Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: Ανακοίνωση για την άδικη διαφοροποίηση των Αξιωματικών



Διαβάστε την ανακοίνωση:


Στο άρθρο 5 του Π.Δ 34 (ΦΕΚ 73/23-3-2023, τεύχος Α') αντικαταστάθηκε η παρ. 2 του άρθρου 59 του Π.Δ 141/91 ως εξής: «Καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας εκτελούν οι Αστυνόμοι Β ‘ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν.3686/2008 (Α’ 158) …….».

Είναι προφανές ότι με την ανωτέρω διάταξη δεν επιλύεται κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και συνάμα δημιουργείται, χωρίς προφανή λόγο, μια αιτία διάκρισης και διαίρεσης των Αξιωματικών.

Η Ομοσπονδία έχει από καιρό ζητήσει από τις εκάστοτε πολιτικές και φυσικές ηγεσίες την αναπροσαρμογή του καθηκοντολογίου του αστυνομικού προσωπικού, προκειμένου να εναρμονιστεί με όποιες αλλαγές επήλθαν με το Π.Δ. 82/21 και να αποφευχθούν τέτοιες φαιδρότητες, όπως αυτή του άρθρου 5 του Π.Δ 34/23. Με το «ράβε και ξήλωνε» το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η μεγέθυνση των προβλημάτων και όχι η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε εμβαλωματική «παρέμβαση», η οποία μόνο αναταραχή και δυσθυμία προκαλεί και καλούμε την ηγεσία να αποσύρει άμεσα την περί ου ο λόγος διάταξη, επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματος υπέρ των μελών μας.




πηγή: poaxia.gr


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι άλλες κατηγορίες Αξιωματικων που είναι στη Β κατηγορία, εκεί δεν υφίσταται διαφοροποίηση και αδικία; στην αύξηση οργανικών θέσεων Ανωτάτων Αξιωματικων ποιοι επωφελούνται μόνο; η επιλογή σε πρεσβείες ποια κατηγορία αφορά;
Τα καλά και συμφέροντα μόνο, ξεγυμνωθηκατε πλέον...
Τα πρόβατα ξύπνησαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως το εν λόγω Π.Δ. βγήκε εν αγνοία τής ΠΟΑΞΙΑ και χωρίς να υπάρχει δάκτυλος από την πλευρά της. Μάλιστα.... Κύριοι της ΠΟΑΞΙΑ αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η Αρχή της ισότητας μεριμνήστε ώστε οι Αξ/κοι του Νόμου να προάγονται στον βαθμό του Α/Β' στα ίδια έτη με τους Αξ/κους ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ και να μην χρειάζεται να παραμένουν 11 χρόνια συνολικά στους βαθμούς Υ/Β' και Υ/Α' για να προαχθούν. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την συγκεκριμένη κατηγορία πέρα από το να βγάζετε προσχηματικές ανακοινώσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το δούλεμα πάει σύννεφο... μάλλον οι ίδιοι οι Α//Β' θα ζήτησαν να συνεχίσουν να εκτελούν καθήκοντα Αξυπ γιατί δεν χόρτασαν τόσα χρόνια και βγήκε το συγκεκριμένο Π.Δ. Δώστε λύσεις και κάντε ουσιαστικές προτάσεις για τους Αξιωματικούς του Νόμου, όπως απαξιωτικά λέτε, αλλιώς καλύτερα να διαγραφούν άπαντες ώστε να μην έρχεστε στην δυσάρεστη θέση να εκδίδεται αντίστοιχες ανακοινώσεις. Το παραμύθι τελείωσε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θέλατε παρακάλια σε συνδικαλιστες. Τώρα κάντε Αξ.Υπ να στρώσετε.Οχι μόνα ζυγά δικά σας. Τρέξτε να σας σώσουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο... Ποτέ δεν παρακαλέσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ!! Αξυπ κάνουμε μια ζωή και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να κάνουμε.. εμείς λοιπόν θα "στρώσουμε"?? Στρωμένοι είμαστε!! Άλλοι δεν έκατσαν στην καρέκλα του Αξυπ ποτέ και την αποφεύγουν συστηματικά..Η ΠΟΑΞΙΑ την προαγωγή των Αξ/κων του Νόμου σε Α/Β' την πολέμησε όσο κανένας άλλος για να χαϊδεψει τα αυτιά των ΣΑΕΑ και κυρίως των ΤΕΜΑ. Πάντα απέναντι μας είχε..! Μονά ζυγά δικά τους τα έχουν οι ΣΑΕΑ και οι Τεματζηδες. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε απλώς για να τραβάμε κουπί. Άσε το παραμύθι λοιπόν....