Πώς λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία για να διευκολύνει τους μποτιλιαρισμένους οδηγούς - Ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημήτρης Δαγκλής περιγράφει την κατάσταση στους δρόμους


ΚΑΤΙΑ ΓΕΡΑΚΑΡΙΤΟΥΝα συνδράμει με τις δικές της, λιγοστές δυνάμεις, στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, επιχειρεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης. Δρώντας, βάσει ενός επιχειρησιακού σχεδίου, σε καθημερινή βάση περιπολικά και μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθούν να διευκολύνουν οδηγούς που μένουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα μποτιλιαρισμένοι.

Για κορεσμένους δρόμους, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούν πλέον να «σηκώσουν» τον αυξανόμενο όγκο οχημάτων μιλά στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής. Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, «οι δρόμοι αυτοί από δυτικά προς ανατολικά, είναι η Λεωφόρος Νίκης, η Μητροπόλεως, ένα ρεύμα της Εγνατίας και ένα ρεύμα της Αγ. Δημητρίου. Στην αντίθετη πορεία είναι η Τσιμισκή και ένα ρεύμα της Εγνατίας. Αυτό είναι η Θεσσαλονίκη. Λίγοι να σταματήσουν για να πάρουν ένα καφέ, μπλόκαρε η κατάσταση. Αλλά και όλοι να ήταν πιστοί στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα».Κάθε πρωί ένα περιπολικό και τέσσερις μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκινούν την επιχείρησή τους από τον άξονα της Βασ. Όλγας, από όπου διέρχεται και ο μεγαλύτερος όγκος αυτοκινήτων, καθώς, όπως εξηγεί ο κ. Δαγκλής, η μεγαλύτερη κυκλοφορία τις πρωινές ώρες είναι από την ανατολική προς δυτική πλευρά της πόλης. Έπειτα συνεχίζουν στην οδό Τσιμισκή και Πολυτεχνείου έως τη Δωδεκανήσου. Σε αυτή την πορεία που κάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, δίνουν έμφαση αρχικά στη λεωφορειολωρίδα σε Βασ. Όλγας και Τσιμισκή, καθώς και στην αριστερή πλευρά για τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Ανάλογη δράση γίνεται τις μεσημεριανές, αλλά και βραδινές ώρες, οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται στις οδούς που εξυπηρετούν την κίνηση των οχημάτων προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Μιχάλη Αλαγιώτη, εκτός από τις ώρες αιχμής που ακολουθείται το παραπάνω σχέδιο, οι δημοτικοί αστυνομικοί συνεχίζουν τη δράση τους στις οδούς Παύλου Μελά, Εθνικής Αμύνης, Γρηγορίου Λαμπράκη, Λεωφ. Στρατού και Παπαναστασίου, στις καθέτους της Βασ. Όλγας, στην Αγίου Δημητρίου και στη Δωδεκανήσου, σε σημεία δηλαδή όπου εντοπίζονται προβλήματα που δυσχεραίνουν την κίνηση των αστικών λεωφορείων. Να σημειωθεί ότι η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας είναι 74 άτομα, τα οποία όμως δεν είναι επιφορτισμένα μόνο με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.