχείρημα λεηλασίας του ταμείου τους, των πόρων του και των εισφορών τους.






Πηγή: eaals.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια