Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η πολιτική της καταστολής κύρια υπεύθυνη για το θάνατο του 16χρονου''


Ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών:

Άλλος ένας δολοφονημένος από πυρά αστυνομικού, ο 16χρονος ρομά Κώστας Φραγκούλης, προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της κρατικής καταστολής.
Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο η κατηγορία για τον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ που πυροβόλησε από πίσω εν ψυχρώ τον έφηβο που καταδίωκε. Η πολιτική της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» με προσανατολισμό την καταστολή, όπλισε το χέρι του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ να σκορπίζοντας το θάνατο.

Κανένας σεβασμός στη ζωή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ρομά, για μετανάστες, για αγωνιστές εργαζόμενους, για νέους που αμφισβητούν το σάπιο και βάρβαρο σύστημα. Εξάλλου, για τη θωράκιση αυτού του συστήματος συγκροτούνται συνέχεια νέες μονάδες καταστολής, ακόμη και στα πανεπιστήμια και τους δήμους, ενάντια στους εργαζόμενους, τους φοιτητές, σε όλο το λαϊκό κίνημα.

Ο σκοπός της κατατρομοκράτησης του λαού για να ενσωματωθεί και με τη βία στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Οι συλλογικοί, μαζικοί αγώνες των εργαζόμενων, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, θα το αποτρέψουν. Στην κυβερνητική πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στην παραβατικότητα, να αντιταχθεί η αλληλεγγύη και η απαίτηση του λαού για παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων της ανθρωποκτονίας του Κώστα Φραγκούλη. Καμιά συγκάλυψη στα εγκλήματα του κράτους.

Καμιά ανοχή στην κρατική καταστολή ενάντια στο λαό.

Αυτή την ώρα, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους σκεπτόμενους συναδέλφους μας, απόστρατους και εν ενεργεία, που προβληματίζονται και αντιλαμβάνονται που οδηγούν οι\ κατασταλτικές πολιτικές της κυβέρνησης και εναντιώνονται σ’ αυτές. Μαζί τους, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ








Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχω μια απορία, εάν αυτοί οι απόστρατοι δούλεψαν πεζοδρόμιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κίνημα αποστράτων πασοκισυριζαιων που δεν είδαν το φως του ήλιου κατά την υπηρεσιακή τους καριέρα..Κάντε μας τη χάρη και μην σχολιάζετε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι απόστρατοι είναι αυτοί ο Θεός κ η ψυχή τους.!! Ρε βγείτε μπροστά να πείτε είμαστε από το κόμμα "ταδε"...Φορατε παντελονια ρε...μην λερώνεται την λέξη αστυνομία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο γνωρίζω για ασφαλίτες της εποχής του μαξαρίτη του Τζανάκη πρόκειται, τότε που πήγαιναν με κουστούμι και πράσινη γραβάτα στη Μεσογείων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελάχιστη εμπειρική μα και ανώνυμη έρευνα σε 1.770 συνταξιούχους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης απέδειξε τη χειραγώγηση των αναφορών Ρατσισμός και αυτόματη αναπαραγωγή στερεοτύπων από τους αστυνομικούς. Η άλλη άποψη εξοβελίζεται πιο έντονα αν διατυπωθεί από τους ίδιους και όχι από τρίτους.