Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣτΕ: Δεν "παγώνουν" οι εργασίες για το Μετρό στα Εξάρχεια


Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων της πλατείας Εξαρχείων, οι οποίοι ζητούσαν να σταματήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στην περιοχή.

Συνεχίζουν κανονικά τελικά οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων (γραμμή 4), καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων.

Οι κάτοικοι ζητούσαν να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες, επισημαίνοντας ότι η κατασκευή του σταθμού θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα την αισθητική φυσιογνωμία της πλατείας Εξαρχείων, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ζωή γύρω από αυτήν. Μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν το οικιστικό περιβάλλον.


Θέτουν δε ζήτημα συνταγματικής παραβίασης της ανεκτής θυσίας του αστικού πράσινου και πλημμελούς αξιολόγησης των επιπτώσεων του έργου στο φυσικό κεφάλαιο της πλατείας Εξαρχείων.

Στην αίτηση, οι κάτοικοι στρέφονται και κατά την από 7.10.2022 απόφαση του γενικού διευθυντή περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την από 10.5.2021 απόφαση του υπουργού Υποδομών με την οποία εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού «Εξάρχεια», τονίζοντας ότι εκδόθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβάλλουν τις απόψεις τους για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

Πηγή: capital.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
την αισθητική φυσιογνωμία της πλατείας Εξαρχείων, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ζωή γύρω από αυτήν" λέει, χαχαχαχα. Θα ξεβολευτούν οι ανάρχες και θα πλακώσουν οι ναρκοβαρόνοι πες καλύτερα.