Ticker

6/recent/ticker-posts

Γερακαράκος: Ικανοποιούνται συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά αιτήματα


Τις θέσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος για διατάξεις του νομοσχεδίου «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στο πλαίσιο ακρόασης εκπροσώπων φορέων.Ειδικότερα, εκφράσαμε την ικανοποίησή μας διότι επιλύονται αιτήματά μας:

α) Με το άρθρο 24 επεκτείνεται σε όλους τους αστυνομικούς η μάχιμη πενταετία, ανεξαρτήτως υπηρεσίας και αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι.

β) Με το άρθρο 72 καταργείται η ειδική εισφορά 1% υπέρ ΜΤΣ και

γ) διότι κατά τη διαβούλευση, αποσύρθηκε η διάταξη του άρθρου 4 του ν.4387/2016 που αδικούσε τους τραυματισθέντες εν υπηρεσία συναδέλφους, καθώς και τις ορφανικές οικογένειες αυτών.

Στη συνέχεια τονίσαμε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το άρθρο 27 «Σύνταξη λόγω αναπηρίας από κοινή νόσο κλπ» ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς έκδοσης των συντάξεων αναπηρίας, αφού η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει τις αντίστοιχες υποδομές. Ενώ στην εισηγητική έκθεση – ανάλυση των άρθρων του νομοσχεδίου περιγράφεται η ικανοποίηση του αιτήματός μας, αυτό δεν αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα, αν ψηφιστεί ως έχει, να προκαλεί προβλήματα τόσο τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ όσο και στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Τέλος, υποβάλλαμε σχετική διάταξη που συζητήσαμε ήδη με τις ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αφορά στην τροποποίηση των διατάξεων του ν. 4554/2018, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα κι εμείς, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι, να μην χάνουμε καμία ημέρα σύνταξης, δηλαδή να λαμβάνουμε σύνταξη από την επόμενη ημέρα της διαγραφής μας από το σώμα, κατοχυρώνοντας την ίση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων. Στην περίπτωση που το Υπουργείο Εργασίας δεν δέχεται την τροποποίηση, του νόμου 4554/2018, προτείναμε να υπάρξει νέα διάταξη στο κατατεθέν νομοσχέδιο που ο αστυνομικός να διαγράφεται από την ενεργό υπηρεσία την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη δημοσίευση και η αίτηση συνταξιοδότησης να μπορεί να γίνεται όσο ο συνάδελφος είναι στην ενέργεια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
Πηγή:poasy.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίσης μας έφτιαξαν και το βαθμολογιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε Γερακαρακο με την αναγνωριση πλασματικων χρονων λογω τεκνων τι θα γινει τελικα;δωστε μια απαντηση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε Γερακαρακο με τα πλασματικα χρονια λογω τεκνων τι γινεται;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΚΑΡΑΚΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΈΡΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΑΠΌ ΠΑΝΩ? ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΏΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΑΝΩ? ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΏΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΎ ΣΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ ΤΟΥ 2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΆ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΚΆ ΌΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΈΤΡΑ, ΠΆΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌ! ΕΔΏ ΌΤΑΝ ΔΎΟ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ 5 ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΌΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΈΝΑ ΆΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΊΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ?ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΆ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΉΣ? ΓΙΑ ΒΆΛΕ ΈΝΑΝ ΥΠΆΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΤΟΜΈΑ ΑΝ ΕΡΓΑΣΘΕΊ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΊ ΈΞΤΡΑ. ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΖΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΌ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΜΕΣΑΊΩΝΑ! ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΊΑ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να βγεί να πει πότε θα συγχωνευτούν τα ταμεία χωροφυλακής και πόλεων ,δεν γίνεται 40 χρόνια μετά να υπάρχουν δυο ταμεία καιιδιοι αστυνομικοί να έχουν διαφορετικές παροχές