Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Μας φτύνουν, δεν βρέχει'' - Κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις δημοσιεύσεις γιατί είναι ένα βήμα έκφρασης!

Έχω στείλει αρκετά μηνύματα στο παρελθόν όπως αυτό που έλεγα ότι οι αριθμοί
δε λένε ψέματα....

Αν μας έδιναν 100-150€ στον κάθε αστυνομικο σαν αναγνώριση του επικίνδυνου
(ας το βάφτιζαν όπως ήθελαν δε με νοιάζει) θα στοιχιζΕ στον προϋπολογισμό
90 εκατομμύρια.
Με λίγα λόγια τίποτα.
Ούτε αυτό δεν έκαναν....

Ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμα του ότι δε θα μας ξεχάσει κ τελικά μας
ξέχασε.
Ο υπουργός τα ιδία, είχε πει ότι το χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός το
θέμα της αστυνομίας.
Μήπως εννοούσαν το 600αρι ?
Αν το αναλύσουμε πήραμε στην 4ετια Μητσοτάκη 600€ , Είναι 150€ το κάθε
χρόνο και κάτι παραπάνω από 10€ το μήνα κ ούτε καν μόνιμο.
Αστεία λεφτά για μια 4ετια κ όχι μόνιμα.

Οι συνδικαλιστές έκαναν τον βαθμολογιο και την ανωτατοποιηση της σχολής
αστυφυλάκων κ πανηγυρίζουν πιο πολύ κ από αυτούς που συμμετείχαν στην
Γαλλική επανάσταση....

Τους έχω δώσει μια φιλική συμβουλή κ τους έχω πει να μην είναι ευκολόπιστοι
και να μην έχουν ψευδαισθήσεις ότι θα μπουν σε ψηφοδέλτια
Αυτά κανονίζονται από άλλα κέντρα εξουσίας που δεν έχουν επαφή μαζί τους,
ίσως αγνοούν κ την ύπαρξη τους.

Ας κανονίσουν να κάνουν κάτι για την αστυνομία αλλιώς ας δώσουν τη σκυτάλη
σε άλλους.

Είναι προς ψήφιση τώρα ένα νομοσχέδιο κ λένε ότι δίνουν αυξήσεις σε όλους
τους ένστολους.

Αυτό δεν ισχύει. Στην αστυνομία δεν έχουν δώσει τίποτα μέχρι τώρα.
Αν θελει κάποιος να με διαψεύσει εδώ είμαι.

Όπως έχω ξανα πει οι αριθμοί δε λένε ψέματα.

Δυστυχώς η αστυνομία έχει βάλει χειροπέδες μόνη της στα χέρια της.

Πότε θα διεκδικήσουμε το επικίνδυνο και τα δώρα?

Οι δικαστές έκαναν έγγραφο τώρα τον προηγούμενο μήνα κ ζητούν επαναφορά των
δώρων.

Εμείς τι κάναμε?
Μια τρύπα στο νερό......
Ούτε επικίνδυνο, ούτε επαναφορά δώρων....

Να θυμάστε ότι οι αριθμοί δε λένε ψέματα ποτέ.
Τι μας έδωσαν σε μια 4ετια?
Μπορούν να βρουν χώρο στον προϋπολογισμό για 90 εκατομμύρια κ να δώσουν σε
όλους τους αστυνομικούς 100-150€?
Μπορούν να επαναφέρουν τα δώρα?

Οι συνδικαλιστικές θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν έχουν κάνει όλα αυτά
οι πολιτικές ηγεσίες, τι σκοπεύουν να κάνουν κ να βγάλουμε ένα
χρονοδιάγραμμα σαν αστυνομία.
Χάσαμε μια 4ερια περιμένοντας....
Βάλαμε χειροπέδες μόνοι μας στα χέρια μας...

Υ.Γ. Αγαπητοί συνδικαλιστές αλλάξτε γραμμή επιτέλους, δεν είστε
χθεσινοί ....
Κάντε το κ για την υστεροφημία σας...
Μας φτύνουν - δεν βρέχει...

