Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει στα ψηφοδέλτια ο Π. Πολάκης


Παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Παύλος Πολάκης, με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, που συνεδρίασε σήμερα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έλαβε υπόψη τη χθεσινή επιστολή του βουλευτή, «στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρεται:


«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις. Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Νωρίτερα, μετά και την επιστολή «συγγνώμης» του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει:

«Η γενναία αυτοκριτική μας κάνει να επανεκτιμήσουμε. Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας. Η επιστολή του συντρόφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», τόνισε αναφερόμενος στην εν λόγω επιστολή, στην οποία ο κ. Πολάκης φαίνεται ότι αναγνωρίζει τα λάθη του και ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων του κόμματος να λαμβάνουν αποφάσεις.

«Και παρά το γεγονός», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.



Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό. Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο.

Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο;

Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».


Πηγή: naftemporiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να τον χαιρονται, που να βρουν άλλον τέτοιον!Η μετριοπαθής στροφή Τσίπρα πάλι πρυτανεύσει!Άξιοι της μοίρας τους...