Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες από το Εσωτερικών Υποθέσεων σε τέσσερις αστυνομικούς για βασανιστήρια σε βάρος κρατούμενου


Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βασανιστήρια σε βάρος κρατούμενου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) έχοντας την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσε ο κρατούμενος, ενώ επιπλέον εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας έμπορος ναρκωτικών κατήγγειλε τους αστυνομικούς ότι τον βασάνισαν κατά τη μεταγωγή. Αξιόπιστη μαρτυρία....Στις εσωτερικές υποθέσεις θέλουν να πάρουν ευφημο μνεία. Σίγουρα καθοδηγησαν τον κρατούμενο και τι να πει. Το έχουν κάνει και άλλες φορές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή εσύ όταν δέχεσαι μια καταγγελία , κρίνεις την αξιοπιστία της και αποφασίζεις ο ίδιος αν λέει αλήθεια ή ψέματα ο καταγγελων και βάσει της κρίσης σου σχηματίζεις ή όχι δικογραφία ;καλά είναι να διαβάσεις λίγο δικονομία για να μην μπλέξεις σε περιπέτειες ..επισης αν έχεις στοιχεία ότι καθοδηγήθηκε ο καταγγελων ξέρεις που βρίσκεται η εισαγγελία για να τα προσκομίσεις .. ....φιλικά ...