Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Το πλήρωμα του περιπολικού υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο γιατί δεν υπάκουσε την εντολή να μην πλησιάσουν στην περιοχή όπου ήταν οι αναρχικοί


Το πλήρωμα του περιπολικού που ενεπλάκη στο επεισόδιο χθες μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο γιατί δεν υπάκουσε την εντολή να μη πλησιάσουν στην περιοχή όπου ήταν οι αναρχικοί, καθώς υπήρχε σχέδιο του αρχηγείου για παρέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ, εξήγησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», και στην εκπομπή της Χριστίνας Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή οι εν λόγω αστυνομικοί δεν ακολούθησαν την εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων. Μετά από ένα 20λεπτο επενέβησαν τα ΜΑΤ και οι αναρχικοί απομακρύνθηκαν από τη Σχολή. Εξήγησε επίσης ότι από τη στιγμή που αστυνομικός ένιωσε ότι απειλείται και πυροβόλησε στον αέρα, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Ο εισαγγελέας, στη συνέχεια άφησε ελεύθερο τον αστυνομικό αφού έδωσε εξηγήσεις. Ο κ. Θεοδωρικάκος αντέκρουσε τα περί φοβικής αστυνομίας και σημείωσε ότι η εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων να μη πλησιάσει κανένα περιπολικό είχε δοθεί γιατί θα ακολουθούσε επιχείρηση των ΜΑΤ, η οποία όμως καθυστέρησε λόγω του ότι και οι τρεις αστυνομικοί δεν υπάκουσαν και γι’ αυτό άλλωστε ακολουθείται πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυστυχισμένοι, καθώς το σύνολο των πολιτών στον Έβρο είναι υπέρ του φράκτη για την προστασία από τους παράνομους μετανάστες, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Απαντώντας στις κατηγορίες που διατυπώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον Φράχτη παραχωρείται τμήμα ελληνικού εδάφους διευκρίνισε ότι ποτέ κανείς δεν είπε ότι ο Φράκτης είναι το σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία,. Τα σύνορα, όπως εξήγησε έχουν καθοριστεί με διεθνή συνθήκη το 1926 στο μέσον της τότε κοίτης του ποταμού Έβρου. Οι αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους και στην κοίτη δεν άλλαξαν τις συντεταγμένες. «Δεν χαρίζουμε ούτε ένα χιλιοστό από τη γη μας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υποστήριζε πως δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, έκανε τα σύνορα στον Έβρο ξέφραγο αμπέλι επιτρέποντας σε ένα εκατομμύριο παράνομους μετανάστες να μπουν στη χώρα μας και διέσυρε διεθνώς την Ελλάδα με εικόνες όπως αυτές που ζούσαμε στη Μόρια, στην Ειδομένη και στο Ελληνικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με φορά στην κατηφόρα της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του ψέματος», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας: «Το 2023 δεν είναι 2015 και ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναγοράσει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε βαθιά αναξιόπιστος κατά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πείσει ούτε ως αντισυστημικό κόμμα.

Για το ζήτημα της ασφάλειας της 12χρονης από τον Κολωνό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι δεσμευμένη για την προστασία της, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνονται τα πάντα για να βοηθηθεί ένα στυγνά κακοποιημένο κορίτσι. Παράλληλα εξέφρασε την επιφύλαξή του ως προς τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί. Είπε ότι διερευνώνται και θύμισε ότι σε προηγούμενες τρεις, ανάλογες περιπτώσεις, δεν επαληθεύθηκαν. Απηύθυνε δε έκκληση προς κάθε πλευρά, κόμματα και μέσα ενημέρωσης, να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό και να μη μετατρέπουν το συγκεκριμένο θέμα σε ζήτημα δημοσίου διαλόγου.

Ερωτηθείς για την επιμονή Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή, είπε ότι ο αρχηγός του Μερα25 είναι αμετανόητος και επικίνδυνος για την πορεία της χώρας- Ελπίζω ο ελληνικός λαός να ακούει αυτά που λέει, πως θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να τον ανταμείψει με ένα μικρό ποσοστό, είπε. Και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν θέλει να έχει σχέσεις συνεργασίας με κάποιον που θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Χαρακτήρισε δε, θετικό στοιχείο την άρνηση Ανδρουλάκη για συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν νοείται στο 2023 να υπάρχουν αβατα,οπως στη Δυτική Αττική οπου δεν νοείται να μπει περιπολικο μολις πεσει το σκοτάδι.αυτα ειναι τα αβατα και ατυχοι οσοι μενουν εκεί και πεσουν θυματα καποιου ποινικού αδικήματος.υπαρχουν και ανθρωποι που ειναι Ρόμα αλλά δεν εγκληματουν.ποσες εποχουμενες περιπολιες εργάζονται το πρωι στο κεντρο των Αθηνών?λιγες δυστυχώς για τον πληθυσμό