Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Τελικά έχουμε συνδικαλισμό;''


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:


Παρακολουθώ με έκπληξη τους τελευταίους μήνες την πορεία των διεκδικήσεών μας σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών μας .
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή .


Απο τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρές κρίσεις - απειλές .Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στα γεγονότα του έβρου έδειξαν επαγγελματισμό , προσήλωση , και εκτέλεσαν με αυταπάρνηση το καθήκον τους για την Πατρίδα .
Τότε πήραμε την προσωπική διαβεβαίωση - υπόσχεση του Πρωθυπουργού οτι έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα των αστυνομικών .


Αργότερα ήρθε η πανδημία όπου η αστυνομία ανέλαβε την ευθύνη τήρησης των υγεονομικών μέτρων κατα του COVID όπου ΚΑΙ αυτή την φορά υπερέβαλε εαυτό .Φυσικά το κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε στον κόσμο η εμπλοκή της αστυνομίας με τα μέτρα του COVID ήταν αρνητικό αφού χρησιμοποιήθηκε σαν μπαμπούλας και όποτε δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί η συμμετοχή της αστυνομίας στα μέτρα (μέσω διαφημιστικών σποτ) φυσικά προβληθήκαμε 3 δευτερόλεπτα απο τα λεπτά που κράτησε το σποτ .


Ερχόμαστε στο σήμερα .Τον τελευταίο καιρό είχαμε ακούσει δηλώσεις πολιτικών ύπερ των διεκδικήσεών μας και όλοι είμασταν αισιόδοξοι ,έχοντας και την υπόσχεση του πρωθυπουργού οτι κάτι θα γίνει .


Γίνεται και το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ δύο μήνες πριν τις εκλογές ,λέω μέσα μου τώρα είναι η ώρα .Δυστυχώς οι συνδικαλιστές μας ,απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο λίγοι έιναι .


¨Εχεις την αποζημίωση πέραν του πενθημέρου και τα βραδυνά ίδια απο το 2000!!Απο το 2000!! και έχουμε 2023 ! Για 23 χρόνια τα πενθήμερα και τα βραδυνά που παίρνουμε είναι ίδια !


Εχεις δηλώσεις - υποσχέσεις για την αναγνώριση του επικινδύνου .


Εχεις την υπόσχεση του Πρωθυπουργού οτι ασχολείται προσωπικά με σένα
.
Κάνεις συνέδριο δύο μήνες πριν τις εκλογές ,που είναι ο κατάλληλος χρόνος να πιέσεις , και βγαίνεις και λες για τα 600 ευρώ ,το εκλογικό που θα είναι 200 ευρώ και χειροκροτάς .


Πρέπει να έχεις βάλει τον πήχη πολύ χαμηλά για να είσαι ευχαριστημένος με 600 ευρώ επίδομα σε τέσσερα χρόνια .


Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδικαλιστές με 50.000 κόσμο απο πίσω τους είναι τόσο ανίκανοι να πιέσουν σε τόσο ευνοικές συνθήκες .







Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα είπες όλα.
Όλοι μας έχουμε αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση.
Το καλύτερο ήταν το σχόλιο σου "Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδικαλιστές με 50.000 κόσμο απο πίσω τους είναι τόσο ανίκανοι να πιέσουν σε τόσο ευνοικές συνθήκες ."
Πραγματικά πως γίνεται σε τόσο ευνοϊκές συνθήκες να μην καταφέρουν τίποτα; Δεν γίνεται να το καταλάβω ούτε εγώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουμε τον συνδικαλισμό που μας αξίζει.Τι δουλειά έχουν στην ποασυ οι αξιωματικοί,δηλαδη οι επόμενοι πολιτικάντηδες; που είναι το επικίνδυνο; που είναι η αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης; πάρτε καμία έκπτωση της πλάκας σε σούπερ μάρκετ,πάρτε ένα power bank μισής μπαταρίας.
Τι να περιμένεις όταν όλοι οι συνδικαλιστές του 9μελους είναι αξιωματικοί. Ποιος διοικεί και ποιος συνδικαλιζεται; Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν κάποιος σου έλεγε ότι υπάρχει ένα επίδομα για τα επικίνδυνα επαγγέλματα θα έλεγες ότι σίγουρα αυτό το επίδομα φτιάχτηκε για τους αστυνομικους. Ποιο επάγγελμα είναι πιο επικίνδυνο από του αστυνομικού θα έλεγες. Τελικά το επίδομα αυτό το παίρνουν άλλοι και άλλοι (και καλά κάνουν) εκτός από αυτούς που θα έπρεπε να είναι πρώτοι στην λίστα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουν 50000 κόσμο πίσω τους οι συνδικαλιστές που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε. Όταν δεν έχεις το δικαίωμα της απεργίας δυστυχώς το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το σταυρό σου και μία προσευχή μήπως μας κοιτάξει και εμάς κάποιος. Αλλά σωμάτια με λιγότερο κόσμο πετυχαίνουν γιατί απεργούν. Τώρα εάν συνδυάσεις όλο αυτό μαζί με τους παραθυρακιδες μαϊντανους της τηλεόρασης συνδικαλιστές μας καταλαβαίνεις ότι δεν θα δούμε άσπρη μέρα ποτε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι αναγκαστικό να έχεις απεργίες.και οι απεργίες αγνοούνται.
Ο συνδικαλισμός κάνει στην ουσία την δουλειά. Αν υπάρχει συνδικαλισμός εκεί φαίνεται.
Δεν ξέρω πραγματικά τι λύση υπάρχει. Διαγραφή από συνδικαλισμό; Θα μείνουν δύο τρεις και ο κούκος, συνδικαλισμός θα συνεχίσει να υπάρχει και θα λένε και ότι τους ψηφίζουμε.
Μια ντροπή είναι η κατάσταση των αστυνομικών σήμερα. Από την άλλη πως γίνεται να υπάρχουν 2 ταχύτητες. Δώσανε αξιωματικούς (και μπράβο) έξτρα βαθμούς που σημαίνει έξτρα χρήματα. Όλοι κατώτεροι δηλαδή δεν αξίζουν κάτι; Δεν δουλεύουν; Αν όχι τότε ίσως πρέπει να δείξουν τι σημαίνει να μην δουλεύουν....δεν ξέρω που ποντάρουν και "βρίσκουν και τα κάνουν"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς ο εμπαιγμός στο προσωπικό είναι από πολλές πλευρές ... Έρχονται όμως οι μέρες που θα μας παρακαλάνε για ψήφους και οι μεν και οι δεν... Ίσως πρέπει να το δούμε και εμείς από τετραετία , και στους συνδικαλιστές αντίστοιχα χαλαρά ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως παίρνουν 50.000 ψήφους ; Τάζοντας 4,5,6 ρεπό μαζεμένα, ευνοϊκότερη μεταχείριση και στα βαβα τους γράφει υπηρεσία και δεν πατάνε καν... κάνε αναφορά παραπόνων και θα την σταματήσει ο διοικητής... δυστυχώς αυτές τις ψήφους από σκουπίδια συναδέρφους την παίρνουν...
Τώρα γιατί θέλουν να γίνουν συνδικαλιστές όλοι το ξέρουμε..να μην πατάνε για υπηρεσία..
Και εμένα με παρακάλεσαν για ψήφους και όταν δεν τους ψήφισα με έφαγε η προσωρινή μετακίνηση, απόσπαση σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής όπου να είναι...
Δυστυχώς οι συνδικαλιστές είναι σκουπίδια εντελώς... μόνο για το φαίνεσθαι..