Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Αυξήθηκαν κατά 70 οι περιπολίες στην Αττική


«Δεν υπάρχει συγκάλυψη υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και 21 άτομα από τα 22 άτομα που εμπλέκονται έχουν οδηγηθεί στην φυλακή» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Σημείωσε ότι η αστυνομία οφείλει να παρέχει ασφάλεια στο παιδί και οι εντολές που έχει λάβει είναι να το κάνει με διακριτικό και πιο έντονο τρόπο, ενώ για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ανέφερε ότι διερευνώνται ενδελεχώς, θυμίζοντας ότι οι προηγούμενες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε άθλια συκοφαντία, τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την 12χρονη και συνέστησε σε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός κακοποιημένου παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες.

Ερωτηθείς για την αποφυλάκιση παιδεραστή που είχε καταδικαστεί για πλέον από 400 χρόνια φυλακή, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και ως πολιτικός κα ως πατέρας, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. «Μένω στο ότι η Δικαιοσύνη έχει παρέμβει δια του κ. Ντογιάκου. Ας δούμε το αποτέλεσμα», συνέστησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε ό,τι αφορά τη νεανική βία είπε ότι ο πρώτος που έχει λόγο με τα παιδιά είναι η οικογένεια και μετά είναι το σχολείο και η Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία επεμβαίνει όταν γίνονται εγκληματικές πράξεις. Επανέλαβε δε, ότι η Αστυνομία έχει συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί επισκέπτονται σχολεία.

Σε ερώτηση για τη Μύκονο τόνισε ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο νόμος κάνουν λάθος. Είπε ότι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Οικονομική Αστυνομία και η ΟΠΚΕ, με επί πλέον αστυνομικούς επισκέπτονται το νησί για να αντιμετωπισθούν αυθαιρεσίες. Είπε ότι αυτές οι αιφνιδιαστικές εξορμήσεις θα συνεχισθούν και η αστυνομία του νησιού θα ενισχυθεί με ακόμη 100 άτομα.

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια ενισχύθηκε με 3.700 αστυνομικούς οι 600 εξ αυτών τοποθετήθηκαν τον Ιανουάριο του 2023, με αποτέλεσμα να αυξήσουν κατά 70 τις περιπολίες.

Το 2022, τόνισε, είχαμε τις λιγότερες δολοφονίες των τελευταίων 15 ετών, συγκεκριμένα 79, εκ των οποίων το 90% εξιχνιάσθηκε. Ερωτηθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ, είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχισθούν μέχρι να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι του.

Για τον Φράχτη στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ και αίτημα των ακριτών μας, καθώς ενισχύει την ασφάλεια της χώρας και αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών. Θύμισε δε την περίπτωση των δύο πακιστανών τρομοκρατών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν από πέντε χρόνια, δίνοντας έμφαση στον αποτρεπτικό χαρακτήρα του Φράχτη. Χαρακτήρισε δε ντροπή, τη γκρίζα και θολή στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό. Είπε ότι ο Φράχτης δεν είναι το σύνορο με την Τουρκία, αλλά τα σύνορα έχουν χαραχθεί με τη συμφωνία του 1926. Και τόνισε ότι εφ’ όσον είναι κυβέρνηση η ΝΔ το σύνολο του Φράχτη θα έχει κατασκευαστεί, ακόμα και αποκλειστικά με εθνικούς πόρους, μέσα στην επόμενη τριετία.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
70 περιπολίες; πάλι βγήκα δόκιμοι και τους μετράμε για κανονικές περιπολίες ; Σε λίγο θα γράψουν ότι ενισχύθηκα. και τα νησιά. Πάλι δόκιμοι θα ειναι, αλλά ποιός το ψάχνει τώρα ; Θα κάνει εντύπωση στα γεροντάκια να νομίζουν ότι ειναι πιο ασφαλείς και να ρίξουν την ψήφο τους στη ΝΔ στις εκλογές ; Αυτό μετράει. Τώρα αν κάποιος μπουκάρει σπίτι τους και τους σφάξει γιατί δεν έκαναν πως κοιμούνται πρόβλημά των γερόντων.ως τις αλλες εκλογές θα βρεθούν αλλα θύματα ψηφοφόροι.