Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Μπανανία ή Οργανωμένο Κράτος;''


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

À la carte ιεραρχία και διοίκηση οδηγεί με βεβαιότητα σε παρακμή τούς Οργανισμούς.
Θα γίνουμε ποτέ σύγχρονο κράτος;
Οι κρατικοί Οργανισμοί οφείλουν να τηρούν στο ακέραιο τούς νόμους και ειδικά αυτούς που διασφαλίζουν τον σεβασμό τής Ιεραρχίας.
Αυτό δημιουργεί τον απαιτούμενο σταθερά δομημένο υπηρεσιακό έλεγχο και απομακρύνει τάσεις διαλυτικές και καταστάσεις ανεξέλεγκτες που λειτουργούν εκφυλίστηκα ως προς την ασφάλεια τους.
Με το Προεδρικό Διάταγμα 82/2021 - ΦΕΚ 201/Α/30-10-2021 νομοθετήθηκε ένα νέο βαθμολογιο στον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. Όμως οι διατάξεις του τυγχάνουν απαξίωσης από την ηγεσία ως σήμερα.
Στην κορυφή του παγόβουνου τής απαξιωτικης στάσης τής ηγεσίας είναι η προαγωγή τών Ανθυπαστυνομων σε Αξιωματικούς.
Το αρθρο 6 παρ. 8 του Π.Δ αυτού ορίζει ρητά ότι οι Αστυνόμοι Β, Υπαστυνόμοι Α' και Υπαστυνόμοι Β' της προηγούμενης παρ. εκτελούν τα καθήκοντα του βαθμού τους και κατέχουν οργανική θέση του βαθμού τους.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οι Αξιωματικοί αυτοί, απαρατήρητο κομμάτι της ιεραρχίας κατά το νόμο με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία αντιμετωπίζονται a la cart. Η Υπηρεσία αρνείται να τούς ορκίσει ως Αξιωματικούς, αρνείται να τούς δώσει τα απαραίτητα Δημόσια είδη ( ξίφος κλπ), ενώ καθημερινά τούς χρησιμοποιεί οπότε επιθυμεί ως Αξιωματικούς και οπότε το επιθυμεί ως να μην προήχθησαν ποτέ.
Εφαρμόστε τα όσα προβλέπονται, σταματήστε να αναπαράγετε μηνύματα διάλυσης στα στελέχη του οργανισμού αλλα και την αίσθηση ότι υπάρχουν βαθμοί πολλών ταχυτήτων.



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπανανία!!!