Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυξάνονται κατά 55 οι οργανικές θέσεις στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.


Οι θέσεις ταξιάρχων φτάνουν τις 85 και των αστυνομικών διευθυντών τις 260 - Η αύξηση των θέσεων για το 2023 και το 2024 προκαλεί πρόσθετη δαπάνη 2,9 εκατ. ευρώ

Αυξάνονται κατά 55 οι θέσεις στα ανώτερα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα μειώνεται ο χρόνος υπηρεσίας των προς προαγωγή βαθμοφόρων, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που επεξεργάστηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας και το έκρινε νόμιμο.

Από την αύξηση των θέσεων, κ.λπ., για τα έτη 2023 και 2024 προκαλείται πρόσθετη δαπάνη 2,9 εκατ. ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, αυξάνονται οι οργανικές θέσεις:

-στο βαθμό του ταξίαρχου κατά 20 και από 65 που είναι σήμερα φτάνουν τις 85 και

-στο βαθμό αστυνομικού διευθυντή κατά 30 και από 230 που είναι σήμερα φτάνουν τις 260.

Την ίδια στιγμή, ο ελάχιστος χρόνος υπηρεσίας των Αστυνομικών Β΄ γενικών καθηκόντων και των Αστυνομικών Β΄ ειδικών καθηκόντων που πρέπει να έχουν προκειμένου να μπορούν να προαχθούν, μειώνεται από τα 8 έτη που είναι σήμερα, στα 7 έτη.


Ακόμη, μειώνεται ο χρόνος πραγματικής συνολικής υπηρεσίας για την προαγωγή –ανεξαρτήτως υπάρξεως οργανικών θέσεων- των Αστυνομιών Α΄ από τα 23 έτη που προβλέπεται σήμερα στα 20 έτη συνολικής πραγματικής υπηρεσίας και των Αστυνομικών Β΄ από τα 15 έτη που είναι σήμερα μειώνεται κατά ένα έτος, δηλαδή σε 14 έτη συνολικής πραγματικής υπηρεσίας αξιωματικού.

Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 78/2023 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος συνοδεύεται από έγγραφο του προϊσταμένου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο «οι συνεχείς αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα επέφεραν αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός αστυνομικών να παραμένει στάσιμος βαθμολογικά, μισθολογικά και από άποψη ασκούμενων καθηκόντων για πολλά χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο βαθμό, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα και την αποστρατεία τους λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να εξαντλήσουν την ιεραρχία αν και προέρχονται από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας».

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, «επιχειρείται, η θέσπιση κινήτρων για εξέλιξη του προσωπικού μέσω της προαγωγής εκτός οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένους βαθμούς με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών υπηρεσίας, καθώς και την αύξηση των οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένους βαθμούς».


Οι διατάξεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προκαλούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση 1.187.250 ευρώ περίπου για το τρέχον έτος και 1.701.000 ευρώ περίπου για το 2024 και για τα επόμενα έτη, ενώ παράλληλα θα απαιτηθεί, το υπουργείο Οικονομικών να εγγράψει πρόσθετη δαπάνη στον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της επιβάρυνσης.

Πηγή: protothema.gr






Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στον συνδικαλισμό των αξιωματικών και στους ίδιους.

Κάτι παρόμοια πράγματα έγιναν και για τους κατώτερους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυξήστε τα ΕΥ ανά μηνα γιατί η μόνη λύση θα ειναι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βάλτε κι άλλους, γεμίστε τα γραφεία με γαλονάδες και θα λυθεί αυτόματα κάθε πρόβλημα. Γελοίοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευγε!!!
και αναρωτιόμασταν ποιος θα φυλαξει σκοπια.
τωρα μαλιστα!!!
το επικινδυνο θα δοθει στο τελος της αλλης τετραετιας(ισως)
Συγχαρητηρια στους συνδικαλιστες της ΠΟΑΣΥ που με ημιμετρα οπως αποσπαση pass, ΥΓ pass, βαθμολογιο pass με το οποιο ξεμπλοκαρεις μισθοδοτικα μετα απο 30 ετη, φροντιζουν για τα μελη τους.
Καληνυχτα σας!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα αυτά είναι μάλλον στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης του Σώματος. Κάθε ένας από αυτούς θα εφεύρει από έναν ανούσιο πίνακα με ανούσια στοιχεία σε ακατάλληλη ώρα προκειμένου να δικαιολογήσει την παρουσία του.
Δεν βλέπει αλήθεια κανεις την κατάντια;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς στην ποασυ τα βλέπεται η κοιμάσται τον ύπνο του δικαίου . Μια χαρά λύθηκε το πρόβλημα της αστυνομίας . Μπράβο στον εισηγητή προϊστάμενο του αρχηγείου έκανε όλη την αστυνομία σε μια νύχτα διευθυντές και έβαλε τους αστυνόμους του νόμου να κάνουν αξιωματικοί υπηρεσίας μεχρι την σύνταξη . Τώρα δικαιολογείται το θέμα . Που να βρούνε προσωπικό για μάχιμους .Τους ανυπεράσπιστους που ξέραμε ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση καθόσον χωρίς εκπροσώπηση. Αρε γλέντια. Άς αφήσουν τα τσουτσέκια να κάνουν τους διευθυντές να τραβάνε το κουπί οι υπόλοιποι . Πείτε στον εισηγητή εκεί επάνω στο αρχηγείο να τους βάλετε και μια υπηρέτρια να τους κάνει αέρα από την πολυ δουλειά...
μπράβο ρε ποασυ.....
ΥΓ πείτε στον εισηγητή να βγάλει και μια θέση αστροναύτη χαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο αλλη μια φορά στην ποασυ που κατι εκανε και για τους κατωτερους. Πηραμε 600ευρω σε 4 χρονια και αυξηση 0 σε μια δεκαετια (απο 2013). Τι κανει ο συνδικαλισμος πλεον μονο να λεει οτι παλευει με μυθικά πδ. Βαλτε λιγο μυαλο στον συνδικαλισμο. 600 ευρω και κατι εκλογικα σε 4 ετη πηραμε. 12μηνες *4ετη = 48 μηνες. 600/48 =12,5 ευρω αυξηση για 4 ετη κλαμα.
Που ειναι το επικινδυνο; Στόχος ηταν. Την επομενη τετραετια; Θελετε και ψηφο για προκαταβολες που δεν δοθηκαν σε μια τετραετια και πηγαν σε επομενη. Μπραβο σας! Κανεις δεν νοιαζεται ουτε κυβερνηση ουτε συνδικαλισμος