Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το «Γεράκι» της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την εμφάνισή του -Οι ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει


Με τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα, η πανίσχυρη μοτοσυκλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τον «εφιάλτη» κάθε παρανομούντα οδηγού.

Ο στόλος της αστυνομίας απαρτίζεται από εκατοντάδες οχήματα τα οποία φροντίζουν για τις μετακινήσεις των «φρουρών» της δημόσιας τάξης και συνδράμουν στις περιπολίες τους.

Ανάμεσα, ωστόσο, στα εκατοντάδες συμβατικά οχήματα υπάρχουν και κάποια «κρυφά χαρτιά» τα οποία επιστρατεύονται σε ειδικές περιστάσεις και αποτελούν το φόβο και τον τρόμο για όσους παρανομούν.







Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Suzuki GSX 1300R Hayabusa που πρωταγωνιστεί σε φωτογραφία που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία στο Twitter. Η συγκεκριμένη πανίσχυρη μοτοσικλέτα αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της Τροχαίας όταν οι άνδρες της στήνουν μπλόκα για την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων αγώνων.



Μην ξεχνάμε ότι στις κόντρες, κατά κανόνα συμμετέχουν γρήγορα εκ κατασκευής αυτοκίνητα, ή «πειραγμένα» μοντέλα με ακραίες ιπποδυνάμεις που αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες, οι οποίες είναι απαγορευτικές για τα «απλά» οχήματα της ΕΛΑΣ.




Από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η εν λόγω Suzuki GSX 1300R Hayabusa της Τροχαίας αφορά την πρώτη γενιά του μοντέλου, με κινητήρα 1.299 κ.εκ. 4 κυλίνδρων απόδοσης 173 ίππων, η οποία μπορεί και έχει τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ./ώρα, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους παρανομούντες οδηγούς.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 1999, και η ονομασία Hayabusa στα ιαπωνικά σημαίνει «peregrine falcon». Πρόκειται για ένα είδος γερακιού, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητες πτήσης έως 322 χλμ./ώρα.

Σημειώνουμε ότι στις επόμενες δύο γενιές του ιαπωνικού μοντέλου που ακολούθησαν, η ισχύς του 1.300άρη τετρακύλινδρου μοτέρ ανέβηκε στα 200 άλογα και έτσι, η Hayabusa παραμένει μια από τις ισχυρότερες μοτοσυκλέτες στην αγορά.


Πηγή: carandmotor.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και με μηχανή θα σταματήσεις κοντράκια οδηγό αυτοκινήτου που δεν σταματάει ; Για σκότωμα τον έχουν τον οδηγό αστυφύλακα ; Τι ρωτάω; Για σκότωμα τον έχουν. Να δω ποιος θα ανέβει και ποιος θα καταδιώξει. Και αν κάτσει η στραβή στον καταδιωκόμενο διαθεσιμότητα και αυτόφωρο για τον αστυνομικό. Δεν είμαστε CEO CFO , για 3.60 δουλευουμε