Με αγάπη



Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τολμάς και γράφεις για τους συνδικαλιστές μας?! εδώ τα παιδιά θα καταφέρουν να περασουν την παράταση αδείας του 2022 σαν φοβερό επίτευγμα τους... από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις πόσο χαζούς μας θεωρούν. οι βολεμένοι που παίρνουν και τόσες μέρες συνδικαλιστικης άδειας.. δεν τους φτάνει που είναι σε καλές υπηρεσίες.. εμείς φταίμε συνάδελφε. όλοι θα έπρεπε να διαγραφούμε από παντού.. ξεσκαρταρισμα. Delete.. μόνο έτσι θα συνέλθουν. Η χειρότερη ξεφτίλα μας είναι ότι κάποιοι κατεβαίνουν και στην πολιτική και εμείς νομίζουμε ότι μας υποστηρίζουν.. την πάρτη τους κοιτάνε. τόσα χρόνια μια από τα ίδια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να κατανοήσετε όλοι τι είναι συνδικαλισμός στην αστυνομία κοιτάξτε τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων!!! O κάθε συνδικαλιστης( δουλεύει) 35 χρόνια στην αστυνομία και δουλευει τους συναδέλφους του ώστε με την υπογραφή της σύνταξης να γίνει Δήμαρχος, βουλευτής, τηλεπερσονα και δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο!
Ο χρήστης Chris είπε…
Το έχω ξαναπεί, επικίνδυνο και ανθυγιεινό ορθώς δεν δίνεται. Και για αυτό φταίνε καθαρά οι συνδικαλιστές που το διεκδικούν για όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Συγγνώμη συνάδελφοι αλλά όλοι ξέρουμε ποιος κινδυνεύει στην βάρδια του και ποιός όχι. Γιατί να παίρνει τέτοιο επίδομα η συνάδελφος από την γραμματεία του ΤΕΑΠΑΣΑ ( τυχαία υπηρεσία) πχ?

Ορθώς λοιπόν δεν το δίνουν. Ας το διεκδικούσαν για αυτούς που ασκούν πραγματικά επικίνδυνα καθήκοντα να έχουν ένα πάτημα. Αστυνομικοί των τμημάτων (όχι οι γραμματείς), περιπολικά, σκοποί, διμοιρίες, Δίας, άμεση δράση, κάποιες υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτοί πρέπει να παίρνουν τέτοιο επίδομα, κάτι το οποίο θα είναι και πολύ πιο υποφερτό για τον προϋπολογισμό.

Αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην κάνουν διαχωρισμό, λες και είμαστε όλοι το ίδιο. Ίσως γιατί και οι ίδιοι είναι κρυμμένοι
Ο χρήστης Paok είπε…
Ακριβώς όπως τα λέει ο συναδερφος ποιο πάνω. Αν έδιναν το επίδομα σε αυτούς που όντως κινδυνεύουν και οι υπηρεσίες που δεν θέλει να πάει κανείς ( Δίας ΥΑΤ και τα λοιπά) θα είχαν κόσμο και θα άδειαζαν λίγο οι γραμματείες που δεν έχουν που να κάτσουν τώρα. Και το κονδύλι θα ήταν πολύ μικρό. Αλλά στην αστυνομία κοιτάμε να βοηθήσουμε τον βολεμενο όχι τον ταλαιπωρημένο!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που είναι η ένωση Αθηνών να βγάλει καυστική ανακοίνωση; Τρέμω Παναγία μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε έχεις άδικο. Όποιος αστυνομικός φφέρει όπλο δικαιούται κ το επίδομα ασχέτως σε ποια υπηρεσίας είναι. ΠΡΟς αποφυγήν παρεξηγήσεων έχω 20χρονια υπηρεσίας κ όλα στην ασφάλεια.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
0χι κύριε συνάδελφε οπλο φέρουν και κάποιοι σεκιούριτι δεν σημαίνει οτι πρέπει να πέρνουν επικίνδυνο. εχω 32 χρονια στο πεζοδρόμιο το σωστό είναι να δωθεί στους εξω για να λειτουργήσει η αστυνομία αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα.οσο για το συνδικαλισμό, ξέρουμε πως λειτουργή,αλλα η διαγραφή δεν είναι ποτέ λση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε οι security έχουν για συγκεκριμένους λόγους όπλο και συμφωνούν με τον κάθε εργοδότη το ύψος της αμοιβής τους.
Ο κάθε ιδιωτικός υπάλληλος παίρνει πιστοποίηση προσωπικού ασφαλείας κ αιτείται όπλο για συγκεκριμένους λόγους.
Ενας ιδιωτικός υπάλληλος με όπλο έχει range μισθού από 800€ έως 4.000-5.000€
Ένας συχνός μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου με όπλο που είναι σε έναν επιχειρηματία ή εφοπλιστή είναι 1500-1700€ επί 14 μήνες.

