Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Ηρακλείου: Απογοήτευση και πικρία


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:
Η Ένωση μας δια των δεκαπέντε (15) εκλεγμένων αντιπροσώπων της στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., παρευρέθηκε στο 33ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που έλαβε χώρα το διήμερο 29 και 30-03-2023 σε συνεδριακό κέντρο των Αθηνών.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου και κατά τις τοποθετήσεις των επίσημων προσκεκλημένων σε αυτό, αναμέναμε άπαντες οι αντιπρόσωποι ανά τη χώρα με ανυπομονησία και προσμονή την τοποθέτηση του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ, ώστε να ακουστεί δια στόματος του η θεσμοθέτηση και αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Μια προσδοκία και φιλοδοξία που ανέμεναν χιλιάδες συνάδελφοι μας σε όλη τη χώρα και τα εκατοντάδες μέλη της Ένωσης μας στο Ηράκλειο, που από νωρίς το πρωί με αγωνία και λαχτάρα μας καλούσαν στα τηλέφωνα μας για να μάθουν το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα αυτό.

Από τις δηλώσεις όμως του κ. Υπουργού τόσο δια ζώσης κατά την παρουσία του στο Συνέδριο, όσο και σε τηλεοπτικό σταθμό νωρίτερα την ίδια ημέρα, το μόνο που λάβαμε και νιώσαμε ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΑ, καθώς διαφάνηκε μέσα από αυτές ότι παρόλο που η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας και των χιλιάδων Αστυνομικών, για μια ακόμα φορά μένουμε σε ένα ΘΑ… ΄Θα το δούμε την επόμενη τετραετία.

Αλήθεια πόσες τετραετίες θα προσδοκά ακόμα ο Έλληνας Αστυνομικός αυτή την αναγνώριση;; Πόσα θύματα και τραυματίες θα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα για να γίνει πράξη το αυτονόητο;; Πόσες τετραετίες ακόμα θα μείνουν στις καλένδες και στα συρτάρια σας, τόσες δεκάδες προτάσεις και αναφορές τόσο της Ομοσπονδίας μας όσο και των πρωτοβάθμιων σωματείων που όπως εμφανώς δείχνετε έχετε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας;;

Το ποτήρι κύριοι ξεχείλισε… Η οργή και η αγανάκτηση κάνουν ακόμα και τα κόκκαλα των εκατοντάδων νεκρών μας να τρίζουν!!! Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει σε τέλμα και για τους περισσότερους πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης, πράγμα που εσάς ούτε σας αγγίζει αλλά ούτε καν φτάνει στη σφαίρα της φαντασίας σας.



ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΜΙΑ;;;;ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΔΕΚΑ!!!



Οι εποχές που οι Αστυνομικοί είχαν μνήμη χρυσόψαρου και σας έδιναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη τελείωσαν!!! Και ευτυχώς για εμάς οι εκλογές είναι κοντά!!!



Κύριε Πρωθυπουργέ της Χώρας, έχετε μία τελευταία ευκαιρία να ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ανακοινώνοντας μέσα από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος μας ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!

Όχι με ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ… Αλλά με άμεση διαβούλευση και ψήφιση στη Βουλή συγκεκριμένου Νομοσχεδίου και πριν τη διάλυση της!!!!

Σε αντίθετη περίπτωση, την επόμενη των εκλογών με μια ματιά στα Ειδικά Εκλογικά Κέντρα που θα έχουν ψηφίσει οι συνάδελφοι μας πολύ φοβόμαστε ότι θα τρίβετε τα μάτια σας με τα αποτελέσματα.



Για το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                     ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΕΛΗ ΜΑΣ


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κακό είναι ότι όποιος υπουργός οποία κυβέρνηση και να έρθει θα ήμαστε πάντα η τελευταία τους προτεραιότητα! Δυστυχώς χωρίς το δικαίωμα στην απεργία δεν μπορείς να πετύχεις και πολλά.