Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρ. Συνοριοφυλάκων: Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των συναδέλφων


«Τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή και κινητοποίησαν τη διαδικασία έρευνας». είπε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Χαρέλας




«Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από την Σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, επιβεβαιώνοντας τη διενέργεια έρευνας μετά από καταγγελίες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Χαρέλας τόνισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης έδινε επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους. «Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005».


Πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε «τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή» κινητοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητάς τους.

Ερωτώμενος σε τι αποσκοπούσαν με τα «εικονικά σύμφωνα συμβίωσης», όπως καταγγέλθηκε, απάντησε ότι αυτό -εφόσον ισχύει – αποσκοπούσε στο να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι νεοδιορισθέντες συνοριοφύλακες και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ορεστιάδας.

Ειδικότερα τόνισε ότι το γεγονός έγινε γνωστό από συνοριοφύλακες που αντέδρασαν σε αυτή την τακτική συναδέλφων τους. «Υπήρξαν συνάδελφοί τους που αντέδρασαν καθώς και τα αντανακλαστικά του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε o κ. Χαρέλας στην ΕΡΤ.

Κάνοντας λόγο για να ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αποκάλυψε ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στην Σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40 με τον αριθμό να είναι βέβαιο ότι θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο είναι ηθικό έναντι των υπολοίπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων οφείλαμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά που έχουν τέτοιες αξίες και δεν προχώρησαν σε τέτοια σύμφωνα. Δεν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε παιδιά “κάντε σύμφωνο συμβίωσης για να τοποθετηθείτε εκεί που θέλετε”. Η αστυνομία έχει ένα κύρος και πρέπει να το προστατεύσουμε».
Πηγή: www.ertnews.gr






Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφου δεν ειναι παρανομο κυριε συνδικαλιστη καλυτερα ειναι να σιωπας τοσο εσυ οσο και ο κ.Υπουργος....διαφορετικα εαν εχεις στοιχεια να πας στον κ.Εισαγγελεα γιατι διαφορετικα σε βλεπω κατηγορουμενο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άντε και καλή σταδιοδρομία.Καλά ξεκινήσατε ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά να πάθουμε, εν ετει 2023 προσλαμβανουμε συνοριακους...