Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε Αστυνομικά Τμήματα οι 600 νέοι “πανεπιστημιακοί αστυνομικοί”





Σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής για την ενίσχυση τους πρόκειται να τοποθετηθούν και οι 600 «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους σε περίπου τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader τα φύλλα πορείας τους έχουν ήδη εκδοθεί και έχει ανακοινωθεί και στους ίδιους σε ποιο Αστυνομικό Τμήμα πρόκειται να υπηρετήσουν.

Πρόκειται για τμήματα σε περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο το προσωπικό που απαιτείται για την αντιμετώπιση τους, και όχι σε αυτά που βρίσκονται κοντά σε Πανεπιστημιακά ‘Ιδρύματα, δηλαδή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, έτσι ώστε να στελεχώσουν τις πρακτικά ανύπαρκτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, για τις οποίες και προσελήφθησαν.

Ήδη οι συνάδελφοί τους που προσελήφθησαν και εκπαιδευτήκαν στην πρώτη σειρά σε ένα μεγάλο ποσοστό εκτελούν υπηρεσία φρουρού στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αλλά και περιπολίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οργανωμένες περιπολίες των ΟΠΠΙ γίνονται μόνο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων με περιπολικά οχήματα και σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση και οι ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εάν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός Νόμος, από τις Πρυτανικές Αρχές, η είσοδος των ΟΠΠΙ στις Σχολές είναι από άσκοπη μέχρι και επικίνδυνη. Και φυσικά, λένε οι ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατό η κάθε ομάδα «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» να συνοδεύεται και από μια διμοιρία των ΜΑΤ!

Πηγή:www.reader.gr
Πηγή: astinomiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γουστάρωωωωωω!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να μην μπερδευτούμε είναι τα άτομα που είναι ΤΩΡΑ στις σχολές κ εκπαιδεύονται…δεν είναι τα άτομα που είναι ήδη στην ΟΠΠΙ ούτε διαλύεται η υπηρεσία !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοί που είναι τώρα πάνε στα ΜΑΤ,επειδή φοβούνται!τους φυλάνε τα ΜΑΤ! Κατά τα άλλα μπορούν να κοιμηθουν απρόσκοπτα.Κυριολεκτικά! Αυτοί θα πανε σε τμήματα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανακριτικούς υπαλλήλους χρειάζονται τα τμήματα, όχι ανεκπαίδευτους σκοπανθρωπους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάνε ποτέ στα πανεπιστήμια και θα πάρουν μια καρέκλα να κάθονται σε κανένα γραφείο μη κάνοντας τίποτα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να φύγουν οι ανακριτικοι απο οπκε ματ και εση δράση και να πανε στα τμηματα που για εκει προσεληφθησαν. Πληρωνονται παραπανω ακριβως γιαυτο το λογο
Για ανακριτικα καθηκοντα δλδ, οχι για να κανουν ζωαρα σε οπκε , αϊντε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και όμως αγραμματε μη ανακριτικε ,αν είχες είχες προσέξει η κατηγορία γ παίρνει περισσότερα λεφτά 105 ευρώ επίδομα ενώ οι ανθυπες 100 ,δες και σε ποιο κλιμάκιο βρίσκονται δύο ομοιοβαθμοι με τα ίδια χρόνια