Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη της Ένωσης Αθηνών στο Μουσείο Ιστορίας ΕΛ.ΑΣ.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία

Αντιπροσωπεία της Ε.ΑΣ.Υ.Α αποτελούμενη από τον Ειδικό Γραμματέα Τύπου και Μ.Μ.Ε-Υπεύθυνο έκδοσης εφημερίδας, Φούκα Θεόδωρο, και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Τσοκαναρίδη Ιωάννη, συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο εκθεσιακού χώρου, Α/Β΄ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Φώτη, της Διεύθυνσης Ιστορίας Ελληνικής Αστυνομίας στο μουσείο. Οι προαναφερόμενοι κατόπιν ξεναγήσεως στο χώρο από τον υπεύθυνο έμειναν έκπληκτοι από τα τόσα εκθέματα που αφορούν στην ιστορίας της ΕΛ.ΑΣ και προτείνουν ανεπιφύλακτα να το επισκεφθούν όλοι οι συνάδελφοι!!!!

Η Διεύθυνση Ιστορίας Ελληνικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. ιδρύθηκε με τις διατάξεις του Π.Δ. 21/2017 (ΦΕΚ 35/Α΄/21-3-2017). Έδρα της Υπηρεσίας είναι το ιστορικό κτίριο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας επί της οδού Μεσογείων 96 στην Αθήνα.




Αποστολή της Υπηρεσίας είναι, μεταξύ των άλλων, η ιστορική έρευνα, συλλογή, μελέτη, καταγραφή, διαβάθμιση, τεκμηρίωση, φύλαξη και αξιοποίηση του ιστορικού αρχειακού υλικού και η δημιουργία μουσειακών ή εκθεσιακών χώρων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δημιουργία εκθεσιακών χώρων, σε μία εποχή που τα ιστορικά κειμήλια εξελίσσονται από αντικείμενα προβολής σε δεδομένα επιστημονικής έρευνας και τεκμήρια πολιτισμού, είναι σημαντική καθώς θα συντείνει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη διαπροσωπικών επαφών μεταξύ αστυνομικών και πολιτών και στη δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης σε βάθος χρόνου, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα την ιδιομορφία των αστυνομικών καθηκόντων, να κατανοήσει τις προσπάθειες της Αστυνομίας αναφορικά με την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εγκλήματος και παράλληλα να μελετήσει από κοντά την πορεία και την εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού.

Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού σε ένα εμβληματικό χώρο του ιστορικού κτιρίου της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας επί της οδού Μεσογείων 96 στην Αθήνα συστήθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κανονιστικής Διαταγής 28/2021, Συλλογή Ιστορικών Κειμηλίων – Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας, για την προβολή της ιστορίας και του έργου των αστυνομικών σωμάτων από το 1833 έως σήμερα.

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου της Συλλογής πραγματοποιήθηκαν στις 20/10/2021 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τoν Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη.



Ωράριο επισκεψιμότητας Εκθεσιακού Χώρου Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων-Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας

Δευτέρα ως Παρασκευή: 09:00-14:00

Σάββατο και Κυριακή: 09:00-13:30

Ισόγειο πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Μεσογείων 96, Τ.Κ. 11527, Αθήνα



Στοιχεία επικοινωνίας:

Υπεύθυνος εκθεσιακού χώρου: Αστυνόμος Β΄ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2131520790/ 6947327060

Πηγή: easya.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια