Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Χαρέλας: Φας, πιεις ...ταξίαρχος θα βγεις !


Ανάρτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Υπαλλήλων:

Φας, πιεις ...ταξίαρχος θα βγεις !

Νέο Π.Δ 43/2023 από 22/4/2023,
αυξάνονται οι οργανικές θέσεις Υποστρατήγων, Ταξιαρχών και Αστυνομικών Διευθυντών.
Τελικά για μια αύξηση οργανικών θέσεων στους Υποστρατήγους, Ταξιάρχους και Αστυνομικούς Διευθυντές στην Ελληνική Αστυνομία, λεφτά υπάρχουν από τον κρατικό προϋπολογισμό !
Επίσης η μείωση του χρόνου προαγωγής στους βαθμούς των αξιωματικών αποτελεί μια έμμεση και μάλιστα γενναιόδωρη εισοδηματική ενίσχυση που κοστολογείται για 55 νέες θέσεις αυτών σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ ( τουλάχιστον !!!) για τα επόμενα δύο έτη. Και είναι τουλάχιστον, γιατί οι συνδεδεμένες με αυτές τις θέσεις προαγωγές για την κάλυψη των κενών οργανικών που θα προκαλούνται κάθε φορά όπως επίσης και οι επιπρόσθετοι δύο βαθμοί κατά την αποστρατεία αυτών είναι σίγουρο πως προκαλούν πολλαπλασιαστική δαπάνη.
Άρα, λεφτά υπάρχουν !
Όλα καλά βέβαια αν υπάρχει και αυτή η αναγκαιότητα και μπράβο στην συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση.
Αν λάβουμε όμως υπόψη και την αιτιολογική βάση που κατατέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα, μάλλον αυτά τα επιχειρήματα ενισχύουν περισσότερο το χαμηλόβαθμο προσωπικό, που ούτε το νέο βαθμολογικό τους άγγιξε, ούτε το νέο μισθολόγιο, ούτε βέβαια το επικίνδυνο του επαγγέλματος !!!
Για να μην μένουμε λοιπόν μόνο στα λόγια και στην γκρίνια, κάποτε ( πότε όμως ; ) πρέπει να δούμε εσωτερικά το τεράστιο πρόβλημα στην ΕΛ.ΑΣ με τις πραγματικές ανάγκες της γιατί στο τέλος βλέπω να έχουμε μόνο αξιωματικούς πολλαπλών ταχυτήτων χωρίς μάχιμους αστυνομικούς !
Και τότε ούτε συμβασιούχους συνοριακούς φύλακες δεν θα έχουμε !




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το χαμηλόβαθμο προσωπικό είναι τελείως παραγκωνισμένο με ένα μισθό της πείνας . Αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες, αλλά και υπηρεσιακές. Π.χ.Δεν μπορεί να ράψει μια καινούρια στολή .δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο . Χρωστάει λεφτά παντού. Προκαλώντας έτσι και τα δυσμενή σχόλια των πολιτών .