Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο - Σε διαθεσιμότητα το πλήρωμα του περιπολικού



Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:

Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.


Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι εάν δεν κάνουμε τη δουλειά μας και απλά περιμένουμε να περάσει το 8ωρο να πάμε σπίτι μας θα μας κατηγορήσουν ότι ήμαστε κηφινες, εάν κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι ενός σημείου και έπειτα σκεφτούμε τις επιπτώσεις θα μας κάψουν ζωντανούς, εάν δε θελήσουμε να μας κάψουν ζωντανούς θα μας θέσουν σε διαθεσιμότητα πολύ πιθανόν να μας αποταξουν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τραβιωμαστε για χρόνια στα δικαστήρια. Εσείς τι θα επιλέξετε από τα τρία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι καλά που πλησιάζουν οι εκλογές....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμεσα διαθεσιμοτητα ε ; Φοβερό έγκλημα. Οι παιδοβιαστές έξω και ένας πυροβολισμός που έσωσε ζωή διαθεσιμότητα. Από τη Νέα Δημοκρατία που δήθεν αγαπά την αστυνομία και 70% των χωροφυλάκων τη στηρίζουν στις εκλογές. Φοβερή αγάπη. Ε να δοκιμάσουμε ρε παιδιά και το Μέρα25 ή το Ανταρσύα που κατηγορεί από το πρωί ως το βράδυ. Μπορεί στη πράξη να φερθούν πιο τίμια στην αστυνομία από τους δήθεν μπλε φίλους της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμεσα διαδικασίες για ΕΔΕ και σύλληψη του αστυνομικού γιατί; Γιατί υπερασπίστηκε την δημόσια περιουσία (περιπολικό) και την ζωή του πάνω απ όλα ! Κύριοι οσο και αν θέλετε να λεγόμαστε δυτική-ευρωπαϊκή χώρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ και το λέω με μεγάλη λύπη, ειμαστε Βαλκάνια ! Να υπόθεση όμως ότι θα έχουμε και ανάλογη σύλληψη των ατόμων που ήταν εντος του ιδρύματος και αυτών που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση! Τι όχι ;;;; Α ναι ξέχασα μηδέν συλλήψεις στην επίθεση στο Μοναστηράκι μήνες συλλήψεις στην επίθεση με τον γερανό…μπραβο οσο πάμε και καλύτερα ! Μετά μην απορείτε γιατι ανεβαίνει ραγδαία η εγκληματικότητα όταν δεν υπάρχει ούτε καν παραπομπή στην δικαιοσύνη !

Υγ Παδια μόνοι μας τα γράφουμε μόνοι μας τα διαβάζουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να ιδρωνει καποιο αυτι στο αρχηγείο !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σύντομο κουιζ : Γιατί η Ελλάδα έχει αναλογικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης πιο πολλούς αστυνομικούς ανά κάτοικο ; Απάντηση : Επειδή στις άλλες χώρες θέλουν λίγους και καλούς για να κάνουν περιπολίες. Στην Ελλάδα θέλουμε πολλούς,ωστε όσους και να τραυματίσουν ή κάψουν οι μπαχαλάκηδες-πλουσιόπαιδα, πάντα θα υπάρχουν και άλλοι να σταλλούν,ώστε να διασκεδάσουν τα παιδιά....
Ζήτω ο μπλε Ανταρσύα .... 21 Μάη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κηφινες να ειμαστε. Διαθεσιμοτητα VS κηφινα οπως ειπε καποιος παραπάνω..Γιατι να βγουμε εξω; Μισθο; Υποστηριξη αν γινει κατι νομιμο επεισόδιο; Φιλοτιμο;;<--τελος το φιλοτιμο δεν αντεχουμε αλλο. Τέλος. Τα ελαχιστα βασικα να κανουμε. Τελος.
Αραγμα σε καφε ή στο τμήμα να περνάει το 8ωρο. Η κανα σημα Β σε κανα περίχωρο μακρια και ηρεμα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραίοι οι 2 που έφυγαν..Τον άφησαν.μια χαρά πλήρωμα..Να τους χαιρόμαστε..