Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Επιλύσαμε χρόνια αιτήματα: το νέο βαθμολόγιο, την αύξηση σε 64 ώρες των νυχτερινών, τις διημερεύσεις


Στις εργασίες της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ συμμετείχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός επεσήμανε την προσφορά των ελλήνων αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο και τη μάχη που δίνουν καθημερινά με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη λήξη της καταλήψεων της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και του κτίριο ιδιοκτησίας του γηροκομείου της Λάρισας και στη σημερινή σύλληψη του 45χρονου κατηγορούμενου για βιασμό κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο.

«Η ελληνική κοινωνία εισπράττει το τελευταίο διάστημα σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση της Αστυνομίας» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά κάνουν το καθήκον τους και με το παραπάνω ενισχύοντας το κύρος της Αστυνομίας. Ο Ελληνικός λαός νοιώθει την ανάγκη να έχει κοντά του τον Έλληνα αστυνομικό, προκειμένου να είναι πιο ασφαλής. Και σ’ αυτό επικεντρώνεται η προσπάθεια της Κυβέρνησης».

Ο Υπουργός παράλληλα υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 14 μήνες που βρίσκεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς αναφέροντας τα εξής:

«Είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις:

· Αναβαθμίσαμε την αστυνομική εκπαίδευση

· Ενισχύσαμε την ΕΛΑΣ με σύγχρονο εξοπλισμό: με περισσότερα από 5000 οχήματα και μοτοσυκλέτες, μέσα ατομικής προστασίας και στολές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ότι άλλο απαιτείται, με δαπάνη 95 εκ. ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια.

· Επιλύσαμε χρόνια αιτήματα: το νέο βαθμολόγιο, την αύξηση σε 64 ώρες των νυχτερινών, τις διημερεύσεις


Ψηφιοποιούμε υπηρεσίες και διοικητικές διαδικασίες, απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα:

· την κατάργηση του γνησίου της υπογραφής,

· των επιδόσεων δικογράφων, που έχει ψηφιστεί,

· ενώ έχει ήδη κινηθεί διαδικασία από το αρμόδιο υπουργείο για πραγματοποίηση ποινικών δικών μέσω εικονο-τηλεδιασκέψεων, προς αποφυγή μεταγωγών.Συνεργαζόμαστε (σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστική νομοθεσίας») και αντιμετωπίζουμε τα θέματα που σας αφορούν:

· Εντάσσονται στην 5ετία και όσοι εισήλθαν στο Σώμα μετά το 2011

· Πενταετία που αφορά πλέον το σύνολο των υπηρεσιών, όπου κι αν υπηρετεί ο Έλληνας αστυνομικός

· Συνεχίζουμε τη διαβούλευση για το Άρθρο 12, το οποίο προβλέπει ότι η εισφορά 1% θα πηγαίνει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

· Και στο Άρθρο 22, για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές ώστε να μην προκύψει μείωση για τις οικογένειες εκείνων που θυσιάστηκαν για την ασφάλεια του πολίτηΚαι συνεχίζουμε:

· Για το 2023 έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη περισσότερων από 1000 αστυνομικών (στη σχολή αστυφυλάκων και στη σχολή αξιωματικών)

· Εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχέδιο ΚΥΑ που μας απεστάλη την περασμένη βδομάδα από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων

· Σε λίγες ημέρες θα έχει καταρτιστεί από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου η νέα κανονιστική διαταγή για τις μεταγωγές κρατουμένων».Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο διαχρονικό αίτημα των αστυνομικών για το επικίνδυνο του επαγγέλματος. « Για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων Αστυνομικών το επάγγελμα είναι 100% επικίνδυνο. Είναι η πραγματικότητα που έχω βιώσει από πολύ κοντά επισκεπτόμενος πολλές δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Η πολιτεία οφείλει στον Έλληνα αστυνομικό. Αναγνωρίζω το χρέος της πολιτείας και μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε επεξεργαστεί διάφορα σενάρια για το επικίνδυνο του επαγγέλματος και την οικονομική στήριξη των αστυνομικών. Δεν θέλω να είναι μόνο μια πράξη ηθικού χαρακτήρα. Θα συνεργαστούμε με στόχο να πετύχουμε όσα γίνεται περισσότερα και να είναι βιώσιμα».


Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νυχτερινά και πενθήμερα παίρνουν μόνο οι πυροσβέστες. Εμείς δεν παίρνουμε ούτε τα μισά, ενώ αυτοί παίρνουν πάντα 64 ώρες επειδή είναι τάχα επιφυλακη, ακόμα και όσοι είναι στα γραφεία. Μην κοροιδευομαστε, είμαστε ένστολοι δεύτερης κατηγορίας ή μάλλον τρίτης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πότε θα αλλάξει το ΠΔ για το ξύρισμα και το κούρεμα .Είναι εντελώς αναχρονιστικό και δεν συμβαδίζει με καμία δυτική χώρα. Επισης είναι κατι που αλλάζει εύκολα και χωρίς κανένα οικονομικό κόστος!
Ο χρήστης Lordos είπε…
Πτυχιούχοι πληροφορικής στην Διεύθυνση πληροφορικής και δεν μετράει πουθενά το πτυχίο.
Τον ίδιο και στις οικονομικές υπηρεσιες. Οικονομολόγοι με πτυχία οικονομικών δεν μετράνε πουθενά.

Που είναι η αναγνώριση και ποια προσπάθεια κύριε Θεοδωρικάκο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ τίθεται θέμα βιοπορισμου πλέον, και ο θεοδωρικακος μας πετάει τα ψίχουλα; των δήθεν νυχτερινών. Φορτωθηκαμε όλα τα παρεργα τη covid, για να πάρουν ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ διπλά επιδόματα, κι εμείς τίποτα. Μόνο την ψήφο των συνδικαλιστων πρέπει να βρουν στην κάλπη. Ένα ακόμη κόμμα, που το μίσος του για την ΕΛΑΣ είναι δεδομένο. Μόνο η εικόνα τους του ενδιαφέρει. Ντροπή σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι οι πυροσβέστες κάθε μήνα 64 ώρες νυχτερινά και φουλ πενθήμερα και το καλοκαίρι τους έδωσαν επιπλέον επίδομα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με υποχρεωσαν στα 24 χρόνια να γίνω ανθυπαστυνομος ! Ποιο το κέρδος μου; Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣΤΕ για επαναφορά των μισθών προ του 2012; Αναγνωρίσατε το επικίνδυνο της εργασίας μας; Μας δίνετε καθρεφτάκι σαν τους ιθαγενείς για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια και νομίζετε ότι κάτι κάνατε! Ευχαριστούμε πολύ το υπουργό μας και την ΠΟΑΣΥ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι άλλο θα ακούσουμε ρε φίλε…
15 χρόνια αξιωματικός και σκέφτομαι να παραιτηθώ και μα ιδιωτεύσω λόγω της οικονομικής κρίσης που φέρατε στην ζωή μ.
Δεν φτάνει αυτό, μας κοροϊδεύετε κιόλας.
Είναι πολύ λυπηρό.
Περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Δυστυχώς άλλη μια φορά αποδείξατε τι αξίζουμε για σας..
Το απόλυτο τίποτα…
Σας ευχαριστούμε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας λέτε για τις 64 ώρες στην νυχτερινη απασχόληση. Για δεν αυξανεται κατα 50% το ποσο αποζημιωσης και 100% για εργασία τα Σαββατοκυριακα; Αν δεν μπορειτε 50% και 100% καντε το 30% και 80% αφορολογητο. Ο μισθός του Γερμανου γνωριζεται ποιος είναι απο τον 1ο μήνα; Γιατί δεν αφαιρείται το δικαιωμα απο τους επαγγελματιες συνδικαλιστες να υπηρετουν με οργαβικη θέση σε προνομοιούχες θέσεις; Γιατι δεν μετατρέπεται την Αθήνα σε τόπο δυσμενους υπηρεσίας δίνοντας ενα εξτρα επιδομα 250 ευρώ καθαρο ποσό στο μισθό και επιπλέον μόρια για να φεύγουν οι συνάδελφοι στην επαρχία μετά καποια χρόνια; Οσοι είναι επαρχία εχουν φτιαξει κομποδεμα οπως μας λένε κοροιδευτικά τόσα χρόνια και είναι χαλαρα. Ακομα και στην ΔΕΘ μας κοροιδεύουν που πάμε για ενίσχυση. Βλέπουμε παντου να δημιουρογύνται συνδικαλιστικές ενώσεις. Στα αλήθεια χρειάζονται τόσοι πολλοί συνδικαλιστες; Γιατί δεν κανετε ενα εξαμηνο σεμιναριο να γίνουν ολοι ανακριτικοι υπάλληλοι για να μην συντηρείται το κομματικό συμφέρον και το παιχνίδι των συνδικαλιστων; Γιατι αλλωνίζουν καθημερινα στα καναλια οι γνωστοι επαγγελματιες συνδικαλιστες; Δεν εκφραζουν παρα μονο την προσωπικη τους αποψη. Ο Συριζα τολμησε και κατηργησε τις συνδικαλιστικες αδειες τις οποίες επανεφερε η ΝΔ. Εσεις γιατι δεν το κανετε; Θελουμε την ηγεσια να την βλεπουμε κοντα μας σε καθε τμημα οσο πιο συχνα γινεται να αφουγκραζεται το προσωπικο.