Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μέσα σε 1 νύχτα «έγιναν καπνός» 9 αστυνομικοί: Τι συμβαίνει στη Χαλκιδική




Την αποδυνάμωση της αστυνόμευσης εν όψει μάλιστα έναρξης της τουριστικής περιόδου καταγγέλλουν στο GRTimes οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Χαλκιδικής, κάνοντας λόγο για απόλυτη απαξίωση του αγώνα να κρατήσουν ψηλά το αίσθημα της Ασφάλειας των πολιτών.

«Εκεί που τους χρωστούσαν, τους πήραν και τον γάιδαρο». Αυτή η λαϊκή ρήση, φαίνεται πως «κολλάει γάντι» στην περίπτωση των αστυνομικών του Νομού Χαλκιδικής, μιας περιοχής από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, ο οποίος κατακλύζεται κάθε χρόνο από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.


«Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Το καλοκαίρι, αν επισκεφθεί Αστυνομικό Τμήμα τουρίστας για να καταγγείλει -ας πούμε- μια κλοπή και να υποβάλει μήνυση σχετικά, το πιο πιθανό είναι να ακούσει: Δεν υπάρχει αξιωματικός υπηρεσίας, ελάτε αύριο».



Έτσι περιγράφει στο GRTimes την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος το καλοκαίρι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής, Γιώργος Αρχοντόπουλος. «Τα λέμε από τώρα, για να μην κατηγορηθούμε ότι δεν τα είπαμε νωρίτερα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και όλο αυτό γιατί;

Γιατί σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι συνδικαλιστές, εκεί που ζητούσαν έστω ένα άτομο για να ενισχύσει τη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «τραβάει» από τις υπηρεσίες 9 αστυνομικούς, προκειμένου να στελεχώσει τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αγίου Όρους.


Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει», εξηγεί ο κ. Αρχοντόπουλος. Τα Αστυνομικά Τμήματα Σιθωνίας και Αρναίας είναι αυτά με τις περισσότερες ελλείψεις σε συναδέλφους, λόγω απόστασης. Είναι ενδεικτικό ότι από το Α.Τ. Αρναίας, αποσπούν 4 άτομα! Εκεί δηλαδή που εδώ και πάνω από ένα χρόνο φωνάζουμε για τις ελλείψεις και ζητάμε τουλάχιστον ένα άτομο για στελεχώσει το ΑΤ, εκεί μας παίρνουν 4!!!».



«Δεν προλάβαμε να εκδώσουμε την ανακοίνωση και από τα συνολικά 9 άτομα στα οποία αναφερόμαστε, την επόμενη ημέρα αποσπούν και δέκατο! Συνολικά δηλαδή μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν αποσπαστεί δέκα συνάδελφοι, από μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αποστάσεις στη Χαλκιδική είναι τεράστιες και ούτως ή άλλως υπήρχε πρόβλημα έλλειψης αστυνόμευσης. Φανταστείτε ότι ακόμα και μέσα στο Άγιο Όρος, υπάρχουν σταθμοί, με μόνο έναν συνάδελφο, γεγονός που αντιλαμβάνεται κανείς τι κινδύνους ελλοχεύει».



«Σε μία νύχτα απομακρύνονται τέσσερα(4) άτομα!»

«Είμαστε Νομός ‘υδροκέφαλος’, αφού κατά τους θερινούς και όχι μόνο μήνες υπερπολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ενώ οι εκκλήσεις μας επί σειρά ετών για ενίσχυση των Τμημάτων μας είναι αιματηρές, αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, καταδεικνύουν απόλυτη απαξίωση του αγώνα να κρατήσουν ψηλά το αίσθημα της Ασφάλειας οι Αστυνομικοί της Χαλκιδικής.

Νυχθημερόν παρακαλάμε εδώ και χρόνια κάθε ένα πρόσωπο σε ηγετική θέση για να ενισχυθεί το Α.Τ. Αρναίας, αφού κάθε άλλο παρά Υπηρεσία προτίμησης των συναδέλφων είναι, όπως επίσης και το Α.Τ. Σιθωνίας που μόνο ‘από θαύμα’ μπορεί να πάει συνάδελφος εκεί. Γι’ αυτό μας αγανακτεί η ‘αφαίμαξη’ των συγκεκριμένων υπηρεσιών και δη του Α.Τ. Αρναίας, αφού μέσα σε μία νύχτα απομακρύνονται τέσσερα(4) άτομα από εκεί. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση που ισοδυναμεί με διάλυση Τμημάτων που ήδη ασθμαίνουν», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.


Ο κ. Αρχοντόπουλος επισημαίνει επιπλέον το γεγονός ότι η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους απαρτίζεται από 56 αστυνομικούς, από τους οποίος οι 30 ανήκουν οργανικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας της Χαλκιδικής και οι υπόλοιποι από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής:

“ΠΡΟΣ:

1) Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

6) Τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝ:
1) Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ

2) Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΤΖΗΜΑ

3) Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής Αστυνομικό Διευθυντή κ. Θεόδωρο ΡΟΥΜΚΟ

ΘΕΜΑ : Δ.Α. Χαλκιδικής ώρα ‘’ΜΗΔΕΝ’’

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ως Ένωση αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η άοκνη προσπάθεια πάντα μέσω διαλόγου και με διάθεση συνεργασίας με την Ηγεσία, να αναζητούμε και να δίνουμε λύσεις προς όφελος των συναδέλφων αλλά και προς την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Δ.Α. Χαλκιδικής.

Αποφάσεις όμως όπως αυτής, το να παρθούν άλλοι εννέα (9) αστυνομικοί από τη Διεύθυνση μας προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους, είναι η αφορμή να πιστέψουμε πλέον γεμάτοι αγανάκτηση ότι δεν μας υπολογίζει κανείς .



Είμαστε Νομός ‘υδροκέφαλος’, αφού κατά τους θερινούς και όχι μόνο μήνες υπερπολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ενώ οι εκκλήσεις μας επί σειρά ετών για ενίσχυση των Τμημάτων μας είναι αιματηρές, αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, καταδεικνύουν απόλυτη απαξίωση του αγώνα να κρατήσουν ψηλά το αίσθημα της Ασφάλειας οι Αστυνομικοί της Χαλκιδικής.

Νυχθημερόν παρακαλάμε εδώ και χρόνια κάθε ένα πρόσωπο σε ηγετική θέση για να ενισχυθεί το Α.Τ. Αρναίας, αφού κάθε άλλο παρά Υπηρεσία προτίμησης των συναδέλφων είναι, όπως επίσης και το Α.Τ. Σιθωνίας που μόνο ‘από θαύμα’ μπορεί να πάει συνάδελφος εκεί. Γι’ αυτό μας αγανακτεί η ‘αφαίμαξη’ των συγκεκριμένων υπηρεσιών και δη του Α.Τ. Αρναίας, αφού μέσα σε μία νύχτα απομακρύνονται τέσσερα(4) άτομα από εκεί. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση που ισοδυναμεί με διάλυση Τμημάτων που ήδη ασθμαίνουν.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις στην Χαλκιδική είναι τεράστιες, τα Τμήματα αδυνατούν να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και αν αφαιρέσετε τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ που φαίνονται στην δύναμη κάποιων Τμημάτων θα διαπιστώσετε ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όλες οι Υπηρεσίες υπολείπονται των οργανικών τους θέσεων.

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ενόψει καλοκαιριού ένας τουριστικός Νομός – χρυσάφι και στολίδι της χώρας, αντί να ενισχύεται, να ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ.

‘Ρουτίνα’ έχουν γίνει και οι παράλογες- συστηματικές αποσπάσεις που απολαμβάνουν ορισμένοι μόνο συνάδελφοι, όπως και το ότι άλλοι έρχονται στο Νομό (μετά κόπων και βασάνων μας) σαν να έχουν ‘συστατικές’ επιστολές τοποθέτησης, με αυτούς που δεν έχουν, να νιώθουν κυριολεκτικά ως ‘εξιλαστήρια θύματα’. Γιατί να πληρώνουν αυτή την κατάσταση οι ελάχιστοι εναπομείναντες συνάδελφοι και οι πολίτες με ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ; Ως Ένωση δεν ξεχνούμε ποτέ ότι εκτός από συνδικαλιστές για την προάσπιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ των συναδέλφων, είμαστε και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των πολιτών.



ΔΕΝ μπορούμε οι λίγοι εναπομείναντες να φυλάμε τις «Θερμοπύλες» της Χαλκιδικής, να σηκώσουμε το βάρος της ασφάλειας εκατομμυρίων πολιτών. Η ευθύνη της διακινδύνευσης της ασφάλειας των πολιτών που πληρούν τις τοπικές κοινωνίες περιοχής αρμοδιότητας αποδεκατισμένων Τμημάτων, είναι ΕΥΘΥΝΗ των αποφασίσαντων τον αποδεκατισμό τους, και σας θέτουμε προ αυτής.

Είμαστε στο ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ για να υπάρξει μία ΓΕΝΝΑΙΑ απόφαση για να ενισχυθεί η Δ..Α. Χαλκιδικής, προσευχόμενοι βέβαια ότι θα γίνει με άτομα που θα παραμείνουν κιόλας στη Διεύθυνσή μας! Διαφορετικά ας κλείσουν τα Τμήματα των οποίων την επάνδρωση δεν αναλαμβάνει όποιος έχει την ΕΥΘΥΝΗ και ας ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ για αυτή την επιλογή στην τοπική κοινωνία. Εμείς πάντως ως Ένωση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας εκτεθειμένους”.


ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ

Πηγή: grtimes.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και να συνέβαινε μόνο στη Χαλκιδική αυτό καλά θα ήταν. Εδώ στο Λασίθι αποσπούν αστυνομικους για ενίσχυση του ΑΤ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και την ίδια στιγμή από το ΑΤ αυτό πέρνουν φύλλα πορείας για άλλες υπηρεσίες με δική τους αίτηση συνάδελφοι. Οι έχοντες μέσο πάντα καλοπερνουν εις βάρος άλλων συναδέλφων και υπηρεσιών. Η απάντηση της διοίκησης και της διεύθυνσης στα παράπονα μας ; Απολύτως καμία. Μας έχουν συνδέσει με Κάιρο