Επίσης στον ιδιωτικό τομέα αν θες να ξέρεις υπάρχει επίδομα όπλου για τους υπαλλήλους των 700-800€ και είναι με 14 μισθούς.

Όλα αυτά στα γράφω καθαρά εγκυκλοπαίδικα επειδή ανέφερες την ιδιωτική ασφάλεια η οποία οπλοφορεί για διαφορετικούς λόγους από Έναν αστυνομικό.

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος οπλοφορεί για να προστατέψει έναν οργανισμό ή έναν άνθρωπο και όχι για να επιβάλει τη νομοθεσία, την τάξη κ την ασφάλεια όπως ένας αστυνομικός.

Ο αστυνομικός που φέρει όπλο δύναται να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου και να κάνει συλλήψεις άρα αυτό τον καθιστά επικίνδυνο.

Ο security θα προστατέψει ή θα αποτρέψει.
Ο αστυνομικός έχει καθήκον και ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να επιβάλει το Νόμο, να συλλάβει ακόμα και εκτός υπηρεσίας κ αυτό το καθιστά επικίνδυνο το επάγγελμα.

Να γίνει αξιολόγηση αστυνομικών κ όσοι είναι ικανοί να φέρουν όπλο να πάρουν κ το επίδομα επικίνδυνου έχοντας υποχρέωση να κάνουν υπηρεσίες εξωτερικές ή έστω να δηλώνουν έγγραφη προθυμία για να βγουν εξωτερικές υπηρεσίες.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικα και ειναι επικινδυνο το επαγγελμα του Αστυνομικου . Για αυτους που κανουν εξωτερικη εργασια ομως οχι για τους γραμματεις και τους επιτελικους τελεια και παυλα . Διεκδίκηση τωρα για αυτους . Τερμα ποια ο εμπαιγμός και θα μπει και σειρα … γεμισαμε 39ρηδες τα γραφεια .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
για εσένα συνάδελφε που μου αναλύεις τη κάνει ένας σεκιούριτι!!!εγώ το είπα ως παράδειγμα δεν εχω κάτι με τους σεκιουριτι. επισης απο ολο το κειμενό μου αυτο κατάλαβες?το ζητουμενο είναι το επιδομα επικινδυνότητας να το δώσει σε αυτούς που είναι στο πεζοδρόμιο ως κί
νητρο για να βγουν εξω τα γραφεία και να πληρωθούν αυτοι που μπαίνουν στη φωτιά.και ως παράδειγμα είναι τα νυχτερινά και οι διμοιρίες στην επαρχία που γίνετε σκοτωμός ποιος θα μπεί για να πάρει το επίδομα απο ολο αυτο κερδίζει η υπηρεσία γιατί ολοι ζητάνε να τα δουλέψουν και οχι να βολευτούν.επίσης στον ιδιωτικό τομέα που επικαλείσαι μάλλον δεν το γνωρίζεις οτι κάνουν δωδεκαωρα και πάνε οπου τους στείλουν. θα σου εγραφα και αλλα πολλά ομως δεν τα καταφέρνω στο συντακτικό απλα διάβασε ολα τα μηνύματα αποτελείς παραφωνία. το γραφείο κάνει κακό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ συνάδελφε που προσβάλεις επί προσωπικού κ λες ότι μου κάνει κακό το γραφείο.....

Στον Ιδιωτικό τομέα υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις, ενίοτε υψηλοί μισθοί, αυστηρές αξιολογήσεις και για αυτό μπορεί να κάνουν 12ωρα και για αυτό παίρνουν υψηλούς μισθούς όσοι το αξίζουν και συμφωνούν με αυτές τις συνθήκες.

Αναλύω αυτά για τους σεκιούριτι γιατί εσύ εξισωσες την οπλοφορία του αστυνομικού με αυτή του σεκιούριτι.

Δεν κατάλαβες τι έγραψα και για αυτό ανέλυσα τη δουλειά του σεκιούριτι Με τή δουλειά του αστυνομικού.

