Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός'' - Αντίο με αιχμές από τον Κωνσταντίνο Σκούμα


Ανακοίνωση του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα:

Μοναδικό κριτήριο διαχρονικά κατά την, επί σειρά ετών, υπηρεσιακή μου διαδρομή υπήρξε η προσφορά προς την κοινωνία και τον κάθε πολίτη, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις.

 Η επιχειρησιακή μου ικανότητα και αποτελεσματικότητα είναι διαγνωσμένες εν τοις πράγμασι, τόσο στη διαχείριση της υβριδικής απειλής χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο το 2020 και την αντιμετώπιση της εξέγερσης 10.000 μεταναστών στη Λέσβο όσο και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με απτά στατιστικά δεδομένα.

 Η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και η διαφάνεια στις επιλογές μου είναι εγνωσμένες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνεργάστηκα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε όλη στην κοινωνία των πολιτών. 

Πίστευα πάντα, και έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα, από κάθε θέση ευθύνης που υπηρέτησα ότι η εξέλιξη κάθε συναδέλφου πρέπει να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και αμιγώς υπηρεσιακά. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη λειτουργία της σύμφωνα με τις Δημοκρατικές Αρχές και το Κράτος Δικαίου.

 Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου, ουδείς είναι πάνω από το Δημόσιο Συμφέρον. Διαπνεόμενος από αυτές τις Αρχές και Αξίες επέμενα πάντα να τοποθετούνται σε κρίσιμες, μάχιμες θέσεις μόνο όσοι, με την επάρκεια και εμπειρία τους, μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους. 

Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομιών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. 

Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας. Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. 

Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής.

 Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου.

 Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα. Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά.

 Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας 

Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ 

Στρατηγός ε.α.
Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα αφού φεύγεις τα λες ενώ όταν βρισκόσουν στην καρέκλα και διαπίστωσες αυτά που γράφεις δεν τόλμησες καν να αντιδράσεις αλλά και να παραιτηθείς,αφού έβλεπες την κατάντια.Δυστυχως όταν φεύγετε τότε μιλάτε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είπε, αλλά δεν είπε. Γενικότητες που χωρίς λεπτομέρειες και ονόματα, τις καταλαβαίνει μόνο αυτός. Ποιους δεν ήθελε να προάγει στις κρίσεις και τελικά τους προήγαγαν και του τους φόρτωσαν ??? Ποιοί το έκαναν ??? Ήταν γιατί ήταν ανεπαρκείς οι κρινομενοι ή δεν τους ήθελε για άλλους ή δικούς του λόγους. Πολλά τα ερωτήματα, αλλά καθόλου απαντήσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας αξιωματικός που στήριξε τους μάχιμους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και κυρίως ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ-ΥΑΤ-Υ.ΜΕ.Τ ! Στρατηγέ το κατώτατο προσωπικό σε ευχαριστεί που του έδειξες εμπιστοσύνη και σου εύχεται καλή αποστρατεία !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άξιος!

Αξίζει συγχαρητήρια και όντως ήταν βίαιη η αποστρατεία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο του και με το κεφάλι ψηλά.

Άδικη απόφαση ήταν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας αξιωματικός που όσο καθόταν στην καρέκλα του Αρχηγού δεν μίλαγε και όλα καλά. Μόλις τον σήκωσαν από την καρέκλα τότε έβγαλε γλώσσα;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι εσείς που δίνετε συγχαρητήρια, τι είδατε καλύτερο αυτόν τον ένα χρόνο θητείας του? Είστε αστυνομικοί? Απορία το έχω, 25χρ στο σώμα μόνο γλάστρες βλέπω στην ηγεσία, και τουρίστες συνδικαλιστές. Είδατε καμία βελτίωση οπουδήποτε στην υπηρεσία, στις συνθήκες εργασίας, στα μισθολογικα? Μόνο ΕΔΕ για να έχουν αφήγημα στα κανάλια. Η μιλάς ενενεργεια ή φεύγεις και δε λες τπτ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να πει οσο ειναι στην ενέργεια και ποιος να τον ακούσει... Η Ν. Δ απαξιώσε εντελώς ακομα ενα δημοσιο αξιωμα διοτι δεν της εκανε το οποιοδήποτε καποιο χατηρι. Οπωσ εχει κανει με όσους εχουν "αντιθετη" αποψη με την γραμμη της κυβερνησης. Η για να χρεωθουν οι "αποτυχιες"-αστοχιες του υποργου κ. θεοδωρικ
Ο χρήστης takis είπε…
Ας μα πει ο εν λόγω αλλά και οι προηγούμενοι 10-20 τι άλλαξαν προς το καλύτερο, έστω και ένα πράγμα, κατά την διάρκεια της αρχηγίας τους.