Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 η φοίτηση 161 Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και 4 Αξιωματικών της Αστυνομίας Κύπρου, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.), στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.

Ειδικότερα, το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών, εκπαιδευτικού έτους 2022-2023, λειτούργησε κατά το διάστημα από 9 Ιανουαρίου 2023 έως 31 Μαρτίου 2023, σε δύο εκπαιδευτικές σειρές, ενώ η εν λόγω μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Στην 1η εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν 44 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική και 58 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια. Στη 2η εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν 59 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και 4 Αξιωματικοί της Αστυνομίας Κύπρου, στην Αττική.

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη μετεκπαίδευση έχει ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών – στελεχών του Σώματος, τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και την έρευνα, μελέτη και ενημέρωση τους στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού με στόχο τη δημιουργία ικανών, παραγωγικών και λίαν αποτελεσματικών ηγετικών στελεχών.

Στην κατεύθυνση αυτή, καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, υπηρεσιακοί παράγοντες και ειδικοί επιστήμονες του δημόσιου τομέα.

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν επιμορφωτικές παρουσιάσεις και διαλέξεις σε θέματα οργάνωσης διοίκησης – ηγεσίας, αστυνομικού ενδιαφέροντος, επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων, ψυχολογίας, σχέσεων κράτους – πολίτη, καθώς και σε νομικά, εθνικά και διεθνή θέματα, ενώ είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τις απόψεις και εμπειρίες τους πάνω σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην επαγγελματική τους ενασχόληση.

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης, στην 1η εκπαιδευτική σειρά απηύθυνε χαιρετισμό στους μετεκπαιδευόμενους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, η τέως Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου και ο τότε Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, ενώ στη 2η εκπαιδευτική σειρά απηύθυνε χαιρετισμό o Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Χαράλαμπος Καλόγηρος και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος.

Στη λήξη της μετεκπαίδευσης και των δύο εκπαιδευτικών σειρών απηύθυνε χαιρετισμό προς τους αποφοιτήσαντες, o Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Χαράλαμπος Καλόγηρος και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος, με παραινέσεις και κατευθύνσεις για διάφορα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος, τονίζοντας την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση και τη συμβολή αυτής στη βελτίωση των ικανοτήτων τους, για την αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων τους.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τηλεκπαίδευση σύγχρονη εποχή, χαχα γελανε , μπαίνεις το πρωι ανοιγεις το λαπτοπ και κάθεται ενας και μιλάει μονος του.ο αστυνομικος εν τω μεταξύ πετάγεται σε μια παρακολούθηση ,κοβει και μια σταθμευση και γυρνάει και ω τα μαθε ολα.ετοιμος για ....