Επίσης για να απαντάω σε σχόλια στις 4 τα ξημερώματα προφανώς δεν σχολασα από υπηρεσία γραφείου και ούτε βόλτα είχα πάει και είπα να απαντήσω στα σχόλια του άρθρου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κανεις προσωπική επίθεση. Μάλλον εκτός από το συντακτικο που λες ότι δεν τα καταφέρνεις ίσως και η ανάγνωση δεν είναι το δυνατό σου σημείο γιατί δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Άλλο η οπλοφορία του σεκιούριτι και άλλο η οπλοφορία αστυνομικού που είναι εργαλείο για την επιβολή του Νόμου.

Ο χρήστης Chris είπε…
Το αν έχουν όπλο λίγη σημασία έχει συνάδελφε. Όπως είπα στο παράδειγμά μου, η κοπέλα που δουλεύει γραμματεία στο ΤΕΑΠΑΣΑ έχει όντως όπλο αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Αν το όπλο το έχεις κλειδωμένο σε ένα ντουλάπι και δεν θυμάσαι καν πως λειτουργεί, για πιο λόγο να πάρεις επίδομα επικίνδυνου και ανθυγιεινου? Πως κινδυνεύει περισσότερο η στο παράδειγμά αναφερόμενη συνάδελφός με κάποιον που δουλεύει στη νομαρχία η στο ΚΕΠ? Δουλειά γραφείου και τα δύο, οι του ΤΕΑΠΑΣΑ δεν έρχονται καν σε επαφή με πολίτες.

Δηλαδή έλεος. Τη μια φορά το χρόνο που θα βγει μέτρα (Πολυτεχνείο η ξέρω εγώ τι)ας πάρει το επίδομα που αντιστοιχεί για μια μέρα επικίνδυνης εργασίας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς κ όσοι είναι στο πεζοδρόμιο μπορεί να κινδυνεύουν είτε απο το πιο απλό (πχ τροχαίο) μέχρι συμπλοκή με σφαίρες....
Οσοι είναι στο γραφείο μόνο αν τραυματιστούν με κανένα στυλό καταλάθος...

Ο αστυνομικός που είναι ικανός να φέρει όπλο αλλά δεν επιθυμεί να βγει έξω στο πεζοδρόμιο κ δεν βγαίνει δεν υπάρχει κίνδυνος κ ως εκ τούτου κανένα επίδομα κ καλό θα ήταν να αφαιρεθεί κ ο οπλισμός.

Με λίγα λόγια όπλο να έχουν μόνο όσοι επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουν κ να πάρουν κ το αντίστοιχο επίδομα.

Ας γίνει εκεί το ξεκαθάρισμα.
Οσοι είναι ικανοί κ επιθυμούν όπλο να βγουν στο πεζοδρόμιο κ να πάρουν κ το επικίνδυνο.

Καλό μέτρο θα ήταν να επαναφέρουν κ τις αμοιβομενες περιπολίες αλλά να γίνεται σωστή κ ειλικρινής χρήση.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η Κυβέρνηση ήταν η ταφόπλακα και για τους Αξιωματικούς μέχρι το βαθμό του Υποδιευθυντή- και ιδιαίτερα για τους παρακάτω. Οι Αστυνόμοι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς μόνιμης στασιμότητας για να απολαμβάνουν τα έξοδα ασφαλείας οι Διευθυντές και άνω λες και είναι μητροπολίτες. Το πρόβλημα ξεκίνησε από Καραμαλάκη και το συνεχίζει και ο νυν κ. Αρχηγός αδιαφορώντας πλήρως για τους συναδέλφους του.
Για ποια αλληλεγγύη των γενναίων μιλάμε κύριε Μιχάλη... όταν εσύ στα 48 σου ήσουν Ταξίαρχος ...πόσα χρόνια έμεινες κ. Μιχάλη στο βαθμό του Υποδιευθυντή και του Α/Α' ... θα ήθελες άραγε να ήσουν ακόμα Διευθυντής.... έτσι αναρωτιέμαι...
Ευχαριστούμε και τον κύριο Υπουργό που προχώρησε το Π.Δ για το άνοιγμα νέων οργανικών και το ξεμπλοκάρισμα της επετηρίδας...
Η απάντηση μας στις κάλπες.....