Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Υπονομεύουν την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη - Το Π.Δ. που προκαλεί την αντίδραση της Ομοσπονδίας


Δημοσιεύτηκε σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά, εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με την Ομοσπονδία, το υπ’ αριθμ. 34 Προεδρικό Διάταγμα «Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού και οργάνωσης υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» (ΦΕΚ 73, 23/2/203, τεύχος Α).

Με μια απλή ανάγνωση των άρθρων του συγκεκριμένου Π.Δ., συμπεραίνεται αβίαστα ότι αυτοί που το συνέταξαν, γυρίζουν την αστυνομία πολλά χρόνια πίσω. Όχι μόνο λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για να προωθηθούν τροποποιήσεις ισχυουσών διατάξεων, αλλά και για το περιεχόμενο των «καινοτομιών» του.

Με τον συγκεκριμένο Π.Δ. αντί να ρυθμιστούν ώριμα αιτήματα του αστυνομικού προσωπικού, διαπιστώνουμε ότι προωθήθηκαν φωτογραφικές διατάξεις που σε κάποιες περιπτώσεις παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας, δεν σέβονται δε ούτε το κεκτημένο του αντικειμενικού κώδικα μεταθέσεων κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία καταγγέλλει κάθε προσπάθεια αλλοίωσης των υφισταμένων διατάξεων που διέπουν το αστυνομικό δίκαιο και κατοχυρώνουν το αστυνομικό προσωπικό από τις αυθαιρεσίες των προϊσταμένων του. Επειδή δε το Π.Δ. είναι προδήλως παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό, η Ομοσπονδία θα το προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Βεβαίως, την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας την αναζητήσει ο κ. Πρωθυπουργός της χώρας. Σε ό,τι μας αφορά, την καταλογίζουμε.

Άραγε, τα περί αξιοκρατίας, ισότητας και αριστείας που διαμηνύει ο κ. Πρωθυπουργός ότι πρέπει να εισακούονται από όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, όντως ισχύουν ή είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Εξάλλου, το ότι έχουμε εκλογές εντός ολίγων μηνών, είναι συνταγματική υποχρέωση. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να καταπατά τους νόμους που η ίδια η πολιτεία θέσπισε, θωρακίζοντας με αξιοκρατία, ισότητα και πάνω από όλα, δικαιοσύνη το αστυνομικό προσωπικό.

Τέλος, αναρωτιόμαστε: Μήπως το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί του γενικού;

Όλοι έχουμε ονόματα και όλοι γνωριζόμαστε!

     Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 




Πηγή: poasy.gr






Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά,αλλάζουν το άρθρο 59 του ν. 141/1991 και βάζουν να κάνουν αξυπ οι Αστυνόμοι Β του Ν. 3686/2008??? Άνθρωποι 50 ετών +++ θα κάνουν Αξυπ?? Κ γιατί μόνο αυτοί κ οχι οι 30 ριδες Αστυνόμοι Β της Αξιωματικών κ οι 43 είδες των ΤΕΜΑ?? Άνιση μεταχείριση ξανά.
Ο χρήστης Μαρια Παπαδοπουλου είπε…
αγγίζει όρια εκτροπής
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και φυσικά θα πρέπει να κάνουν, όπως φωτογραφικά και ψηφοθυρικα πήραν το βαθμό και τώρα όλοι κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν τίποτα στις υπηρεσίες που υπηρετούν, έπρεπε να κάνουν κάτι για να διορθωθεί αυτό που έγινε να μοιράσουν βαθμούς εκεί που δεν έπρεπε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και στην επαρχία η πληθώρα υποδιευθυντων και αστυνομων Α, δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Εκεί έπρεπε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού εξασφαλίσαμε τους Αξ/κους ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ με αύξηση οργανικών ώστε να παίρνουν τρένο τις προαγωγές, αφού κρίναμε πώς χρειαζόμαστε παραπάνω Υποδιευθυντές, Διευθυντές, Ταξιάρχους, Υποστρατήγους αφού έχουμε φτάσει στον Θεό την εξέλιξη των ΤΕΜΑ... τώρα κρίναμε πώς πρέπει οι Αστυνόμοι Β' του Νόμου για τον έναν βαθμό που πήραν δήθεν "χαριστικά" λές και σε όλους τους άλλους τους χρωστούσαμε να κάνουν Αξυπ. μέχρι την σύνταξη!! Δεν πειράζει θα ξαναέρθουν εκλογές κύριοι της ΠΟΑΞΙΑ και θα αρχίσετε τα τηλέφωνα πάλι...να θυμάστε όμως τότε γιατί εμείς σίγουρα θα θυμόμαστε!!!
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΘ/ΜΟΣ-ΑΞ/ΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΓΡΑΜΜΈΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΑΞΙΑ!!!
Α Μ Ε Σ Η ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ!!!!!
ΌΤΑΝ ΠΟΝΈΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν την ενδιαφέρει την ΠΟΑΞΙΑ το κόστος διαγραφης των ΑΝθ. το έχουν υπολογισμένο. το κέρδος που αποκομίζουν είναι υπέρ τους. στην αρχή ήταν το τυράκι οι ανθ να γίνουν Υ/Β κ Υ/Α, μετά οι Α/Β με οργανική ισάξια του βαθμού. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΑΕΑ να κάνουν ούτε ΑΞΥΠ και προφανώς τώρα ούτε ΔΚΤΕΣ ΥΠΟΔΚΤΕΣ σε δύσκολα τμήματα. ΑΓΙΟΣ, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΤΛ ΚΤΛ.. μόνο επιτελικά πόστα. Human resources management και στατιστικές... οι αριθμοί να βγαίνουν όπως έλεγε και ένας γνωστός...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο μια λέξη. Ντροπή!!!