Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., που δεν επηρεάζουν το δημοσιονομικό κόστος


Καθώς εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο και εν όψει του ερχόμενου συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. στις 29/30-03-23, εκτός των οικονομικών μας διεκδικήσεων (επικίνδυνο, εκλογικό επίδομα, επαναφορά μισθών, δώρων, αύξηση ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης κλπ.), πρόκειται να κατατεθούν οι παρακάτω προτάσεις, οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος ή αν έχουν είναι ελάχιστο, με σκοπό εφόσον κριθούν εφαρμόσιμες, να υιοθετηθούν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, προκειμένου να ενταχθούν στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας.

1) Δημιουργία άμεσης εφαρμογής στο Police on line, με την οποία θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας του προσωπικού σε πραγματικό χρόνο και δεν θα επιτρέπει την καταχώρηση υπηρεσίας, εφόσον έχει υπερβεί τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας το προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η ανακοίνωσή της και η νομιμότητά της σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

2) Άμεση θέσπιση σχετικού Π.Δ., προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι, τουλάχιστον τις μισές επίσημες αργίες του κράτους, να μην εργάζονται αλλά να βρίσκονται σε ημερήσια ανάπαυση.
( Αυτό θα βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την ισονομία μεταξύ των συναδέλφων μας, καθώς είναι γνωστό ότι η εργασία την ημέρα της αργίας δεν αποζημιώνεται οικονομικά αλλά λαμβάνεται ως αντιστάθμισμα της εργασίας αυτής, μία ημερήσια ανάπαυση άλλη μέρα της εβδομάδας).

3) Θέσπιση σχετικού Π.Δ., ώστε όλες οι αποσπάσεις- προσωρινές μετακινήσεις του προσωπικού, που πραγματοποιούνται χωρίς την επιθυμία του, να μην υπερβαίνουν τον ένα (1) μήνα ανά έτος.
Επίσης μαζί με το φύλλο πορείας στον ενδιαφερόμενο αστυνομικό, να κοινοποιούνται οι ακριβείς υπηρεσιακοί λόγοι για την ενίσχυση της υπηρεσίας που αποσπάται καθώς και τον λόγο για τον οποίο προτείνεται ο συγκεκριμένος συνάδελφος.

4) Εγκύκλιος για τη βελτίωση των εσωτερικών μεταθέσεων εντός νομού, ώστε οι επιθυμούντες συνάδελφοι, πριν την υποβολή αίτησης μετάθεσης τους, να λαμβάνουν γνώση των υπηρεσιών που πρόκειται να ενισχυθούν καθώς και τον ακριβή αριθμό των θέσεων.
Επίσης να επισημαίνεται από ποιες υπηρεσίες, θα παρέχεται η δυνατότητα αποχώρησης των στελεχών, πλην των εκτάκτων και σοβαρών αναγκών που θα προκύπτουν και αιτιολογημένα θα λαμβάνονται υπόψη τα αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια.

5) Υποχρεωτική τοποθέτηση τουλάχιστον 10 ετής σε μάχιμες υπηρεσίες, όλων των νεοεξερχόμενων συναδέλφων από τις Σχολές, από τώρα και στο εξής, χωρίς τη δυνατότητα απόσπασης-προσωρινής 
μετακίνησης τους , σε επιτελικές θέσεις ή διάθεσή τους σε εσωτερικές υπηρεσίες.

6) Ειδική πρόβλεψη για τους συναδέλφους άνω των 50 ετών, εφόσον επιθυμούν, υποχρεωτικά να τοποθετούνται σε εσωτερικές υπηρεσίες ή σε υπηρεσίες χαμηλής επικινδυνότητας.

7) Έκδοση σχετικού Π.Δ. , ώστε όσοι συνάδελφοι προερχόμενοι από Ειδικούς Φρουρούς, Συνοριοφύλακες κλπ. προάγονται στο βαθμό του Αστυφύλακα να λαμβάνουν άμεσα, εφόσον επιθυμούν τα ανακριτικά καθήκοντα, χωρίς να διαταράσσεται η ιεραρχία, σύμφωνα και με το σχετικό σεμινάριο που πραγματοποιείται για τους Αρχιφύλακες Μ.Α.Υ., με τη παράλληλη ένταξη τους στη κατηγορία Β' του μισθολογίου.




Όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσουν το αίσθημα ισονομίας και αξιοκρατίας εντός της ΕΛ.ΑΣ. και θα βοηθήσουν τη συνολική λειτουργία του σώματος προς το καλύτερο.






Οι Αντιπρόσωποι Ν. Ηρακλείου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων



ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


ΚΕΝΔΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΓΕΡΔΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΑΘΟΥΣΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν σε Αστυνομική Διεύθυνση υπηρετούν 30+ Ανθυπαστυνόμοι στην Άμεση Δράση και στο ΑΤ κανουν Αξυπ οι υπάρχιφύλακες, όταν στο επιτελείο δεν υπάρχει καρέκλα κενή ούτε για δείγμα, όταν η τουριστική αστυνομία υπάρχει για έναν συνδικαλιστή, όταν τις αποσπάσεις τις κάνει αποτυχημένος-η πολιτευτής, όταν η αξιοκρατία και δικαιοσύνη παραμένει άγνωστοι λέξη κανένας δεν περιμένει ν αλλάξει τίποτα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε γενικές γραμμές πολύ καλές οι προτάσεις αυτές ιδίως στο σημείο που αναφέρετε για τις αποσπάσεις- προσωρινές μετακινήσεις του προσωπικού που δεν επιθυμεί. Έχει παραγίνει το κακό συνεχώς να αποσπουνται τα ίδια και τα ίδια άτομα χωρίς να αναφέρονται ποτέ συγκεκριμένοι λόγοι στο φύλο πορείας. Μακάρι να γίνει δεκτό.
Ο χρήστης Lordos είπε…
Εξαιρετικές οι προτάσεις σας. Μακάρι να τις υιοθετήσουν και οι υπόλοιπο
Ι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά έγινε εδώ δεν κάνουν το πιο ανέξοδο και αυτονόητο εν ετει 2023 για ευρωπαϊκή χώρα...το ξύρισμα...να δείτε τι καλά που δεν θα αδειάζουν τα ΑΤ από νέους συναδέλφους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ δεν τηρείται ούτε το αυτονόητο και διατεταγμενο, το εβδομαδιαίο ωράριο. Η την αποδέσμευση από τα 25 περίπου ΠΑΡΕΡΓΑ που μας έχουν φορτώσει κάθε απίθανος δημόσιος φορέας. Συζητάμε για συνδικαλισμό? Λέτε να ντρέπονται γιατί ξεροσταλιαζουν έξω απ τα πολιτικά γραφεία?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχουν και άλλα το θέμα στολή, επιτέλους εν έτη 2023 θα φοράμε στολές που θεσπίστηκαν 40 χρόνια πριν , όπως και το θέμα ξύρισμα αν είναι δυνατόν χώρα μέλος Ε.Ε. οι αστυνομικοί να ξυρίζονται και να τιμωρούνται γιατί είναι αξυριστοι,κύριοι συνδικαλιστές πραγματικά δεν ντρέπεστε;