Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσή Αυγή: Την εξαίρεση της εισαγγελέως ζήτησε η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού



Κρίνονται οι αιτήσεις για αποφυλάκιση Κασιδιάρη - Λαγού




Το απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που περιγράφει τη βαρύτητα των πράξεων που φέρονται να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι ανέγνωσε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να αιτιολογήσει την πρόταση της να μη γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών που έχουν επιβληθεί στους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό.

Η εισαγγελική λειτουργός αντέκρουσε τα επιχειρήματα των καταδικασμένων ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης επιχειρηματολογώντας κατά της αποφυλάκισής τους και επικαλέστηκε το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο αποφασίστηκε η μη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση. Όπως σημείωσε το πρωτόδικο δικαστήριο -μεταξύ άλλων- αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα. Η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε ότι «όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη.


Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα πχ ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή…».

Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός πήραν το λόγο και για ακόμη μια φορά έκαναν λόγο για πολιτική δίκη και πολιτική απόφαση. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής καταχειροκροτήθηκε με την πρόεδρο να αντιδρά και αφού έκανε σφοδρή παρατήρηση στους αστυνομικούς διέταξε να βγει από την αίθουσα ένας από τους οπαδούς του προειδοποιώντας πως «αν επαναληφθεί υπάρχουν και άλλα μέτρα».

«Ζητώ αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου διότι έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της. Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια. Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ παίρνοντας τη σκυτάλη της διαδικασίας ο Γιάννης Λαγός τόνισε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή».

Η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έστρεψε τα βέλη του στην εισαγγελική λειτουργό σημειώνοντας πως ασχολήθηκε με την ιδεολογία του εντολέα του. «Δεν μπορούν να μας κατηγορούν για τις ιδέες μας. Η εισαγγελέας πολιτικοποίησε την ποινική δίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στο στόχαστρο του μπήκε και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Ο συνήγορος υπεράσπισης εξέφρασε παράπονο στο δικαστήριο πως δεν προστάτευσε τον Γιάννη Λαγό όταν τον αποκάλεσε δολοφόνο. «Δεν είναι αναρχική, εγώ τους αναρχικούς τους σέβομαι. Είναι μια κομουνίστρια η οποία χαιρετά έτσι (σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».

Πηγή: www.newsbeast.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια