Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπαράζ συλλήψεων μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αναζητήσεων της Δ.Α.Α.


Συνελήφθησαν με εντάλματα χθες το πρωί σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί ηλικίας 48, 50 και 48 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Οι αστυνομικοί της συγκεκριμνένης υπηρεσίας διερευνούσαν για αρκετές ημέρες την υπόθεση και όταν δόθηκε το πράσινο φως προχώρησαν στις συλλήψεις. Πρόκειται για έναν λογιστή, έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, έναν εργολάβο που είχαν στήσει την κομπίνα από την οποία έβγαλαν 124.000 ευρώ.

Η δράση τους ξεκινά από το 2020 με τον καθένα να έχει διακριτό ρόλο με μοναδικό σκοπό να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αποκτώντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων.



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Γκρίζος Λύκος μίλησε.