Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ έχει σε αναμονή η κυβέρνηση- Σε προ μνημονίων επίπεδα ο κατώτατος μισθός με νέα αύξηση




Όσον αφορά τις αυξήσεις στο Δημόσιο, η πρώτη φάση προβλέπει 300 εκατομμύρια ευρώ.




Νέο πακέτο στήριξης έχει σε "αναμονή” η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του καυτού μετώπου της ακρίβειας.



Σύμφωνα λοιπόν με το Star, εκτός από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπάρχει και ένα "πακέτο στήριξης” 500 εκατομμυρίων ευρώ σε αναμονή.





Αν βγουν τα σενάρια για υποχώρηση του κόστους ενέργειας, κάτι που θα φανεί στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, υπολογίζεται ότι μπορούν να αποδεσμευθούν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ από το ειδικό αποθεματικό ενεργειακών δαπανών του Προϋπολογισμού και να αξιοποιηθούν για έκτακτες ενισχύσεις σε μικρομεσαία εισοδήματα.



Παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα "τρέχουν” και οι διαβουλεύσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Από την Πρωτομαγιά στα 752 ευρώ ο κατώτατος

Η εκτίμηση είναι ότι θα λειτουργήσει ως "μέρισμα ανάπτυξης”, άρα έχουμε να κάνουμε με αύξηση 5 με 5,5%, που θα οδηγήσει από την Πρωτομαγιά τον κατώτατο μισθό στα 752 ευρώ. Δηλαδή σε προ μνημονίων επίπεδα.
Αυξήσεις στο Δημόσιο

Όσον αφορά τις αυξήσεις στο Δημόσιο, η πρώτη φάση προβλέπει 300 εκατομμύρια ευρώ, με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αυξήσεις 10% αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ και τακτοποίηση αιτημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως η μάχιμη πενταετία.

Επίσης, άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται για το 2024 με την αναμόρφωση του μισθολογίου, που φέρνει και bonus απόδοσης.
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ράφτε τσέπες!!!