Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οργή και αγανάκτηση από την ΠΟΕΣ για τα 600 ευρώ σε ΕΛΑΣ και ΛΣ


Ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Με αγανάκτηση και οργή υποδέχθηκαν τα στελέχη των ΕΔ την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΛΣ/Ελ.Ακτ. με 600 ευρώ για κάθε στέλεχος, όταν για τα στελέχη των ΕΔ σχεδόν θριαμβευτικά εξαγγέλθηκε η «πριμοδότηση» με ένα
ποσόν της τάξης των 150 ευρώ, με τη γνωστή αλχημεία των ημερών εκτός
έδρας. 

Η ανωτέρω εξαγγελία που ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο διαχωρίζει εμπράκτως για μια ακόμα φορά σε παιδιά και αποπαίδια. Με τα οφειλόμενα δεδουλευμένα να αυξάνονται, την Πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα και το προσωπικό να παραπέμπε-ται διαρκώς στα δικαστήρια για να διεκδικεί όσα δικαιούται, δεν νοείται να εξαγγέλλεται ως δήθεν ευεργέτημα η αδικία και η ανισότητα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.

Η Π.Ο.Ε.Σ. δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, το οποίο, τελικά, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι η Πολιτεία δεν χρειάζεται τόσο πολύ, όσο το χρησιμοποιεί, κάτι που προέκυψε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του κ.
Πρωθυπουργού.



--
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.

Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία
με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου.

Πρόεδρος: Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Μεθενίτης,

Γεν. Γραμματέας: Συνταγματάρχης (ΜΧ) Διονύσιος Τσακαλάκης,


Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκτός έδρας, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, εκπαίδευσεις, μεταφορές με υπηρεσιακή, διπλό εφάπαξ και άλλα πολλά. Και ασχολείστε με την αστυνομία. Έλεος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κοινωνικός αυτοματισμός στα καλύτερα του. Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο σχόλιο τους όταν τα στελέχη της ΠΥ πήραν κάποιο ποσό ενίσχυσης για τις φωτιές. Μάλλον σαν παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου αντιδρούν· όχι πως αυτό είναι κακό δηλαδή, δημοκρατία έχουμε αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάθε χρόνο όμως που παίρνετε αυτή την "πριμοδότηση" έστω των 150€ μέσω των πλασματικών εκτός έδρας, ενώ οι αστυνομικοί δεν παίρνουν φράγκο είναι όλα καλά!! Τότε δεν υπάρχει ΟΡΓΉ ΚΑΙ ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΗ... τότε είναι όλα καλά!! Άλλωστε η λογική της ΠΟΕΣ και της ΠΟΜΕΝΣ έναντι της Αστυνομίας είναι σε όλα τα επίπεδα "τα εμά εμά και τα εσά εμά"....Για σοβαρευτείτε επιτέλους!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Η ύπαρξη προβλήματος στην διοικητική μέριμνα και στην ενίσχυση του εισοδήματος ουσιαστικά ισοδυναμεί με άμεσο πλήγμα στο ηθικό και τη μαχητική αξία του στρατεύματος και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας.Τωρα πια όλοι τσακώνονται μεταξύ τους για ένα πινάκιο φακής επειδή η Πολιτεία δεν μεριμνα για τον δίκαιο επιμερισμό των ποσών σε όλους τους κλάδους.Αλλα μετά το παιχνίδι, ο βασιλιάς και το πιόνι πάνε στο ίδιο κουτί πάντα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλεος πια με την κλάψα σας. 5ημερο κάθε ΣΚ στο σπίτι και όποιος δουλεύει κυλιόμενο μια εβδομάδα οφ... Συν όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεχάσατε να αναφέρεται την στέγη που προσφέρει ο στρατός στα στελέχη του, παιδικούς σταθμούς, μεταφορές δωρεάν από και προς την υπηρεσία τους, σίτιση κατά την υπηρεσία τους. Επιδόματα παραμεθωρίου που εμείς δεν περνουμε αν και υπηρετούμε στα ίδια πολλές φορές μέρη. Τώρα ας πάρουμε και εμείς κάτι το δικαιούμαστε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η γυναίκα μου είναι αστυνομικός και έχει 4 χρόνια υπηρεσίας λιγότερα. Αξκοί και οι 2. Χωρίς νυχτερινά και παίρνει περισσότερα από μένα!!!!! Η κατάσταση στα δυο σώματα ΕΔ και ΕΛΑΣ αποτυπώνεται περίτρανα στη ζήτηση που έχουν οι αστυνομικές σχολές σε σχέση με τις στρατιωτικές από τους υποψηφίους. Ποιος θα ζήσει μια ζωή μεταθέσεις???? Γι αυτό κύριοι και οι κατοικίες που καλύπτουν μόνο το 2% του προσωπικού των ΕΔ, γι΄αυτό τα ΚΑΑΥ και οι Λέσχες που τα οφέλη τους καρπώνονται και πολλοί αστυνομικοί. Το θέμα είναι όχι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά να ζήσει και η δική μας. Ο νοών νοείται!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζωαρα κανουν οι στρατιωτικοί.δεν ειναι ιδια η δουλειά του αστυνομικού μην τρελαθουμε ,αυτοι πανε στρατόπεδο και αντε να εκπαιδεύσουν κανα φανταρο και να μετρησουν τιποτα οπλα.ουτε εγκλεισμους,ουτε οικογενειακα,ουτε μοιραζουν στον κοσμο τα τρακοσαρια του μητσοτακ.ολος ο κοσμος να παρει λεφτά .