Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η αλήθεια είναι ότι και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν''


Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Β Δωδεκανήσου, Ν. Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου. Χίου και Κυκλάδων:


Στην προσπάθεια μας να μάθουμε που υπηρετούν οι 56.000 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. , όταν από τα πιο επίσημα χείλη - αυτά του κ. Υπουργού μας - ακούμε ότι το 70% της δύναμης υπηρετεί εκτός Αττικής, έρχεται με ανακοίνωση του το Αρχηγείο μας ( με αυστηρό ύφος) να μας ενημερώσει ότι το 27,3% υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Με δεδομένο ότι στην επαρχία υπηρετεί το 36% αν συμπεριλάβουμε και το 27,3% ( σύμφωνα με το Αρχηγείο) της Γ.Α.Δ.Α και παράλληλα συνυπολογίσουμε ότι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπηρετεί περίπου το 10% φτάνουμε στο 73,3% . Ως εκ τούτου υπολειπόμαστε περίπου 27%.

Καλό θα ήταν λοιπόν , εφόσον το Αρχηγείο μας μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει (ανεξαρτήτου ύφους), ας μας δώσει μία συνολική απάντηση για να μην επανερχόμαστε και τους αποσπούμε από τα καθήκοντα τους , προκαλώντας εύλογα το μένος τους.

Αυτονόητο είναι ότι σύμφωνα με τα παραπάνω, να μας γεννούνται πρακτικά ερωτήματα όπως:

Ø αν στο 27,3% της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συμπεριλαμβάνετε η Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και οι άλλες υπηρεσίες της Αττικής που υπάγονται απευθείας στο Αρχηγείο ή αυτοί συμπεριλαμβάνονται στο 27% που ψάχνουμε ;

Ø αν όχι , γιατί αποκρύπτονται ; Μήπως γιατί ο αριθμός τους είναι δυσανάλογα μεγάλος, αναλογικά με αυτά που προσφέρουν στις πραγματικές ανάγκες της Αττικής ; Με αποτέλεσμα όλο το βάρος πέφτει στο 27,3% της ΓΑΔΑ που πραγματικά υποφέρει !!!

Κλείνοντας για το πρώτο σκέλος της απάντησης του Αρχηγείου μας ότι το 65% της μεσαίας εγκληματικότητας είναι στην Αττική , δεν θέλουμε να μπούμε καν στην διαδικασία να σχολιάσουμε αδυνατώντας να κατανοήσουμε τον τρόπο κατανομής σε μεσαία, υψηλή και χαμηλή εγκληματικότητα , εκτός αν η μείωση της που ευαγγελιζόμαστε σχετίζεται με αυτό.


Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων  

 

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος  

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ 

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι μέσα στο 27% και οι χρόνια αποσπασμενοι από επαρχεία σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής η του Αρχηγείου;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
27,3% είναι μόνο στην ΓΑΔΑ.
Όχι στην Αττική.
Επειδή στη Αττική εκτός από την ΓΑΔΑ, υπάρχουν και αυτοτελείς υπηρεσίες και φυσικά τα επίσημα τα οποία δεν περιλαμβάνονται ως υπηρετούντες στην ΓΑΔΑ!!!

Συνεπώς μήπως στην Αττικη ΥΠΗΡΕΤΕΙ και ΔΙΑΜΕΝΕΙ πάνω από το 50% του συνόλου;

Επειδή αυτό ενδιαφέρει φανταζόμαστε όλοι.