Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Λασιθίου για ακούσιες νοσηλείες


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι την 19-12-2022 εκδόθηκε η υπ’ αρ. Γ3α,β/Γ.Π. οικ. 72109/09.12.2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 6507), που αναμέναμε και ρυθμίζει τον τρόπο και διαδικασία μεταγωγής των ψυχικά ασθενών, αποδεσμεύοντας έτσι τις αποδυναμωμένες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των Αστυνομικών το οποίο έπειτα από αρκετές συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Δικαιοσύνης, επιτέλους επιλύεται.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό μας κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ καθώς και τον Υφυπουργό κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για την έμπρακτη στήριξη στο αίτημά μας καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. ΤΣΙΑΡΑ και Υφυπουργό κ. ΚΩΤΣΗΡΑ για την συνεργασία που επέδειξαν για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια όμως οφείλουμε να δώσουμε στην Υφυπουργό Υγείας κα. Ζωή ΡΑΠΤΗ, η οποία ήταν η πρώτη που είδε το αντικειμενικό μας πρόβλημα, και στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας πραγματοποιώντας πολλές συναντήσεις μαζί μας. Το ενδιαφέρον που έδειξε ήταν το μέγιστο, ώστε να μπορούν οι πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα συνάνθρωποί μας να μεταφέρονται πλέον από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχίατρο και νοσηλευτή) στις δομές που θα τους χορηγήσουν αποτελεσματική θεραπεία. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα απολαμβάνουν καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες και αποδεσμεύονται οι συνάδελφοί μας από έναν ρόλο που ούτε ήταν αρμοδιότητά τους ούτε είχαν λάβει σχετική εκπαίδευση. Εφεξής οι αστυνομικοί θα συμμετέχουν στη μεταφορά μόνο έπειτα από Εισαγγελική παραγγελία και κατόπιν σχετικής έγγραφης βεβαίωσης του ψυχιάτρου. Θα συμμετέχουν δηλαδή μόνο όταν η παρουσία τους είναι απολύτως αναγκαία και σε καμία άλλη περίπτωση.

Ευχόμαστε η άρτια συνεργασία που επέδειξαν άπαντες, ο καθένας από τον θεσμικό του ρόλο, να συνεχιστεί απρόσκοπτα και για τα λοιπά θέματα που απασχολούν την Αστυνομική οικογένεια. Καλές γιορτές σε όλους και υγεία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Χ. Γεώργιος                               ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ. Γεώργιος








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά πλάκα κάνετε ; Έχετε διαβάσει το Νόμο ; Που είδατε ότι απεμπλέκεται η αστυνομία ; Διαβάστε τον και δείτε πόσες φορές γράφει τη λέξη αστυνομικός και άλλες πόσες τη λέξη περιπολικό. Και όλα αυτά για μεταφορά ασθενών. Θα, αν, όταν, ίσως απεμπλακεί η αστυνομία. Αυτά γράφει η ΚΥΑ .... ως τότε εμπρός λοιπόν στον Αξ.Υπ. για κατάθεση, μετά τηλέφωνο εισαγγελία και τέλος μεταφορά με περιπολικό στα ψυχιατρεία.