Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροβολισμοί στο Γάζι: Εικόνες ντοκουμέντο με τον αιμόφυρτο αστυνομικό



Σε σοκ κάτοικοι και καταστηματάρχες, μετά τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στον πιο κεντρικό δρόμο της περιοχής - Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το μπαράζ πυροβολισμών στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου με τους τρεις τραυματίες, η κοινωνία της περιοχής προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.
Όπως επισημαίνεται, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς οι σφαίρες κυριολεκτικά φαίνεται να έπεφταν "βροχή".
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει το Cretalive, ο 35χρονος δράστης που παρακολουθούνταν από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 36χρονο αστυνομικό που επιχείρησε να τον συλλάβει, ενώ συνέχισε μετά να πυροβολεί "κατά ριπάς" στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Οι άλλοι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν τον 35χρονο τον οποίο και συνέλαβαν, ενώ τραυματίστηκε επίσης ένας 22χρονος που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια και ο οποίος - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ - τραυματίστηκε από το πιστόλι του 35χρονου.

Στο σημείο επικράτησε, όπως είναι φυσικό πανικός. Σφαίρες έπεσαν σε σημεία της καφετέριας, σε κατοικία που βρίσκεται πάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε βιτρίνες τουλάχιστον δύο παρακείμενων καταστημάτων.

Δείτε βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς και δείχνει τον αιμόφυρτο αστυνομικό λίγο πριν φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει:




Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθούν ο 35χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου αλλά και ο 22χρονος
πολίτης που επίσης τραυματίστηκε, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive ο Υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης.

Όπως είπε ο κ. Κτενιαδάκης, δεν κινδυνεύει η ζωή τους, όμως φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουν το χειρουργείο. Ο αστυνομικός που επίσης τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σε σαφώς καλύτερα κατάσταση, ενώ είναι υπό παρακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των τραυματιών.

Δείτε βίντεο από την καφετέρια όπου βρισκόταν ο 22χρονος που τραυματίστηκε:



Η νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε νεότερη ανακοίνωσή της για το αιματηρό περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφέρει:

"Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023 στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη και ανταπέδωσαν τραυματίζοντας τον.



Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, όπλο (τα οποία κατείχε χωρίς τη νόμιμη άδεια) και ποσότητα ναρκωτικών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.






Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου".



Εικόνες από τα γύρω καταστήματα που "χτυπήθηκαν" από τις σφαίρες














Πηγή: cretalive.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει πως οι αστυνομικοί καλώς δεν περνούν το επίδομα επικίνδυνης εργασίας! Γειά σου Γερακαρακο που κοιμάσαι με τα τσαρούχια